• Čo so smútkom?

          • Smútok patrí k základnej výbave nášho citového života. Niekedy môže prísť bez zjavnej príčiny, inokedy je reakciou na konkrétne situácie. Čo s ním, keď príde? O dôležitosti smútku v našom živote sa triedy PRR a 2.ZH+CH mali možnosť 10. a 12. mája 2022 rozprávať so psychológmi z CPPPaP na Fedákovej. Dôležité je pamätať si, že na smutné a ťažké chvíle nemusíte byť sami. Žiaci si preventívne stretnutia pochvaľovali.

          • Cyklistický výlet

          • V p. vychovávateľovi Petrovi Gregorovi máme na školskom internáte neúnavného propagátora cyklistiky. Pod jeho vedením sme sa v utorok 10. mája 2022 vybrali na výlet na petržalskú hrádzu. Cieľom bolo dosiahnutie 30 kilometrov. Aj keď sme neboli v takom počte, ako sme očakávali, výlet sa vydaril. Oddýchli sme si od každodenných starostí a vychutnali si pokoj okolitej prírody. Na internát sme prišli všetci s úsmevom na tvári - niektorí sme jednoducho mali radosť z toho, že sme sa dokázali prekonať. Ďalším dôvodom na úsmev bola určite aj pizza, pri konzumácii ktorej sme o výlete porozprávali aj tým, ktorí sa ho nezúčastnili. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli výlet zrealizovať, najmä zdravotníčke p. učiteľke Povincovej (ktorá našťastie prácu nemala) a šoférovi p. riaditeľovi Filovi (ktorý prácu pri poruche bicykla síce mal, ale úsmev ho aj tak neopustil). Pán Gregor už chystá ďalší výlet. Pridáte sa tentokrát aj vy?

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyklovýlet.

          • Tvorivé dielne v SOŠPg

          • Začiatok mája je pre našu školu a žiakov mimoriadne akčný. Odborné exkurzie vystriedali tvorivé dielne na SOŠ pedagogickej na Bullovej ul. v Bratislave. Študenti SOŠPg si pripravili pod vedením p. zástupkyne Filovej zaujímavé aktivity. Tvorivých dielní sa zúčastnili žiaci prípravného ročníka a učebných odborov záhradník, služby a domáce práce, opatrovateľ, cukrár, knihár a ľudovoumelecká tvorba.

            Po príchode na SOŠPg  každý žiak dostal farebnú kartičku s menom a žiaci boli rozdelení podľa farieb do skupín. Po prekonaní prvotného ostychu našich žiakov a študentov SOŠPg sa začalo s riešením kvízov, úloh, modelovaním zo slaného cesta. Žiaci si vymodelovali rôzne zvieratká. Piekli mafiny - mimochodom, chutili vynikajúco. Okrem toho si mohli vyrobiť z papiera krásne pozdravy pre svoje mamy ku dňu matiek. Na záver všetci žiaci dostali diplomy a spokojní so svojou „prácou“ sa pobrali naspäť do školy. Samozrejme, nesmeli chýbať ani vlastné výrobky, ktoré si odniesli domov. Ďakujeme študentom SOŠPg a ich vyučujúcim za pekne pripravené tvorivé dielne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne v SOŠPg.

          • Závislosti

          • Začiatkom mája sme v našej škole privítali psychológov z CPPPaP na Fedákovej. Naši druháci z tried 2.KR, 2.MA, 2.PR a 2.OT mali možnosť 2. a 9. mája hovoriť na tému Závislosti. Vznik závislostí vo všeobecnosti, ale najmä u mladých ľudí nie je nezvyčajným javom. Aké sú spúšťače závislosti mladých ľudí? Ako dlho trvá vytvorenie závislosti? Aké sú znaky závislosti? Ako ju vieme odhaliť? O tomto a aj o mnohom inom bol priestor hovoriť so psychológmi z centra. Téma žiakov veľmi zaujala. Preventisti aj žiaci hodnotili obidve preventívne stretnutia ako príjemné a hodnotné.

          • Spolupráca s Iuventou

          • IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže nadviazala spoluprácu s viacerými odbornými školami v Bratislave, vďaka čomu poskytla reálnu a zmysluplnú prax študentom, ktorí jej pomáhajú so zabezpečením dôležitých služieb. Vďaka spolupráci s Odborným učilišťom na Dúbravskej ceste 1 v Bratislave študenti učebného odboru maliar-natierač vymaľovali viaceré časti budovy, kde sídli inštitúcia. S vonkajšou úpravou areálu pomohli študenti záhradníctva a do upratovania priestorov sa zapojili študentky učebného odboru služby a domáce práce. Študenti učebných odborov kuchár a cukrár pomáhajú so zabezpečením občerstvenia na rozličné podujatia IUVENTY. „Tešíme sa, že žiaci našej štátnej školy môžu realizovať praktické vyučovanie v reálnych podmienkach produktívnej práce nielen v súkromných prevádzkach. Myslíme si, že štátne a verejné organizácie by mali ísť príkladom pri realizácii praktického vyučovania a zamestnávaní zdravotne znevýhodnených žiakov či zamestnancov. Neďaleká Iuventa nám i žiakom navyše vytvára aj výborné podmienky,“ hodnotí doterajšiu spoluprácu riaditeľ školy Mgr. Eduard Filo.

            Pozrite si krátke video:

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          •  

            Riaditeľ školy udelil v piatok 13. 05. 2022 žiakom školy z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno.

            V tento deň nebude v prevádzke ani školský internát.

          • Exkurzia CH v Borinke

          • Žiaci učebného odboru chovateľ (poľnohospodárska výroba - rastlinná a živočíšna výroba) boli so svojím majstrom OV M. Černuškom vo štvrtok 6. mája 2022 na exkurzii v jazdeckom klube v Borinke, kde si vyskúšali starostlivosť o kone: čistenie,  vyhnojenie, pasenie,  česanie a vozenie.  Žiaci mali veľmi pozitívny prístup k práci, práca ich bavila, veľmi sa zaujímali o kone. Ďakujeme aj našim pedagogickým asistentom Andrejovi a Aničke zo SOŠ pedagogickej, ktorí nám exkurziu vybavili a aj nás sprevádzali. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia CH v Borinke.

          • Dobrovoľníci

          • Minulý týždeň nám ponúkli pomoc mladí dobrovoľníci z rôznych krajín Európy, ktorí na Slovensku získavajú skúsenosti a vedomosti s prácou v sociálnej oblasti. S vervou sa pustili do rekonštrukcie malého ihriska. Okrem toho si podvečer našli čas aj na stretnutie s našimi žiakmi na internáte. Boli to pre nás inšpiratívne chvíle. Patrí im veľká vďaka - za náročnú prácu, ochotu venovať nám dva dni zo svojho nabitého programu, ale predovšetkým za pozornosť, s ktorou sa venovali každému z nás.

            Spolupráca bola možná vďaka ochote a nasadeniu pána Martina Alexyho a pána vychovávateľa Petra Gregora. Ďakujeme aj majstrom a žiakom, ktorí sa postarali o občerstvenie a zákusok pre dobrovoľníkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dobrovoľníci.

          • Účelové cvičenie

          • V stredu 04. 05. 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili účelového cvičenia na Železnej studničke. Koordinátorom bola p. učiteľka Hullová, ktorá sa ráno žiakom prihovorila a oboznámila ich s obsahom účelového cvičenia. Zdravotníkom bola - ako každý rok - p. učiteľka Hornáčková. Stanovištia a disciplíny pripravili naši pedagógovia a študenti SOŠPg, Bullova 2, Bratislava.

            Tento rok sme mali 4 stanovištia. Zdravotné stanovište sa venovalo opakovaniu poskytovaniu prvej pomoci, ktorú si každý rok opakujeme. Zopakovali sme si masáž srdca a stabilizovanú polohu. Na dopravnom stanovišti sa žiaci snažili pomenovať dopravné značky, aj tu boli žiaci celkom úspešní. Prírodovedné stanovište bolo zamerané na spoznávanie jedlých a nejedlých hríbov podľa obrázkov. Dobrou správou je, že naši žiaci by sa neotrávili, vedeli rozlíšiť jedlé a jedovaté hríby. Kto mal záujem, mohol sa poprechádzať po náučnom chodníku. Veľmi zaujímavým bolo stanovište kynologické, kde sa žiaci dozvedeli zaujímavosti o psíkoch, o jednotlivých rasách ako aj o tom, ako sa o psíkov starať.

            Vzhľadom k tomu, že sme dlho nemohli v škole cvičiť na telesnej a športovej výchove, veľký záujem bol aj o športové disciplíny, ktoré si pripravil p. vychovávateľ Černý. Musíme skonštatovať, že hoci sa žiaci snažili, aj tak bolo vidieť, že im pohyb veľmi chýbal. 

            A čo dodať na záver? Počasie bolo super, svietilo nám slniečko. Každý žiak dostal malú sladkú odmenu, my dospelí sme sa občerstvili kávou, komáre nás nedobodali a šťastlivo, hoci unavení sme sa všetci vrátili do školy. Spokojnosť vyjadrila aj koordinátorka p. učiteľka Hullová na záver účelového cvičenia. Všetkým patrí veľké ĎAKUJEME!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

          •  

            V stredu 04. 05. 2022 sa koná účelové cvičenie pre všetkých žiakov školy. Žiaci v tento deň prídu do školy na Dúbravskej ceste do 07:45 h (ako na vyučovanie). Stretneme sa na dvore. Žiaci budú rozdelení do skupín a spolu s pedagógmi pôjdu na Železnú studničku.

            Účasť na účelovom cvičení je povinná, v prípade nepriaznivého počasia sa bude konať v priestoroch školy. Zodpovednou je p. učiteľka Hullová. V prípade otázok nás kontaktujte na tel. čísle 0911 310 620.

          • Gardenia v Nitre

          •  

            V piatok 29. 04. 2022 sme navštívili výstavu pre záhradkárov Gardenia v Nitre. Obdivovali sme množstvo kvetov, priesad aj drevín. Strávili sme spolu príjemný čas a popri tom aj načerpali nové vedomosti.

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 28. apríla 2022 sme sa opäť zúčastnili jedinečnej verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine - DŇA NARCISOV. Tento rok sa konala už 26. raz. Naši žiaci pripínali malý žltý kvietok na podporu onkologických pacientov v okolí našej školy na Patrónke, v poisťovni Generali, Štatistickom úrade SR i v Slovenskom hydrometeorologickom ústave na Kolibe. Navštívili sme aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu na Kramároch, kde si od nás narcis prevzal i samotný minister školstva Branislav Gröhling.

            Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia a sme radi, že aj my sme mohli takto pomôcť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

          • Exkurzia v Múzeu holokaustu v Seredi

          • Po dvoch rokoch pandémie sme konečne mohli vyraziť na exkurziu. Našu pozornosť upútala ponuka Múzea holokaustu v Seredi. V stredu 27. 04. 2022 si 45 žiakov a 5 pedagógov s odborným výkladom prezrelo expozície z temného obdobia našich moderných dejín. Nasledujúca prednáška na tému Deti a holokaust bola doplnená krátkym filmom o svedkoch, ktorí holokaust prežili ako deti. Exponáty s kvalifikovanými komentármi na nás hlboko zapôsobili, do Serede sa určite ešte vrátime.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Múzeu holokaustu v Seredi.

          • Prvá gynekologická prehliadka a Mužské záležitosti

          • Na konci mesiaca, 26. apríla 2022 prebehli u nás v škole opäť dva workshopy realizované BSM - klubom sexuálneho zdravia. Pre chlapcov medici zrealizovali workshop s názvom Mužské záležitosti a pre dievčatá bol workshop Moja prvá gynekologická prehliadka. Obidva preventívne programy - Prvá gynekologická prehliadka aj Mužské záležitosti sú schválené Ligou proti rakovine. Ďakujeme BSM za realizáciu workshopov v našej škole.

          • Pastva (nielen) pre oči

          • Aj takýto catering dokážu so svojimi majstrami odbornej výchovy pripraviť naši žiaci učebného odboru obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál. Len zahryznúť...

          • Festival záhrad v Boroch

          • Všetkých našich priaznivcov pozývame do nákupného centra Bory v Bratislave, kde popri iných vystavovateľoch aj naši záhradníci ponúkajú vypestované priesady byliniek, zeleniny i kvetov. Festival potrvá do nedele 24. 04. 2022 až do večerných hodín.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival záhrad v Boroch.

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny budú tento rok od 14. do 19. apríla 2022. 

            V stredu 13. 04. 2022 sa učí štandardne podľa rozvrhu, potom idú žiaci na obed a domov, resp. na internát. Školský internát opustia žiaci do 16.00 h (v prípade potreby kontaktujte zástupcu riaditeľa pre internát p. Čaputu - 0903/555886).

            Vyučovanie po prázdninách začína v stredu 20. 04. 2022.  

            Na internát môžu žiaci nastúpiť v utorok 19. 04. 2022 po 16.00 h.

        • Podporte nás 2% Vašej dane
          • Podporte nás 2% Vašej dane

          • Do konca apríla môžete poukázať 2% Vašej dane aj nášmu občianskemu združeniu Rada rodičov pri Odbornom učilišti. Všetky informácie ako aj formuláre nájdete v ľavom menu alebo tu: 2 percentá

            Venovaním 2% Vašej dane podporíte naše aktivity v škole i na internáte. Ďakujeme.

          • Plávanie na Mokrohájskej

          • Po dlhej prestávke, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu, oživujeme spoločenské, kultúrne aj športové aktivity. Chlapci zo školského internátu boli v utorok 12. 04. 2022 s p. vychovávateľom F. Černým plávať na neďalekej plavárni na Mokrohájskej a veľmi si takéto aktívne trávenie voľného času pochvaľovali.

        • Pozvánka na cyklistický výlet
          • Pozvánka na cyklistický výlet

          •  

            Školský internát pri Odbornom učilišti organizuje v utorok 10. 05. 2022 poobede cyklistický výlet k Jaroveckému ramenu. Trasa vedie po hrádzi a cykloceste a meria asi 30 km. Podmienkou účasti je vlastný bicykel (okrem žiakov z internátu), cyklistická prilba, fľaša s nápojom, počasiu primerané oblečenie, dobrá nálada a odhodlanie. Zabezpečené bude aj pohotovostné vozidlo so zdravotníkom. Štartovné vo výške 3 EUR bude použité na občerstvenie počas výletu a na guláš po skončení výletu. 

            Záujemci sa môžu prihlásiť na školskom internáte u p. vychovávateľa P. Gregora v pondelok - štvrtok v čase 13.00 - 14.30 h. Posledný termín na prihlásenie je 25. 04. 2022.

          • Súťaž maliarov v Snine

          • V dňoch 06. - 07. 04. 2022 sa naši tretiaci Adam Lindauer a István Fekete zúčastnili celoštátnej súťaže praktických zručností a odborných vedomostí žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore stavebná výroba - maliarske a natieračské práce. Na pôde Spojenej školy internátnej v Snine podali pod vedením majstra OV Adriána Vlčka skvelý výkon a v konkurencii siedmich tímov obsadili ako družstvo druhém miesto a Adam v celkovom hodnotení jednotlivcov dokonca zvíťazil. Aj István si zaslúži uznanie, ako si poradil s tým, že mu zo stropu odpadol kus starej omietky, ktorý musel dorábať. Obom súťažiacim ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a majstrom a učiteľom patrí uznanie za ich prípravu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž maliarov v Snine.

          • SNG

          • V piatok 08. 04. 2022 žiaci z tried 1.MA a 1.PR/A s pani učiteľkou triednou navštívili Slovenskú národnú galériu. Prezreli sme si dve aktuálne výstavy "Motýľa nekúpiš" a "7x7". Obe expozície nám ponúkli naraz stretnutie s rôznymi kultúrnymi formami a umeleckými žánrami. Mnohé sa nám páčilo, niečo nás aj zaskočilo. Na záver sme obdivovali obrovskú knižnicu Kornela Földváriho, ktorá obsahuje viac ako 11000 zväzkov. Cestu do školy nám spríjemnila krásna jarná atmosféra starej Bratislavy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SNG.

          • Deň učiteľov

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov sa 01. 04. 2022 zišli zamestnanci Odborného učilišťa, aby sa povzbudili v náročnej práci a pozhovárali sa či zaspomínali s bývalými zamestnancami, dôchodcami i s kolegami na rodičovskej dovolenke. Prítomným sa prihovoril riaditeľ školy, poďakoval za doterajšie úsilie a predstavil plány školy na najbližšie obdobie. 

          • Príprava na cyklomaratón

          • V rámci prípravy na plánovaný maratón chlapci zo školského internátu absolvovali dňa  29. 03. 2022 s p. vychovávateľom Gregorom na bicykloch cestu do Čunova a späť (47 km). O plánovanom cyklomaratóne budeme včas informovať.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          •  

            Riaditeľ školy udelil v piatok 01. 04. 2022 žiakom školy z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno.

            V tento deň nebude v prevádzke ani školský internát.

        • Dajme veciam druhú šancu
          • Dajme veciam druhú šancu

          •  

            V stredu 30. 03. 2022 učebný odbor služby a domáce práce organizuje burzu šatstva v čase od 08.30 - 13.00 h.

            Burza sa bude konať na 3. poschodí školského internátu v súlade s aktuálnymi hygienickými opatreniami.

          • Burza šatstva

          • V stredu 30. 03. 2022 sme pre žiakov školy usporiadali Burzu šatstva. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli na zbierku šatstva, hračiek, bižutérie, kabeliek...  Žiaci si vyberali pre seba oblečenie, obuv, niečo pre radosť a tiež drobnosti pre svojich blízkych.

            Ďakujeme pani Valike Arthur - o. z. Ready to help, zamestnancom spoločnosti Skytoll, Signify, City Gastro, zamestnancom MÚ MČ Devínska Nová Ves, žiakom a zamestnancom našej školy, všetkým, ktorí sa pridali k tejto obľúbenej akcii.

            Veci, ktoré zostali, odovzdáme ďalej na Charitu, na pomoc utečencom z Ukrajiny, niektoré zrecyklujeme v dielňach a vytvoríme rôzne výrobky ako tašky, púzdra či chňapky. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Burza šatstva.

          • Voľnočasový klub

          • Od pondelka 21. 03. 2022 spúšťame prevádzku voľnočasového klubu. Klub bude vždy v pondelok od 13.15 do 15.00 h v Izbičke na školskom internáte - 4. poschodie. Klub predstavuje bezpečný priestor, kde môžu žiaci tráviť svoj čas v rozhovoroch, pri spoločenských hrách, tvorivých aktivitách - podľa ich potrieb a výberu. Klub môže byť aj miestom, kde si len prídu oddýchnuť. Keďže prvý klub vychádza na 21. marec, čo je svetový deň Downovho syndrómu, môžu si symbolicky obuť dve rôzne ponožky. 

          • Brigáda v lodenici

          •  

            Chlapci zo školského internátu sa 17. 03. 2022 zúčastnili brigády v lodenici Klubu vodných športov v našej mestskej časti Karlova Ves. V lodenici mávame opekačky a boli sme už aj na loďkách v zátoke. Keď sa oteplí, v spolupráci chceme pokračovať.

            Odviedli sme kus práce vo vonkajších priestoroch areálu – pohrabali sme lístie, čistili od buriny vysadené kríky a kvety popri plote novej lodenice, čistili plochu od popadaných konárov a odpadkov. P. Olexáková z lodenice našu účasť zrekapitulovala takto: Veľmi chcem vyzdvihnúť usilovnosť mladých chlapcov. Keď odchádzali a ďakovala som im za pomoc, tak zopár sa ich vyjadrilo: "Sme radi, že sme pomohli, máme z toho dobrý pocit a teplo na duši." K tomu niet čo dodať...

          • Železná studnička

          •  

            Krásne predjarné počasie nám už konečne umožňuje vyjsť si v rámci TSV do blízkeho areálu na Partizánskej lúke. Vynovené a upravené športoviská a oddychové zóny si trieda PRR v plnej miere s radosťou vyskúšala v stredu 09. 03. 2022… tešíme sa aj nabudúce 😁

          • Prvá gynekologická prehliadka a Mužské záležitosti

          • Po jarných prázdninách (8. marca 2022) prebehli u nás v škole dva workshopy realizované Bratislavským spolkom medikov - klubom sexuálneho zdravia. Vybrané triedy dievčat sa mohli viac dozvedieť o prvej gynekologickej prehliadke. Workshop bol zameraný na oboznámenie dievčat o priebehu gynekologickej prehliadky. Hlavným cieľom workshopu je poukázať na význam preventívnych gynekologických prehliadok, objasniť rakovinu prsníkov a krčka maternice. Pre chlapcov medici zrealizovali workshop s názvom Mužské záležitosti. Zámerom tohto workshopu bolo oboznámiť chlapcov o prebiehajúcej puberte, na čo sa pripraviť a čo brať ako samozrejmosť. Nechýbali témy ako rakovina prostaty či semenníkov. Obidva preventívne programy - Prvá gynekologická prehliadka aj Mužské záležitosti sú schválené Ligou proti rakovine. Je dôležité, aby mladí ľudia dostali pravdivé informácie a preto veľmi pekne ďakujeme BSM za skvelý prístup a ochotu prísť medzi nás. 

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          •  

            Jarné prázdniny pre žiakov v Bratislavskom kraji budú tento rok v čase 28. 02. - 04. 03. 2022. V piatok sa učíme podľa rozvrhu - nie je skrátené vyučovanie.

            Po prázdninách sa v škole stretneme v pondelok 07. 03. 2022, internátni žiaci môžu nastúpiť už v nedeľu 06. 03. 2022 po 16.00 h.

            Vláda avizovala rýchle uvoľňovanie opatrení, a to aj v školách. Po ich upresnení a zverejnení budeme o zmenách informovať - sledujte, prosím, webové sídlo školy.

          • Tvorivé dielne v SRo


          • V stredu 23. 02. 2022 si trieda PRR opäť vyskúšala zážitkové učenie mimo školských lavíc - tentoraz bola v Galérii SRo tvorivá dielňa k výstave Ľudské bytosti. Bolo to naozaj hravé, zábavné a pohodové učenie! A čo sme sa vlastne naučili? No - spoznali sme galériu rozhlasu a v nej videli zaujímavé obrazy a sochy… a galerijná pedagogička, pani Daniela Čarná, pre nás pripravila zábavné výtvarné aktivity, ktoré nám pomohli lepšie vnímať vystavené diela a tiež precítiť, aký je každý z nás jedinečný a zaujímavý a zároveň že sme všetci rovnaké ĽUDSKÉ BYTOSTI 😁

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne v SRo.

        • Porcospini (Ježkovia)
          • Porcospini (Ježkovia)

          •  

            V mesiaci február prebehli na našej škole viaceré stretnutia, ktoré sú súčasťou medzinárodného projektu Porcospini (Ježkovia), zameraného na prevenciu sexuálneho zneužívania prostredníctvom podpory a rozvoja emočnej inteligencie. Tieto stretnutia viedli špeciálne školení psychológovia z CPPPaP na Fedákovej ulici. Žiaci a žiačky sa učili počas skupinových stretnutí spoznávať vlastné hranice, prostredníctvom rôznych situácií si mohli otestovať vlastné reakcie na nevhodné návrhy, učili sa počúvať aj svoje negatívne pocity a reagovať slovom NIE na situácie, ktoré sú im nepríjemné. Žiaci sa na každé stretnutie tešili, čo vypovedá o tom, že aktivity sa im páčili. 

          • Vychádzka po Bratislave

          •  

            V stredu 16. 02. 2022 si prípravný ročník dala rande s mestom Bratislava. Pri presune di mesta sme si pripomenuli a potrénovali pravidlá správania sa v MHD. Krásne jarné počasie umocnili zážitok z prechádzky Podhradím a po nábreží Dunaja. Spoznali sme pritom nielen, kto bol Franz Xaver Messerschmidt a Dušan Jurkovič či Samuel Mikovíni, ale aj prírodné zaujímavosti Podhradia a niečo o miestnych archeologických nálezoch. Učenie mimo školských priestorov má svoje čaro! Dúfame, že nám pani učiteľka triedna spolu s pani asistentkami Natáliou a Monikou pripravia viac takýchto príjemne poučných vychádzok. 😉

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vychádzka po Bratislave.

        • Prijímanie do školy 2022 - virtuálna prehliadka školy
          • Prijímanie do školy 2022 - virtuálna prehliadka školy

          •  

            Virtuálnu prehliadku našej školy vrátane prípravného ročníka a 11 trojročných učebných odborov, ktoré máme v ponuke, si môžete pozrieť tu: Deň otvorených dverí 2022. Okrem teoretického vyučovania a praktickej prípravy ponúkame aj stravovanie v školskej jedálni a ubytovanie v školskom internáte s výchovou mimo vyučovania.

            Žiakov prijímame bez prijímacích skúšok, pokiaľ spĺňajú kritériá prijatia

            Prihlášku s prílohami musí podať zákonný zástupca do 20. marca 2022, a to v papierovej podobe alebo elektronicky cez EduPage.

            Kontaktovať nás môžete telefonicky (0911/310620, 02/54793677), mailom (info@oudubba.sk) alebo (po predchádzajúcej dohode) osobne na Dúbravskej ceste 1 v Bratislave. Tešíme sa na Vás.

            Aktualizovali sme aj celý modul Prijímanie do školy 2022

        • Zmeny v školskom semafore
          • Zmeny v školskom semafore

          •  

            V piatok 04. 02. 2022 bol aktualizovaný Školský semafor. Nové sú aj formuláre v prílohách.

            Novinkou je, že výnimku z karantény si v škole môžu uplatniť žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní, už aj na základe pozitívneho výsledku Ag samotestu a po ukončení izolácie, ktorá bola pod dohľadom všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič v takomto prípade môže škole (cez EduPage alebo mailom na adresu info@oudubba.sk alebo SMS správou na t. č. 0911/310620) predložiť „Čestné vyhlásenie o pozitivite antigénového samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Priloha_4a). Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“(Priloha_2).

            Lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie a karantény a ani o výnimke z karantény. Po ukončení izolácie sa dôrazne odporúča pretestovanie žiaka Ag samotestom. Samotesty pre žiakov sú naďalej k dispozícii v škole.

            Naďalej platia ostatné protipandemické opatrenia:

        • Polročné prázdniny
          • Polročné prázdniny

          •  

            V piatok 4. februára sú polročné prázdniny.

            Vo štvrtok 3. februára bude skrátené vyučovanie - o 12.00 h žiaci školy ukončia teoretické i praktické vyučovanie, pôjdu na obed a na internát alebo domov. Žiaci s praktickým vyučovaním v priestoroch v Petržalke skončia vyučovanie už o 11.30 h a v prípade potreby sa presunú na Patrónku autobusom MHD (školský autobus poobede nepôjde). 

            Po prázdninách žiaci nastúpia do školy v pondelok 07. 02. 2022, internátni žiaci sa môžu ubytovať v režime OTP už v nedeľu 06. 02. 2022 po 16.00 h. Vzhľadom k viac ako 2-dňovému prerušeniu vyučovania musia všetci žiaci do školy, resp. na internát priniesť vyplnené a podpísané Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.    

        • Zmena pandemických pravidiel v škole
          • Zmena pandemických pravidiel v škole

          • Podľa aktualizovaného školského semaforu sa (aj) pre žiakov v škole menia pravidlá takto:

            Pozitívne testovaná osoba - bez ohľadu na očkovanie či prekonanie - zostáva v izolácii (oddelene od ostatných doma alebo v nemocnici) 5 dní od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých príznakov. Začiatok a koniec izolácie určuje lekár. Po ukončení izolácie musí osoba ďalších 5 dní nosiť vnútri i vonku respirátor (žiaci i pedagógovia ho môžu nahradiť rúškom, ale len v škole a na internáte). 

            Naďalej odporúčame domáce testovanie v pondelok a vo štvrtok ráno. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiak zostáva doma. Rodič telefonicky kontaktuje lekára, ktorý stanoví ďalší postup. Rodič bezodkladne oznámi škole výsledok Ag samotestu - pozitívny i negatívny (cez EduPage alebo mailom na adresu info@oudubba.sk alebo SMS správou na t. č. 0911 310 620). 

            V karanténe (oddelene od ostatných doma alebo v karanténnom zariadení) zostáva osoba, ktorá je podozrivá na ochorenie: prejavuje príznaky ochorenia (pred otestovaním) alebo prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jej testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov. Karanténa trvá 5 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou. Po ukončení karantény musí osoba ďalších 5 dní nosiť respirátor (žiaci i pedagógovia ho môžu v škole a na internáte nahradiť rúškom).

            Karanténa sa nevzťahuje na osoby, ktoré sú kompletne očkované a od posledného očkovania neprešlo viac ako 9 mesiacov alebo ktoré ochorenie prekonali pred menej ako 180 dňami. Tieto osoby sú povinné 7 dní nosiť vnútri i vonku respirátor (žiaci i pedagógovia ho môžu nahradiť rúškom, ale len v škole a na internáte).

            A čo sa nezmenilo?

            V škole prebieha naďalej prezenčné vyučovanie za prísnych protiepidemických opatrení, pričom žiak predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní. Nové tlačivo: Priloha_1_Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_2022-01-25.docx

            Vyučovanie sa preruší v triede, v ktorej sa vyskytol žiak alebo zamestnanec pozitívny na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých príznakov. Počas karantény škola zabezpečí dištančné vzdelávanie. Do školy aj v takomto prípade môžu chodiť žiaci a pedagógovia, ktorí odovzdali výnimku z karantény. Nové tlačivo: Priloha_2_Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny_2022-01-25.docx

            Ubytovanie v školskom internáte sa naďalej poskytuje iba žiakom s prezenčnou výučbou v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní). Testovaní žiaci sa môžu preukázať aj samotestom vykonaným na pôde internátu pod dozorom poverenej osoby alebo Potvrdením o vykonaní antigénového samotestu s negatívnym výsledkom: Priloha_4_Potvrdenie_o_vykonani_Ag_samotestu.docx

            Celý aktuálny Školský semafor si môžete prečítať tu: 2022-01-25_Skolsky_semafor.pdf  Má len 30 strán :)

        • Nástup do školy
          • Nástup do školy

          • Vážený zákonný zástupca,

            od 10.01.2022 žiaci nastupujú do školy za prísnych epidemiologických opatrení. Pred vstupom do školy si žiaci vydenzifikujú ruky, vo všetkých priestoroch školy používajú rúška alebo respirátory. Žiaci musia priniesť podpísané vyhlásenie o bezpríznakovosti (Priloha_1). Okrem toho žiaci, ktorí prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami alebo sú očkovaní, môžu priniesť podpísanú výnimku z karantény (Priloha_2). Obidve tieto tlačivá môžete poslať prostredníctvom EduPage, mailom na adresu info@oudubba.sk alebo ich žiak prinesie podpísané osobne.

            Školský internát bude otvorený v nedeľu 09.01.2022 od 16.00 h. Ubytovanie sa poskytuje iba žiakom s prezenčnou výučbou v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní). Testovaní žiaci sa môžu preukázať aj samotestom vykonaným na pôde internátu pod dozorom poverenej osoby.

            Všetci žiaci, ktorí poberajú stravu, budú automaticky prihlásení. Ak žiak nepríde z vážnych dôvodov do školy, musí sa odhlásiť zo stravy sám.

            Budeme opäť rozdávať AG samotesty. Záujem o samotesty nahláste, prosím, cez EduPage alebo mailom na adresu info@oudubba.sk alebo SMS správou na t. č. 0911 310 620. Výdaj testov bude v pondelok, stredu, štvrtok a piatok v čase od 7.00 do 13.00 h.

            Zákonný zástupca musí pozitívny aj negatívny výsledok každého použitého samotestu nahlásiť škole cez EduPage, mailom na adresu info@oudubba.sk alebo SMS správou na t. č. 0911 310 620.

            Žiak by mal vykonať samotestovanie pred nástupom do školy alebo pri objavení prvých klinických príznakov. Okrem toho sa odporúča samotestovanie 2x do týždňa (v pondelok a vo štvrtok ráno).

        • Dištančné vzdelávanie pokračuje
          • Dištančné vzdelávanie pokračuje

          • Mnohí žiaci, rodičia i zamestnanci sa nás pýtajú, ako bude prebiehať vyučovanie v týždni 13. - 17. decembra 2021. Rozhodnutím riaditeľa posledný týždeň pred prázdninami budeme pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

            RÚVZ Bratislava práve vydal vyhlasku č. 294/2021, ktorou zrušil vlastnú vyhlášku vyhlasku č. 276/2021 spred týždňa. Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2020/21911:1-A1810 z 25. novembra 2021 by sme od pondelka 13. 12. 2021 mohli učiť prezenčne. Nie však v prípade, keď sa to dozvieme v piatok 10. 12. 2021 o 14.00 h. Počas víkendu je nemožné zabezpečiť pre žiakov i zamestnancov obedy a celodenné stravovanie v školskej jedálni pre žiakov v školskom internáte. V tak krátkom čase je nereálne aj obnovenie školských spojov (Dúbravská – Švabinského). Hlavným dôvodom je však výskyt ochorenia COVID-19 a podozrenia naň u značného počtu žiakov rôznych tried i viacerých zamestnancov.

            Radi by sme učili prezenčne a dokazovali sme to aj doteraz - učili sme v škole vždy, keď to bolo čo len trochu možné. Po týždni a týždeň pre vianočnými prázdninami opäť meniť dobre rozbehnuté dištančné vzdelávanie a v čase, keď je v zlej pandemickej situácii väčšina škôl zatvorená, povolať žiakov z celého západného Slovenska do školy a na internát sa nám zdá nezodpovedné. Viacerí ste avizovali, že by ste na prezenčné vyučovanie a do školského internátu z obavy o svoje zdravie aj tak nenastúpili. A vyučovať prezenčne i dištančne je dnes nad naše sily.

            Vieme, že mnohí z vás sa tešíte do školy. Aj my sa tešíme na vás - hneď po prázdninách 10. januára 2022.

          • Školský klub

          • Milí žiaci, milé žiačky! 

            Poďme sa vidieť a počuť v "online klube" už tento štvrtok 9. decembra od 13.00 do 14.00 h, potom aj v pondelok 13. decembra a v stredu 15. decembra v rovnakom čase. Môžete sa pripojiť kedykoľvek - ako vám to bude v určenom čase vyhovovať.

            Pripojíte sa tu: meet.google.com/fzs-ipsk-ivb Keby si si nevedel/a poradiť, ozvi sa, pomôžeme Ti.

            Tešíme sa na vás!

            Vaše psychologičky a sociálna pedagogička

        • Od pondelka dištančné vyučovanie
          • Od pondelka dištančné vyučovanie

          •  

            V súlade so školským semaforom sa Vyhlaskou_276 Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislavskom kraji plošne zatvárajú viaceré školy a školské zariadenia vrátane nášho Odborného učilišťa i školského internátu. Od pondelka 06. 12. 2021 prechádzame na dištančné vzdelávanie.

        • Predĺžené vianočné prázdniny
          • Predĺžené vianočné prázdniny

          •  

            Na základe rozhodnutia ministra školstva č. 2020/21911:1-A1810 z 25. novembra 2021 sa vianočné prázdniny  začínajú už 20. decembra 2021 a trvajú do 7. januára 2022. Posledným vyučovacím dňom v tomto roku bude teda piatok 17. decembra 2021. 

        • Nové opatrenia
          • Nové opatrenia

          • Škola aj školský internát ostávajú aj v zhoršujúcej sa epidemiologickej situácií na Slovensku a po vyhlásení núdzového stavu otvorené. Prevádzka škôl a školských zariadení sa naďalej riadi manuálom ŠKOLSKÝ SEMAFOR, ktorý bol aktualizovaný dňa 26. 11. 2021. Najdôležitejšie zmeny pre žiakov a rodičov:

            1. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane samotesty na domáce samotestovanie. Použitie samotestov je povinný hlásiť škole cez EduPage, mailom (info@oudubba.sk) alebo SMS správou (0903/555886)

            2. Riaditeľ školy musí prerušiť vyučovanie v triede, v ktorej sa vyskytla osoba pozitívna na COVID-19 alebo osoba, ktorá mala pozitívny výsledok domáceho Ag samotestu počas obdobia 2 dní pred jej testovaním alebo po objavení prvých klinických príznakov. V prípade, že škole bol oznámený pozitívny výsledok Ag samotestu, žiaci z triedy takéhoto žiaka nenavštevujú školu. Škola im zabezpečí dištančné vzdelávanie.

            3. Žiaci z triedy, ktorá je v karanténe, bezodkladne informujú o tejto skutočnosti svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk. Žiaci s výnimkou to nemusia urobiť.

            4. Vstup cudzím osobám (čiže všetkým okrem žiakov a zamestnancov) do priestorov školy a školského internátu je povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

            5. Ubytovanie v školskom internáte sa poskytuje iba žiakom s prezenčnou výučbou v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní žiaci). Testovaní žiaci sa môžu preukázať aj samotestom vykonaným na pôde internátu pod dozorom poverenej osoby.

            Celý aktuálny ŠKOLSKÝ SEMAFOR aj s prílohami nájdete tu: ŠKOLSKÝ SEMAFOR 2021-11-26

        • 17. november v školskom internáte
          • 17. november v školskom internáte

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, milí žiaci,

            v stredu 17. novembra bude školský internát v prevádzke a v prípade záujmu môžu žiaci stráviť deň pracovného pokoja so svojimi vychovávateľmi, ktorí im ponúknu program na celý deň.

            Aby sme zabezpečili celodennú stravu pre všetkých, ktorí túto možnosť chcú využiť, prosíme Vás, aby ste nám obratom poslali informáciu SMS správou alebo mailom s jednoduchým textom: meno a priezvisko žiaka a „zostáva“ (prípadne „nezostáva“). SMS správu pošlite, prosím, na tel. číslo 0903/555886, mail na adresu peter.caputa@oudubba.sk

            Ďakujeme za spoluprácu a prajeme príjemne strávený Deň boja za slobodu a demokraciu.

        • Bratislava červená
          • Bratislava červená

          • Od pondelka 08. 11. 2021 sa Bratislava podľa covid automatu sfarbí do červena. Z toho vyplývajú viaceré zmeny. Vyučovania v škole sa týka najmä povinnosť nosenia respirátora v interiéroch teoretického a praktického vyučovania, ako aj školského internátu. Stále platí dodržiavanie protiepidemiologických pravidiel (pravidelná dezinfekcia rúk, udržovanie odstupu...). Vyučovanie prebieha naďalej prezenčnou formou.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny trvajú v tomto roku od 28. 10. do 29. 10. 2021 a 01. 11. 2021 je štátny sviatok, žiaci budú mať teda voľno od 28. 10. do 01. 11. 2021 a v týchto dňoch nebude v prevádzke ani školský internát. V stredu 27. 10. 2021 budú žiaci končiť teoretické i praktické vyučovanie rovnako o 13.00 h. Internát žiaci opustia do 16.00 h. Po prázdninách žiaci nastúpia do školy v utorok 02. 11. 2021. Žiaci môžu nastúpiť na školský internát už v pondelok 01. 11. 2021 od 16.00 h alebo v utorok. Keďže budú doma viac ako dva dni, všetci žiaci musia pri nástupe do školy (02. 11. 2021), resp. na školský internát (01. 11. 2021) priniesť vyplnené a podpísané Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti

        • Výsledky samotestovania žiakov
          • Výsledky samotestovania žiakov

          • Prosíme všetkých rodičov, resp. plnoletých žiakov, ktorí si prevzali samotesty, aby školu pravidelne informovali o výsledku testovania, a to aj v prípade negatívneho výsledku. Samotestovanie by malo prebiehať vždy v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy, alebo kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19. Výsledok môžete poslať mailom na adresu info@oudubba.sk s uvedením mena žiaka. (Môžete použiť aj tlačidlo "Napíšte nám" na hornej lište webového sídla školy alebo kontaktovať triedneho učiteľa.)

            Viacerí si objednané testy neprevzali - urobte tak, prosím, čím skôr. Tiež môžu o samotesty pre žiakov požiadať aj rodičia, ktorí tak doteraz ešte neurobili.

          • Exkurzia 2.DP v Pezinku

          • Dňa 4. októbra 2021 sa trieda 2.DP zúčastnila exkurzie v Art hoteli Pezinok zámok Šimák. Naša cesta sa začala vo vlaku, ktorý bol poschodový, čo vyvolalo nadšenie u žiakov. Malou prechádzkou cez mesto sme prišli k zámockému parku, kde je hotel. Hneď nás upútal krásnou architektúrou. Pani Zuzka nás privítala s úsmevom a radosťou. Ukázala nám hotelovú recepciu, hotelové izby rôznej kategórie. Niektoré akurát upratovali chyžné, tak žiaci mali možnosť priamo vidieť prácu chyžnej. Na prianie žiakov nám aj ukázala skladové priestory čistiacich prostriedkov a rôznych pomôcok na upratovanie. Zaujali nás aj hotelové salóniky, ktoré boli pekne a historicky zariadené. Pri prehliadke sme neobišli ani wellness, kde bola krásna nástenná pávia mozaika a nerezová kaďa s pávmi. Nechýbali aj sauny. Hneď sme mali chuť sa okúpať. Pani Zuzka nám aj poodkryla trochu z prehliadky historického múzea zámku a výstavu zbierky ručne fúkaného skla. Asi po 1,5 hodine prehliadky hotela sme sa pekne poďakovali pani Zuzke za jej čas a sprevádzanie. Na túto exkurziu budeme ešte dlho spomínať.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia 2.DP v Pezinku.

        • Doprava do školy a zo školy domov
          • Doprava do školy a zo školy domov

          • Z viacerých bratislavských mestských častí chodia ráno školské bezbariérové (oranžové) autobusy priamo do areálu na Patrónke a poobede zasa späť.

            Pokiaľ by niekto z našich žiakov a rodičov mal o takúto dopravu záujem, pošlite do pondelka rána mail na info@oudubba.sk s uvedením mena žiaka a lokality, odkiaľ do školy cestuje. (Môžete použiť aj tlačidlo "Napíšte nám" na hornej lište webového sídla školy alebo kontaktovať triedneho učiteľa.)

        • K nástupu do školy
          • K nástupu do školy

          • Vo štvrtok 16. 09. 2021 žiak odovzdá v škole svojmu triednemu učiteľovi alebo majstrovi OV vyplnené Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx. Plnoletý žiak ho podpisuje sám, neplnoletému žiakovi ho musí podpísať zákonný zástupca. Ak ho teda žiak neprinesie vyplnené a podpísané, musí tak urobiť hneď po príchode do školy – triedny učiteľ alebo majster mu ho vytlačí. V takom prípade musí s neplnoletým žiakom prísť aj zákonný zástupca, aby materiál vyplnil a podpísal.

            Vzhľadom k rastu počtu ochorení na COVID-19 v školách po celom Slovensku pripomíname, že podľa aktuálneho školského semaforu v prípade pozitívneho výsledku testovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič:

            - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,

            - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok testu.

            Škola potom žiakom a rodičom oznámi, či a za akých okolností pôjdu žiaci triedy do karantény a či sa budú učiť prezenčne, dištančne alebo kombinovane.

            Naším cieľom je učiť v maximálne možnej miere našich žiakov v škole - prezenčne. Preto všetkých rodičov vyzývame, aby škole poslali  Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny, pokiaľ je žiak zaočkovaný alebo prekonal COVID-19.

        • Mimoriadne stretnutie rodičov
          • Mimoriadne stretnutie rodičov

          • Milí rodičia/zákonní zástupcovia,

            v piatok 10. septembra 2021 o 14.00 h sa v jedálni uskutoční mimoriadne stretnutie rodičov

            Program: organizácia školského roka, informácie k školskému semaforu, odovzdanie samotestov rodičom, voľby do Rady školy a do Rady rodičov, diskusia, možnosť konzultácie s vedením školy a s pedagogickými a odbornými zamestnancami. 

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • V súlade s usmernením ministerstva školstva pre školy k návšteve Svätého otca Františka na Slovensku v dňoch 12. až 15. septembra 2021 aj vzhľadom k súvisiacim dopravným obmedzeniam v lokalite školy riaditeľ školy v dňoch 13. - 14. 09. 2021 udelil voľno žiakom Odborného učilišťa. V prevádzke nebude ani školský internát. Všetci stravníci sú odhlásení zo stravy.

            V stredu 15. 09. 2021 je štátny sviatok a vo štvrtok a piatok sa učí podľa riadneho rozvrhu. Príchod na internát je možný už v stredu od 16.00 h.

        • K začiatku školského roka
          • K začiatku školského roka

          • Milí žiaci a rodičia,

            blíži sa začiatok školského roka, ktorý nám opäť komplikuje aj korona vírus. Vyučovanie v škole, stravovanie v školskej jedálni i pobyt v školskom internáte musí byť v súlade so Školským semaforom, ktorý zostavilo ministerstvo školstva a ktorý vychádza z odporúčaní hygienikov.

            Vo štvrtok 02. 09. 2021 žiaci prichádzajú na 07.45 h. Pri vstupe do areálu dodržujte medzi sebou odstup. Pri vstupe do areálu pri vrátnici vás najprv čaká vstupný filter, kde vám skontrolujeme rúška (každý musí mať aj rezervné) a zmeriame teplotu.

            Žiaci prípravného a prvého ročníka pôjdu s nasadenými rúškami do budovy teoretického vyučovania (vchod hneď za vrátnicou), a to hneď do svojich tried. Usmernia vás dozor konajúci učitelia. Druháci a tretiaci pôjdu s nasadenými rúškami na pracoviská praktického vyučovania podľa odborov (pri vrátnici vás budú navigovať).

            Každý žiak odovzdá v škole svojmu triednemu učiteľovi alebo majstrovi OV vyplnené Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx. Plnoletý žiak ho podpisuje sám, neplnoletému žiakovi ho musí podpísať zákonný zástupca. Ak ho teda žiak neprinesie vyplnené a podpísané, musí tak urobiť hneď po príchode do školy – triedny učiteľ alebo majster mu ho vytlačí. V takom prípade musí s neplnoletým žiakom prísť aj zákonný zástupca, aby materiál vyplnil a podpísal.

            Odporúča sa, aby zákonný zástupca neplnoletého žiaka, resp. plnoletý žiak vyplnil a odovzdal aj Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx, pokiaľ spĺňa uvedené kritériá.

            Žiaci ubytovaní v školskom internáte sa môžu ísť s nasadenými rúškami najprv ubytovať a potom prídu do školy. Na internáte vás od rána čakajú vychovávatelia.

            Pri všetkých vchodoch sú na stene nainštalované bezdotykové zariadenia na dezinfekciu rúk. Používajte ich. Stále dodržujte zásadu ROR (rúško – odstup – ruky). Malé prestávky trávite v triedach alebo na pracoviskách praktického vyučovania, veľké prestávky na dvore.

            Prvý deň budete v škole kratšie - dovtedy, kým vybavíte všetko potrebné s vašimi pedagógmi. Okrem iného od nich dostanete potvrdenia o štúdiu a ISIC karty. Potom pôjdete domov alebo na internát. Prvý deň budú mať obed len žiaci ubytovaní v školskom internáte, dochádzajúci žiaci nie.

            Žiaci iných škôl, ubytovaní v školskom internáte, prichádzajú po škole a na internáte vychovávateľovi odovzdajú vyplnené Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx. Plnoletý žiak ho podpisuje sám, neplnoletému žiakovi ho musí podpísať zákonný zástupca. Ak ho teda žiak neprinesie vyplnené a podpísané, musí tak urobiť hneď po príchode do internátu – vychovávateľ mu ho vytlačí. V takom prípade musí so žiakom prísť aj zákonný zástupca, aby materiál vyplnil a podpísal. Odporúča sa, aby zákonný zástupca neplnoletého žiaka, resp. plnoletý žiak vyplnil a odovzdal aj Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx, pokiaľ spĺňa uvedené kritériá.

            V piatok budete všetci v škole od 07.45 do 13.00 h. Škola sa bude otvárať o 07.15 h. Obed budú mať v čase 13.00 – 13.30 h všetci stravníci, aj denne dochádzajúci.

            V piatok 03. 09. 2021 bude na teoretickom vyučovaní prípravný ročník a prváci, druháci a tretiaci na pracoviskách praktického vyučovania.

            Od 06. 09. 2021 sa už budeme učiť na teoretickom i praktickom vyučovaní podľa rozvrhu hodín.

            Viac sa už dozviete v škole, príp. volajte na tel. číslo 0911/310620 alebo píšte na info@oudubba.sk.

            Tešíme sa na vás!

          • Záujem o antigénové samotesty

          • V súvislosti so začatím nového školského roka 2021/2022 v záujme zabezpečenia ochrany života a zdravia na školách počas pandémie COVID-19 sú pre žiakov základných a stredných škôl a špeciálnych škôl, ktorí prejavia záujem, k dispozícii antigénové samotesty na domáce použitie. Možnosť bezplatného antigénového samotestovania v domácom prostredí môžu využiť všetci žiaci, aj zaočkovaní a aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

            Záujem o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov našej školy nám oznámte prostredníctvom webového sídla našej školy https://oudubba.edupage.org (kliknutím na Napíšte nám v hornom menu) alebo mailom na adresu info@oudubba.sk, a to do 25. 08. 2021

            Zámerom MŠVVaŠ SR je umožniť žiakom základných a stredných škôl a špeciálnych škôl vykonať antigénové samotestovanie v domácom prostredí dvakrát týždenne počas ďalšej nadchádzajúcej vlny pandémie COVID-19. V priebehu školského roka budú mať rodičia možnosť využívať dobrovoľné samotestovanie žiakov antigénovými testami v domácom prostredí.

            Každý žiak základnej a strednej školy a špeciálnej školy, ktorého rodič prejaví záujem, teda dostane 1 sadu 25 ks testov na domáce samotestovanie (1 balenie – sada - krabica) a k tomu 25 ks sterilných odberových tyčiniek na výter z prednej časti nosa (na tzv. nazálny výter). Pri testovaní dvakrát týždenne bude sada antigénových samotestov postačovať približne na obdobie 12 týždňov. Pokiaľ sa rodičia rozhodnú využiť možnosť domáceho samotestovania žiakov, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy, alebo kedykoľvek keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19.

        • Kontakt s odbornými zamestnancami počas leta
          • Kontakt s odbornými zamestnancami počas leta

          • Máme síce letné prázdniny, ale napriek tomu sa môžete v prípade potreby spojiť s našimi odbornými zamestnancami - školskou psychologičkou a sociálnou pedagogičkou. 

            Školskú psychologičku môžete zastihnúť v týchto termínoch: 1. - 9. júla, 26. - 30. júla a 25. - 27. augusta 2021. Môžete ju kontaktovať na tel. čísle 0911/641165, mailom na daniela.sykorova@oudubba.sk alebo na facebooku Psychológ Oudubba. 

            Sociálnu pedagogičku môžete zastihnúť v týchto termínoch: 1. - 23. júla a 24. - 27. augusta 2021. Môžete ju kontaktovať na tel. čísle 0911/860481 alebo mailom na jana.sekeresova@oudubba.sk

            Okrem toho sú Vám k dispozícii aj nonstop linky pomoci. Napríklad bezplatná Linka detskej istoty 116111 alebo chatové poradenstvo na stránke www.ipcko.sk.

          • Oceňovanie žiakov a odovzdávanie vysvedčení

          • Každoročne je 30. jún dňom odovzdávania vysvedčení a odchodu žiakov na prázdniny. U nás je aj dňom oceňovania najlepších žiakov. Tento rok riaditeľ školy vyzdvihol - netradične na dvore - najmä triedy a žiakov, ktorí napriek zlej pandemickej situácii mali dobrú dochádzku a v prezenčnom aj dištančnom vyučovaní sa snažili pripravovať na svoje budúce povolanie čo najlepšie. Následne sa žiaci presunuli do tried, kde im triedni učitelia odovzdali vysvedčenia a zhodnotili uplynulý školský rok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Oceňovanie žiakov a odovzdávanie vysvedčení.

        • Koniec školského roka
          • Koniec školského roka

          • Žiaci prídu v stredu 30. 06. 2021 do školy na 07.45 h. O 8.00 h sa im pri altánku prihovorí riaditeľ školy, ktorý zhodnotí školský rok a pochváli aj pokarhá žiakov podľa toho, ako sa (ne)snažili pracovať počas prezenčného i dištančného vzdelávania. Potom sa žiaci presunú do svojich tried, kde im triedni učitelia odovzdajú vysvedčenia a cca o 9.00 h odchádzajú na prázdniny. Žiaci školy, ktorí sú zároveň klientmi ZSS Rosa, zostanú v škole do 11.00 h.

            V tento deň sú všetci žiaci odhlásení zo stravy. Pokiaľ má niekto záujem o stravu, musí sa prihlásiť. Školský internát je otvorený od 09.00 do 15.00 h. 

            Vo veľkej jedálni sa o 10.00 h stretnú zamestnanci školy, aby zhodnotili uplynulý netypický školský rok. 

            Všetkým žiakom prajeme krásne letné prázdniny a zamestnancom zaslúženú dovolenku.

          • Koncoročná vychádzka

          • Na záver školského roka sme si urobili so žiakmi 2.OT+KR/B vychádzku do prírody. Prešli sme sa okrajom lužného lesa k jazeru Veľký Draždiak. Poprechádzali sme sa okolo celého jazera, ovlažili si nohy v čistej plytkej vode. Schladili a osviežili sme sa vynikajúcou zmrzlinou. Napriek tomu, že bol horúci júnový deň, my sme sa cítili fajn - pri jazere povieval svieži vietor a časť prechádzky nás od horúceho slnka chránil tieň stromov.

          • Rozlúčka so školským rokom

          • Posledný týždeň v školskom roku sme využili pekné počasie a rozhodli sa pre žiakov a zamestnancov školy zorganizovať klubové stretnutie. Vítanie prázdnin malo podobu pikniku. Spoločný čas nám pri rozhovoroch, chutnom občerstvení a spoločenských hrách ubiehal rýchlo. Veríme, že sa čoskoro prinavrátime k pravidelným voľnočasovým klubom, lebo aj pondelkový klub bol dôkazom, že žiaci potrebujú priestor, kde môžu zmysluplne tráviť svoj voľný čas aj po skončení vyučovania. Ďakujeme všetkým za účasť a tešíme sa na vás v septembri. Užite si pekné leto.   Vaša školská psychologička a sociálna pedagogička

        • Voľnočasový klub: Poďme spolu privítať prázdniny
          • Voľnočasový klub: Poďme spolu privítať prázdniny

          • Všetkých našich žiakov a zamestnancov pozývame privítať prázdniny na náš voľnočasový klub, ktorý sa uskutoční v pondelok 28. 06. 2021 od 13:00 do 15:00 h. 

            Klub bude tentokrát špeciálne v exteriéri (vonku) - v areáli školy. Klub je samozrejme dobrovoľný, takže ak budete mať záujem, môžete prísť. Nájdete tam malé občerstvenie, posedenie, spoločenské hry a priestor na rozhovory. 

            Tešíme sa na Vás!

            Vaša školská psychologička a sociálna pedagogička

          • Prípravný ročník v ZOO

          • Krátkou príjemnou vychádzkou/výletom do blízkej ZOO v stredu 23. 06. 2021 uzavreli spoločný rok v triede prípravného ročníka žiaci s pani učiteľkou triednou Danielou Križanovou, pani majsterkami Ivetkou Koštialikovou a Martinkou Suchou, pedagogickými asistentkami Natáliou Čiernikovou a Máriou Wolf. Pridali sa k nám aj štyria naši aktuálni pedagogickí praktikanti zo SPgŠ na Bullovej ulici v Bratislave - Nikola, Karolína, Daniel a Šimon. Bolo nám spolu výborne - počas školského roka aj dnes na vychádzke… Ešte upratať dielne a triedu a potom Hurááá na prázdniny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album PRR v ZOO.

          • Účelové cvičenie

          • Žiaci prvého a druhého ročníka sa v utorok 22. júna 2021 zúčastnili účelového cvičenia, ktoré sa uskutočnilo na Partizánskej lúke v čase od 9.00 do 11.15 h. Organizáciu cvičenia mala na starosti Mgr. Alica Hullová a Mgr. Sylvia Krajčiová. Dopravné, prírodovedné a zdravotné úlohy na jednotlivých stanovištiach si pripravili a zabezpečili praxujúci študenti zo SOŠPg na Bullovej ul. Okrem jednotlivých stanovíšť žiaci prešli dendrologický náučný chodník. K dispozícii boli športové aktivity aj pitný režim. O 11.15 h bolo účelové cvičenie vyhodnotené, cieľ bol splnený, dokonca aj počasie bolo naším priateľom, keď sa slniečko schovávalo pod mraky a nehrialo tak intenzívne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

          • Účelové cvičenie

          • V utorok 22. 06. 2021 sa žiaci Odborného učilišťa zúčastnia účelového cvičenia, ktoré sa uskutoční v súlade s aktuálnymi epidemiologickými opatreniami na Železnej studničke. Absolvovanie zdravotnej, dopravnej a prírodovednej prípravy je povinné - účelové cvičenie je súčasťou školského vzdelávacieho programu. Program doplnia športové aktivity. Stretávame sa v škole ráno o 07.30 h športovo oblečení, vzhľadom k očakávaným horúčavám odporúčame na hlavu šiltovku a krém na opaľovanie. Žiaci si prinesú desiatu a pitie (neodporúčame sladené nápoje) a električenku, resp. lístky na MHD. Predpokladaný koniec účelového cvičenia je o 13.00 h. Zodpovednými pedagógmi sú  A. Hullová a S. Krajčiová.

          • Cyklovýlet do Čuňova

          • V utorok 8. júna 2021 poobede sa pre žiakov v školskom internáte uskutočnil cyklistický výlet. Trasa do Čunova a späť merala 39 km. Plavci si výlet spríjemnili ovlažením sa v dunajskej vode. Pánovi vychovávateľovi zase cestu späť "spríjemňovalo" šomranie niektorých žiakov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyklovýlet do Čuňova 08.06.2021.

          • O závislostiach a duševnom zdraví

          • S uvoľnením pandemických opatrení sme mohli konečne v našej škole privítať psychológov z CPPPaP na Fedákovej ul. Na tému Závislosti sa 27. mája a 9. júna rozprávali s triedami 1.OT a 2.PR. Závislosť je čokoľvek, po čom túžime tak, že si nedokážeme pomôcť, čo nás dočasne poteší, upokojí, ale dlhodobo nám aj nášmu okoliu ublíži. Práve preto preventisti priniesli túto tému aj medzi našich žiakov.

            Duševné zdravie je neoddeliteľnou a nevyhnutnou súčasťou zdravia. Je potrebné starať sa oň rovnako ako o fyzické zdravie, pretože jedno bez druhého nemôže fungovať. O tom, čo nám pomáha, čo naopak nepomáha a ako to celé súvisí s duševným zdravím sa preventisti z CPPPaP 3. júna rozprávali s triedou 2.OT+KR/B. Žiaci si preventívne stretnutie pochvaľovali. 

        • Záverečné skúšky
          • Záverečné skúšky

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva č. 2021/11901:1-A1810 zo dňa 22. marca 2021 majú záverečné skúšky administratívny charakter. Administratívne vykonanie záverečnej skúšky sa uskutočňuje nasledovne:
            a) hodnotenie v jednotlivých častiach príslušnej skúšky sa získa ako aritmetický priemer známok zo skupiny príbuzných predmetov, pričom do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov,
            b) výsledné známky sprístupní odborné učilište plnoletému žiakovi alebo zákonnému zástupcovi neplnoletého žiaka do 4. júna 2021,
            c) naši žiaci si môžu pozrieť známky prostredníctvom internetovej žiackej knižky alebo môžu kontaktovať triedneho učiteľa.
            Plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka môže do 9. júna 2021 písomne požiadať o vykonanie záverečnej skúšky, pokiaľ nie je spokojný s výslednými známkami administratívnej záverečnej skúšky.

        • Predĺženie platnosti preukazu ISIC
          • Predĺženie platnosti preukazu ISIC

          • Dňa 30. 06. 2021 končí platnosť čipovej ISIC karty žiakov. Prolongácia (predĺženie platnosti) ISIC preukazov na školský rok 2021/2022 sa vykonáva od pondelka 07. 06. 2021 u zástupkyne riaditeľa PaedDr. S. Gergelovej  prostredníctvom triednych učiteľov. Žiak dá triednemu učiteľovi svoj ISIC preukaz a ten mu ho vráti s predĺženou platnosťou. 

            Ak si žiaci nepredĺžia platnost ISIC preukazu, cez letné prázdniny nebudú môcť cestovať na študentský lístok.

            Okrem toho si môžu žiaci za poplatok 10 € objednať aj známku, ktorá slúži ako zľava pri kúpe niektorých tovarov a služieb.

          • Biely kríž

          • Cyklovýlet na Biely kríž pre vytrvalcov zo školského internátu sa uskutočnil poobede vo štvrtok 20. mája 2021. Celkovo chlapci aj pán vychovávateľ za 2 hodiny prešli 30 km a vystúpili do výšky 499 metrov, ale vraj pri tom minuli len 720 kcal...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Biely kríž.

          • Naši chovatelia v MiniZOO v Devíne

          • Opätovne sme spustili prax chovateľov na prevádzke MiniZOO Devín. Spoločne sa snažíme búrať v ľuďoch predsudky a učiť ich, že najväčšia bariéra v živote je nedať šancu, nie handicap. 

            Integrácia do pracovného života je jedným z krokov, ktorý umožni každému ísť cestou k samostatnosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MiniZOO Devín 20.05.2021.

          • Pečňa

          • V utorok 18. mája 2021 poobede sme sa v rámci aktivít školského internátu vybrali na petržalskú Pečňu. Naša prvá jazda po generálnej oprave bicyklov merala 30 km.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pečňa.

          • Dar od Ready to help

          • Neinvestičný fond Ready to help prostredníctvom p. Ing. Valérie Arthur opäť podporil našu školu. Po dlhodobej spolupráci pri burzách šatstva a obstaraní sušičov rúk na školské toalety už druhý raz podporil dielňu učebného odboru služby a domáce práce kúpou šijacieho stroja. Vďaka.

        • Pandemické pravidlá pre školu od 03. 05. 2021
          • Pandemické pravidlá pre školu od 03. 05. 2021

          •  

            Uvoľnenie pandemických pravidiel, ktoré boli zverejnené v piatok 30. 04. 2021 poobede a ktoré platia od pondelka 03. 05. 2021, znamená pre žiakov, rodičov a zamestnancov našej školy v 2. stupni varovania tieto zmeny:

            Žiak a ani jeho zákonný zástupca už nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu alebo dokladovať výnimku. Len pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti alebo plnoletý žiak sám za seba predkladá Vyhlasenie_plnoleteho_ziaka_o_bezinfekcnosti

            Pre žiakov, ktorí vykonávajú odborný výcvik na prevádzkach, platia rovnaké pravidlá ako pre zamestnancov týchto prevádzok. Žiakov budú informovať príslušní majstri odbornej výchovy.

            Zamestnanci už nemajú povinnosť testovať sa. Po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) však predkladajú písomné Vyhlasenie_zamestnanca_o_bezinfekcnosti o tom, že neprejavujú príznaky prenosného ochorenia a nemajú nariadené karanténne opatrenie, prípadne PN vystavenú príslušným lekárom.

            Všetky ostatné osoby vstupujúce do objektu/areálu školy a školského zariadenia sa nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19.

            Povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest naďalej platí - upravuje ju Vyhlaska_UVZ_c._175_z_15.04.2021.

        • Od 19. apríla 2021 už len prezenčne
          • Od 19. apríla 2021 už len prezenčne

          • Rozhodnutím z 8. apríla 2021 minister školstva s účinnosťou od 12. 04. 2021 obnovuje školské vyučovanie v odborných učilištiach, a to pre všetkých žiakov bez ohľadu na prevádzkové podmienky školy. Zároveň obnovuje prevádzku školských internátov a zariadení školského stravovania pre žiakov odborných učilíšť.

            Naša škola od 19. 04. 2021 prestáva poskytovať dištančné vzdelávanie a vyučovať sa bude prezenčne podľa stáleho rozvrhu v jednotlivých triedach. Škola bude postupovať podľa aktuálnej epidemiologickej situácie v súlade s aktuálnym manuálom ministerstva školstva Návrat do škôl a „Covid školským semaforom“.

            Žiaci musia v škole naďalej dôsledne dodržiavať hygienické opatrenia, predovšetkým zásadu R-O-R (rúško - odstup - ruky) a organizačné opatrenia podľa pokynov vyučujúcich. Žiak musí mať na ústach aj na nose respirátor FFP2 (na výnimku rúško). 

            Žiaci musia pri prvom príchode do školy v príslušnom týždni priniesť vyplnené a podpísané čestné vyhlásenie - plnoletí žiaci, že boli testovaní s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní alebo že spadajú pod výnimku, neplnoletí žiaci, že ich zákonný zástupca bol testovaný s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní alebo že spadá pod výnimku. Negatívny výsledok testu alebo doklad o výnimke (príloha čestného vyhlásenia) musí mať žiak pri sebe, resp. ho musí mať odfotený v telefóne k nahliadnutiu. Tlačivá nájdete tu: https://oudubba.edupage.org/text/?text=text/text59&subpage=1

            Aj pobyt na internáte je viazaný na dodržiavanie vyššie uvedených opatrení. Na internát je možné prísť už v nedeľu od 16.00 h.

            V týždni od 12. do 16. 04. 2021 budeme vyučovať prezenčne ešte podľa upraveného rozvrhu:

          • Rozvrh po Veľkej noci

          • Naša škola pokračuje po veľkonočných prázdninách v stredu - piatok v prezenčnom vyučovaní za nezmenených podmienok. Tlačivo čestného vyhlásenia si môžete stiahnuť tu: https://oudubba.edupage.org/text59Na internát možno nastúpiť už v utorok.

            Žiaci majú z dôvodu pandemickej situácie upravený rozvrh hodín - všetky ročníky podľa odborov:

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny budú od 1. do 6. apríla 2021. Všetkých žiakov i zamestnancov prosíme, aby počas sviatkov dodržiavali všetky epidemiologické opatrenia.

            V stredu 31. 03. 2021 je skrátené vyučovanie, končí sa o 11.20 h, potom idú žiaci na obed a domov, resp. na internát. Školský internát opustia žiaci do 15.00 h (v prípade potreby kontaktujte zástupcu riaditeľa pre internát p. Čaputu - 0903/555886).

            Vyučovanie po prázdninách začína v stredu 07. 04. 2021. Podľa akého rozvrhu, ešte upresníme. 

            Na internát môžu žiaci nastúpiť v utorok 06. 04. 2021 po 16.00 h.

        • V piatok opäť dištančne
          • V piatok opäť dištančne

          • Vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii a pomerne nízkemu počtu žiakov v škole v piatok 12. 03. 2021 žiaci opäť neprídu na teoretické ani na praktické vyučovanie, pedagógovia budú vyučovať dištančne. V piatok sú všetci žiaci hromadne odhlásení zo stravovania.

            Ak sa pandemická situácia v Bratislave nezhorší, od pondelka 15. 03. 2021 pokračujeme v prezenčnom vyučovaní v škole a otvorený bude aj školský internát a výdajná školská jedáleň. Podmienkou nástupu do školy bude naďalej čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Nástup na internát bude možný už v nedeľu. O prípadných zmenách vás budeme informovať - sledujte, prosím, naše webové sídlo.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Nástup po jarných prázdninách
          • Nástup po jarných prázdninách

          •  

            Milí žiaci, vážení rodičia,

            sme nútení rozhodnúť o otvorení školy v situácii, keď je veľa dobrých dôvodov školu otvoriť a veľa dobrých dôvodov aj školu neotvoriť. Po zvážení všetkých pre a proti školu otvárame od 08. 03. 2021 s tým, že:

            1. Kto má obavy o svoje zdravie, resp. zdravie svojich blízkych a má možnosť ostať doma, môže pokračovať v dištančnom vyučovaní. Neprítomnosť v škole bude mať žiak ospravedlnenú. Podmienkou je, že žiak alebo zákonný zástupca žiaka zabezpečí kontakt so školou a žiak sa bude podľa pokynov vyučujúcich vzdelávať, vypracovávať úlohy, komunikovať. Ak žiak nebude kontaktovať školu a nebude plniť zadané úlohy, škola môže rozhodnúť, že bude komisionálne preskúšaný. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. pandemickú OČR, pretože má možnosť dať dieťa do školy.

            2. Žiaci, ktorí prídu do školy, musia pri prvom príchode v príslušnom týždni priniesť vyplnené a podpísané čestné vyhlásenie - plnoletí žiaci, že boli testovaní s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní alebo že spadajú pod výnimku, neplnoletí žiaci, že ich zákonný zástupca bol testovaný s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní alebo že spadá pod výnimku. Negatívny výsledok testu alebo doklad o výnimke (príloha čestného vyhlásenia) musí mať žiak pri sebe, resp. ho musí mať odfotený v telefóne k nahliadnutiu. Tlačivá nájdete tu: https://oudubba.edupage.org/text59/  Bez takéhoto vyhlásenia budeme musieť žiaka poslať domov.

            3. Žiaci, ktorí prídu do školy, musia dôsledne dodržiavať hygienické opatrenia, predovšetkým zásadu R-O-R (rúško - odstup - ruky) a organizačné opatrenia podľa pokynov vyučujúcich. Dodržiavanie týchto opatrení si škola v prípade potreby vynúti, resp. žiaka pošleme domov. Zdravie žiakov a zamestnancov je najdôležitejšie. Žiak musí mať na ústach aj na nose minimálne respirátor FFP2 (nestačí šatka, šál a už ani rúško), ideálne respirátor FFP3 aj rúško. Odporúčame teplejšie oblečenie, lebo budeme často a intenzívne vetrať.

            Otvárame aj internát s tým, že sa budeme snažiť, aby žiaci boli na izbách po 1, max po 2. Aj pobyt na internáte je viazaný na dodržiavanie vyššie uvedených opatrení. Na internát je možné prísť už v nedeľu od 16.00 h.  

            Všetci žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú mať v pondelok 08. 03. 2021 obed. Internátni žiaci majú stravu zabezpečenú tiež až od obeda. Žiaci alebo zákonní zástupcovia, ktorí v pondelok nenastúpia do školy na prezenčné vyučovanie, si musia obed odhlásiť.

            Ďakujeme za pochopenie

        • Pomôžte nám
          • Pomôžte nám

          •  

            Aj tento rok môžete podporiť školu v jej snahách cez občianske združenie Rada rodičov pri Odbornom učilišti.
            Viac informácií nájdete v ľavom menu - 2% dane.

            Vlani si škola aj vďaka 3300 EUR z nášho občianskeho združenia mohla napríklad kúpiť väčšie 9-miestne auto na prevoz osôb i nákladu, ktorým odvezieme v rámci výstavy, súťaže či odborného výcviku skupinu žiakov aj s materiálom či s invalidnými vozíkmi.

            Vopred ďakujeme!

        • V piatok opäť dištančne, od pondelka prázdniny
          • V piatok opäť dištančne, od pondelka prázdniny

          • Vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii a pomerne nízkemu počtu žiakov v škole v piatok 26. 02. 2021 žiaci opäť neprídu na teoretické ani na praktické vyučovanie, pedagógovia budú vyučovať dištančne. Internátni žiaci opustia školský internát vo štvrtok 25. 02. 2021 do 18.00 h (v prípade potreby kontaktujte zástupcu riaditeľa pre internát p. Čaputu - 0903/555886). V piatok sú všetci žiaci hromadne odhlásení zo stravovania.

            V týždni 01. - 05. 03. 2021 majú všetky školy v Bratislavskom kraji jarné prázdniny. Využime tento čas na regeneráciu v súlade s aktuálnymi hygienickými opatreniami. 

            Ak sa pandemická situácia v Bratislave nezhorší, od pondelka 08. 03. 2021 pokračujeme v prezenčnom vyučovaní v škole a otvorený bude aj školský internát a výdajná školská jedáleň. Ak sa pandemická situácia v Bratislave zlepší a podľa semaforu bude tmavoružová (II. stupeň varovania) alebo lepšia, prezenčné vyučovanie bude povinné a dištančné vyučovanie sa ukončí! Podmienkou nástupu do školy bude pravdepodobne naďalej čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Nástup na internát bude asi opäť možný až v pondelok. O prípadných zmenách vás budeme informovať - sledujte, prosím, naše webové sídlo.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Zbohom, Erika
          • Zbohom, Erika

          •  

            V piatok 12. februára 2021 nás opustila naša žiačka Erika Švecová. Zamestnancom i spolužiakom zostáva v pamäti ako milá, svedomitá a húževnatá žiačka a dobrá kamarátka. Pozostalým a všetkým blízkym vyslovujeme úprimnú sústrasť. Česť jej pamiatke!

            Posledná rozlúčka s našou žiačkou a spolužiačkou bude v piatok 19. 02. 2021 o 14.00 h v dome smútku v bratislavskej Vrakuni (Čučoriedkova 12).

        • V piatok opäť dištančne
          • V piatok opäť dištančne

          • Vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii a pomerne nízkemu počtu žiakov v škole v piatok 19. 02. 2021 žiaci opäť neprídu na teoretické ani na praktické vyučovanie, pedagógovia budú vyučovať dištančne. Internátni žiaci opustia školský internát vo štvrtok 18. 02. 2021 do 18.00 h (v prípade potreby kontaktujte zástupcu riaditeľa pre internát p. Čaputu - 0903/555886). V piatok sú všetci žiaci hromadne odhlásení zo stravovania.

            Od pondelka 22. 02. 2021 pokračujeme v prezenčnom vyučovaní v škole a otvorený bude aj školský internát a výdajná školská jedáleň. Podmienkou nástupu do školy bude opäť čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, nakoľko Bratislava má na COVID semafore naďalej tmavočervenú farbu. Nástup na internát bude opäť možný až v pondelok.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Neseď doma, nebehaj po vonku - čakáme Ťa v škole
          • Neseď doma, nebehaj po vonku - čakáme Ťa v škole

          • Si náš žiak a sedíš doma? Alebo beháš po vonku? Príď radšej do školy.

            Ste rodič a máte dcéru či syna v našej škole? Bojte sa COVID-u, nie školy. Robíme všetko, aby bola bezpečná. 

            Všetkých našich žiakov srdečne pozývame do školy. Buďme radi, že tu spolu môžeme byť. Ak nie ste chorí alebo v karanténe, príďte. Čím skôr, tým lepšie.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii a pomerne nízkemu počtu žiakov v škole bude v piatok 12. 02. 2021 riaditeľské voľno - žiaci neprídu na teoretické ani na praktické vyučovanie, pedagógovia budú vyučovať dištančne. Internátni žiaci opustia školský internát vo štvrtok 11. 02. 2021 do 18.00 h (v prípade potreby kontaktujte zástupcu riaditeľa pre internát p. Čaputu - 0903/555886). V piatok sú všetci žiaci hromadne odhlásení zo stravovania.

            Od pondelka 15. 02. 2021 pokračujeme v prezenčnom vyučovaní v škole a otvorený bude aj školský internát a výdajná školská jedáleň. Podmienkou nástupu do školy bude opäť čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, nakoľko Bratislava má na COVID semafore naďalej tmavočervenú farbu. Nástup na internát bude opäť možný až v pondelok.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • K nástupu do školy a na internát
          • K nástupu do školy a na internát

          •  

            Milí žiaci, vážení rodičia,

            sme nútení rozhodnúť o otvorení školy v situácii, keď je veľa dobrých dôvodov školu otvoriť a veľa dobrých dôvodov aj školu neotvoriť. Po zvážení všetkých pre a proti školu otvárame od 08. 02. 2021 s tým, že:

            1. Kto má obavy o svoje zdravie, resp. zdravie svojich blízkych a má možnosť ostať doma, môže pokračovať v dištančnom vyučovaní. Neprítomnosť v škole bude mať žiak ospravedlnenú. Podmienkou je, že žiak alebo zákonný zástupca žiaka zabezpečí kontakt so školou a žiak sa bude podľa pokynov vyučujúcich vzdelávať, vypracovávať úlohy, komunikovať. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. pandemickú OČR, pretože má možnosť dať dieťa do školy.

            2. Žiaci, ktorí prídu do školy, musia pri prvom príchode v príslušnom týždni priniesť vyplnené a podpísané čestné vyhlásenie - plnoletí žiaci, že boli testovaní s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní alebo že spadajú pod výnimku, neplnoletí žiaci, že ich zákonný zástupca bol testovaný s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní alebo že spadá pod výnimku. Tlačivá nájdete tu: Tlačivá Bez takéhoto vyhlásenia budeme musieť žiaka poslať domov.

            3. Žiaci, ktorí prídu do školy, musia dôsledne dodržiavať hygienické opatrenia, predovšetkým zásadu R-O-R (rúško - odstup - ruky) a organizačné opatrenia podľa pokynov vyučujúcich. Dodržiavanie týchto opatrení si škola v prípade potreby vynúti, resp. žiaka pošleme domov. Zdravie žiakov a zamestnancov je najdôležitejšie. Žiak musí mať na ústach aj na nose minimálne rúško (nestačí šatka, šál a pod.), ideálne respirátor aj rúško. Odporúčame teplejšie oblečenie, lebo budeme často a intenzívne vetrať.

            Otvárame aj internát s tým, že sa budeme snažiť, aby žiaci boli na izbách po 1, max po 2. Aj pobyt na internáte je viazaný na dodržiavanie vyššie uvedených opatrení. Na internát nie je možné prísť v nedeľu. Príchod na školský internát je možný až v pondelok od 13.00 h.  Dovtedy budú mať internátni žiaci veci v škole.

            Všetci žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú mať v pondelok 08. 02. 2021 obed. Internátni žiaci majú stravu zabezpečenú tiež až od obeda. Žiaci alebo zákonní zástupcovia, ktorí v pondelok nenastúpia do školy na prezenčné vyučovanie, si musia obed odhlásiť.

            Ďakujeme za pochopenie

        • Obnovujeme vyučovanie, otvárame internát!
          • Obnovujeme vyučovanie, otvárame internát!

          •  

            Milí žiaci, vážení rodičia,

            podľa informácie ministerstva školstva zo 04. 02. 2021 s účinnosťou od 08. 02. 2021 sa obnovuje vyučovanie v odborných učilištiach a obnovuje sa aj prevádzka školských internátov pre žiakov odborných učilíšť. Od pondelka teda normálne vyučujeme podľa rozvrhu. Podmienkou je otestovanie zamestnanca, plnoletého žiaka a jedného zákonného zástupcu nie staršie ako 7 dní, príp. platná výnimka. Naďalej platia prísne hygienické požiadavky, najmä zásada R-O-R (rúško - odstup - ruky).

            Plnoletí žiaci musia priniesť vyplnené a podpísané čestné vyhlásenie, že boli testovaní s negatívnym výsledkom alebo že spadajú pod výnimku. Neplnoletí žiaci musia priniesť vyplnené a podpísané čestné vyhlásenie svojho zákonného zástupcu, že bol testovaný s negatívnym výsledkom alebo že spadá pod výnimku. Tlačivá nájdete tu: Tlačivá Plnoletí žiaci môžu čestné vyhlásenie podpísať aj pri príchode do školy, neplnoletí žiaci musia v takom prípade prísť aj so svojím zákonným zástupcom. Bez takéhoto vyhlásenia budeme musieť žiaka poslať domov.

            Čestné vyhlásenie, že boli testovaní s negatívnym výsledkom alebo že spadajú pod výnimku, musia odovzdať aj zamestnanci školy.

            Príchod na školský internát je možný v pondelok od 13.00 h. Dovtedy budú mať internátni žiaci veci v škole. 

            Všetci žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú mať v pondelok 08. 02. 2021 obed. Internátni žiaci majú stravu zabezpečenú tiež až od obeda.

            Viac informácií nájdete tu: Návrat do škôl 2021

            Všetci sa na vás, milí žiaci, tešíme!

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          •  

            Minister školstva svojím rozhodnutím zo dňa 11. 12. 2020 predĺžil z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie vianočné prázdniny - začínajú v pondelok 21. 12. 2020 a končia v piatok 08. 01. 2021. Preto riaditeľ školy upustil od zamýšľaného riaditeľského voľna. Aj v piatok 18. 12. 2020 dochádza ku zmene - žiaci končia vyučovanie po 4. vyučovacej hodine, t. j. o 11.20 h, idú na obed a domov, resp. na školský internát, ktorý by mali žiaci opustiť najneskôr o 15.00 h.

            V čase vianočných prázdnin nebude v prevádzke školská jedáleň ani školský internát. Prosíme, aby ste Vašim deťom pomohli odniesť pokiaľ možno všetky osobné veci a umožnili tak bezproblémovú dezinfekciu priestorov internátu. 

            Do školy sa vraciame pravdepodobne v pondelok 11. 01. 2021. Predpokladaný nástup na internát po vianočných prázdninách je 10. 01. 2021. Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu Vám odporúčame sledovať web školy, kde nájdete aktuálne informácie.

            Všetkým našim žiakom aj ich rodinám prajeme zdravie, pokojné prežitie vianočných sviatkov a čo najlepší nový rok 2021.

        • Polročné hodnotenie žiakov
          • Polročné hodnotenie žiakov

          •  

            V piatok 29. 01. 2021 končí vyučovanie v prvom polroku. V utorok bola na pedagogickej rade uzavretá klasifikácia väčšine žiakov, neklasifikovaným žiakom sa predlžuje klasifikačné obdobie do konca marca. Výpisy hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 sú k dispozícii elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Zasielať výpis hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 prostredníctvom mailov nebudeme, nakoľko ide o osobné údaje žiakov. Žiakom ich v tlačenej forme vydáme osobne až v dobe návratu do škôl.

            Pripomíname ustanovenie zákona 245/2008 Z.z. v §55 ods. 10: "Tento výpis nie je verejnou listinou. Vysvedčenie za prvý polrok sa vydáva na základe žiadosti plnoletého žiaka, zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia." Ak zákonný zástupca alebo plnoletý žiak písomne požiada o vydanie vysvedčenia za 1. polrok, škola ho vydá v termíne, ktorý určila pedagogická rada na základe rozhodnutia ministra č. 2021/9113:1- A1810 zo dňa 4.1.2021. Žiadateľovi ho doručí na základe dohody doporučene poštou alebo osobne v dobe návratu žiakov do škôl.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          •  

            Síce trošku neskôr, ale nakoniec prišiel aj do našej školy. Vo vreci priniesol sladkosti nielen pre žiakov, ale aj učiteľov a majstrov odbornej výchovy. Žiaci na oplátku recitovali básničky, prípadne spievali vianočné pesničky. Na pomoc si zobral anjela a dvoch čertov. Netušíme veru, čo tým chcel našim žiakom naznačiť. O necelé dva týždne začínajú prázdniny a my sme vďaka mikulášskej návšteve opäť o kúsok bližšie k Vianociam.

            Do galérie Mikuláš boli pridané fotografie.

        • Červené stužky
          • Červené stužky

          •  

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS (1. december) sme robili osvetu aj u nás v škole. Vďaka Dominikovi, Miške a Kike sú ostatní žiaci bohatší o informácie, letáčiky a červené stužky. Považujeme za dôležité hovoriť o rizikovom správaní a možnostiach prevencie, preto sa každoročne do celoslovenskej kampane Červené stužky zapájame.

            Do galérie Červené stužky 01.12.2020 boli pridané fotografie.

        • Obnovujeme vyučovanie, otvárame internát!
          • Obnovujeme vyučovanie, otvárame internát!

          •  

            Milí žiaci, vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva s účinnosťou od 16. 11. 2020 sa obnovuje vyučovanie v odborných učilištiach a obnovuje sa aj prevádzka školských internátov pre žiakov odborných učilíšť. Od pondelka teda normálne vyučujeme podľa rozvrhu, v utorok sa neučí - je štátny sviatok, od stredy pokračuje vyučovanie podľa rozvrhu.

            Žiaci už nebudú potrebovať certifikáty z plošného testovania, ale musia doniesť vyplnené a podpísané vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti - Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx. Kto nemá možnosť si ho vytlačiť, môže ho priniesť rukou písané.

            Príchod na školský internát pre našich žiakov aj žiakov iných škôl je možný v pondelok od 13.00 h. Dovtedy budú mať internátni žiaci veci v škole. Internát bude otvorený aj počas štátneho sviatku v utorok - žiaci budú mať program so svojimi vychovávateľmi.

            Všetci žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú mať v pondelok 16. 11. 2020 obed. Internátni žiaci majú stravu zabezpečenú tiež až od obeda.

            Všetci sa na vás, milí žiaci, tešíme!

        • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy
          • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy

          •  

            Vážení rodičia,

            v týchto dňoch sa končí funkčné obdobie našej Rady školy. Prebehli voľby zástupcov zamestnancov a teraz musíte zvoliť zo svojich radov 3 zástupcov rodičov. Chceli sme voľby uskutočniť na rodičovskom združení, to sa však z dôvodu pandémie COVID-19 nemôže zísť. Preto Vás touto cestou žiadame, aby ste do piatku 13. 11. 2020 navrhli kandidátov, a to mailom na adresu info@oudubba.sk. Zatiaľ máme troch rodičov, ktorí súhlasili so svojou kandidatúrou: Ivana Pullmanová, Jozef KokoškaPeter Simonides.

          • Stále učíme len dištančne

          • Milí žiaci a rodičia, 

            dnešným rozhodnutím ministra školstva sa od 10. novembra 2020 obnovuje prezenčné vyučovanie v niektorých školách. Žiaľ, nášho Odborného učilišťa sa to netýka a naďalej učíme len na diaľku (dištančne). 

            Dnes bolo zverejnené aj Usmernenie Ministerstva školstva SR (aj so 4 prílohami) v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR č. 693/2020 v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť“.

        • Pravidlá vstupu do školy po plošnom testovaní
          • Pravidlá vstupu do školy po plošnom testovaní

          •  

            Na základe § 2 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva z 30. 10. 2020 každý zamestnanec, ktorý v období od 2. novembra 2020 05:00 h do 9. novembra 2020 01:00 h bude chcieť vstúpiť do vnútorných i vonkajších priestorov školy, sa bude musieť preukázať potvrdením o negatívnom výsledku testovania na COVID-19 alebo inej výnimke podľa § 2 ods. 2 vyhlášky. Zamestnanec, ktorý sa takto nepreukáže, nespĺňa požiadavky bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. 

            Rovnaké pravidlá v uvedenom období platia aj pre ostatné osoby, ktoré by chceli vstúpiť do vnútorných i vonkajších priestorov školy. Podľa § 1 vyhlášky bez preukázania sa potvrdením o negatívnom výsledku testovania na COVID-19 alebo inej výnimke podľa § 1 ods. 2 vyhlášky majú všetky osoby vstup do školy zakázaný. 

            Na kontaktovanie so školou používajte, prosím, mailovú alebo telefonickú komunikáciu. Ďakujeme za pochopenie.

        • Dištančné vzdelávanie
          • Dištančné vzdelávanie

          • Milí žiaci,

            tak ako počas prvej vlny pandémie COVID-19 aj teraz sme nútení učiť sa na diaľku - dištančne. Niektorým z vás stihli učitelia i majstri ešte v piatok dať do rúk materiály na štúdium. Tak ako počas prvej vlny ponúkame vám študijné materiály elektronicky - v ľavom menu tejto našej webovej stránky pod názvom Dištančné vzdelávanie. 

            Okrem týchto materiálov na štúdium by žiaci mali komunikovať s triednymi učiteľmi i ostatnými učiteľmi a majstrami dohodnutým spôsobom, najmä prostredníctvom G Suite, kde má každý žiak vytvorený účet s mailovou adresou v tvare  meno.priezvisko@oudubba.sk a kde je zaradený do príslušnej triedy (Classroom). Prihlasovacie údaje dostáva žiak od triedneho učiteľa.

            Prajeme vám veľa chuti do učenia a dúfajme, že sa čoskoro stretneme v škole. Tešíme sa na vás.

        • Uzatvorenie školy aj internátu
          • Uzatvorenie školy aj internátu

          •  

            Rozhodnutím krízového štábu zo dňa 22. 10. 2020 by mali byť s výnimkou materských škôl a 1. stupňa základných škôl od pondelka 26. októbra zavreté všetky školy. Vzdelávanie má prebiehať dištančne. Zatvorený bude aj školský internát.

            Prosíme žiakov a rodičov, aby si dnes zo školy a najmä z internátu zobrali všetky svoje osobné veci, lebo priestory prejdú opäť dôkladnou dezinfekciou. Ďakujeme za pochopenie.

            Sledujte, prosím, webové sídlo školy - informácie budeme aktualizovať. Je možné, že odborné učilištia sa otvoria skôr ako avizovaného 27. novembra.

        • Zostávame otvorení!
          • Zostávame otvorení!

          •  

            Po upresnení informácie z ministerstva školstva s radosťou oznamujeme, že Odborné učilište ani internát sa nezatvára ani po zasadnutí krízového štábu 11. 10. 2020.

            Vyučovanie bude naďalej prebiehať prezenčne podľa rozvrhu hodín - teoretické i praktické vyučovanie. "Zároveň na všetkých druhoch škôl sa obmedzujú aktivity, ktoré nie sú kriticky dôležité pre výchovno-vzdelávací proces. V prípade praktického vyučovania, odborného výcviku či odbornej praxe u zamestnávateľa je možné naďalej pokračovať v jeho realizácii podľa pandemickej situácie u konkrétneho zamestnávateľa," píše sa v rozhodnutí ministra školstva z 11. 10. 2020.

            Školský internát ostáva otvorený aj pre žiakov zo Spojenej školy na Dúbravskej a Mokrohájskej ceste.

        • Škola od zajtra len dištančne
          • Škola od zajtra len dištančne

          • Milí žiaci, vážení rodičia,

            dnes na obed minister školstva informoval o rozhodnutí krízového štábu: od pondelka 12. 10. 2020 sa zatvárajú stredné školy a prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Vyzval tiež žiakov, aby necestovali na školské internáty. Ústredný krízový štáb ďalej rokuje, ďalšie rozhodnutia sa očakávajú popoludní.

            Vzniknutá situácia nás mrzí, radšej by sme sa s vami vzdelávali prezenčne – v škole aj na internáte. Prípadné otázky alebo podnety môžete posielať na info@oudubba.sk. Na skoré stretnutie sa tešia

            Vaši pedagógovia, odborní aj nepedagogickí zamestnanci

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          •  

            Vážení rodičia (zákonní zástupcovia),

            plánované rodičovské združenie sa z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie neuskutoční. Pokúsime sa v priebehu októbra s Vami spojiť dištančne. Nie od všetkých však máme mailovú adresu. Tí, ktorí ste nám ju ešte neoznámili, pošlite nám ju, prosím, na adresu info@oudubba.sk alebo prostredníctvom Vašich detí.

            Jedným z bodov rodičovského združenia mala byť aj voľba zástupcov rodičov do Rady školy. Prosíme Vás, aby ste nám do 9. októbra oznámili chuť, resp. ochotu stať sa členom Rady školy, príp. Váš súhlas s kandidatúrou, ak Vás navrhuje iný rodič. Voľby uskutočníme v polovici októbra pravdepodobne per rollam - na diaľku.

            Ďakujeme za porozumenie

        • Jesenná burza oblečenia
          • Jesenná burza oblečenia

          •  

            V dňoch 06. - 07. 10. 2020 sa v kultúrnej miestnosti uskutoční pre žiakov školy tradičná jesenná burza oblečenia, ale za netradičných "pandemických" podmienok:

            - miestnosť sa bude dezinfikovať germicídnym žiaričom každý deň pred burzou a po jej skončení,

            - bude vykonávaná pravidelná dezinfekcia povrchov, pracovných plôch, pomôcok,

            - pri vstupe sa bude kontrolovať nasadenie rúška a všetci si vydezinfikujú ruky,

            - do miestnosti sa bude vstupovať po skupinách (triedach) podľa harmonogramu,

            - maximálny počet v skupine bude 10 osôb,

            - skupina sa v miestnosti zdrží maximálne 15 minút,

            - obsluhujúci budú pracovať v rúškach a v rukaviciach.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          •  

            Vzhľadom k tomu, že v utorok 15. 09. 2020 je štátny sviatok, riaditeľ školy udelil z prevádzkových dôvodov na pondelok 14. 09. 2020 riaditeľské voľno. V prevádzke nebude ani školský internátUbytovanie bude možné v utorok 15. 09. 2020 od 16.00 h. 

            Žiakov iných škôl to môže obmedziť v školskej dochádzke a preto im odporúčame, aby o tom upovedomili svojich triednych učiteľov. V prípade otázok sa obráťte osobne na vychovávateľov, mailom na info@oudubba.sk alebo telefonujte na číslo 0903/555886.

        • Rúška do konca septembra
          • Rúška do konca septembra

          •  

            Na základe návrhu pandemickej komisie vlády SR z 11. 09. 2020 po dôslednom zhodnotení epidemiologickej situácie na Slovensku a v zahraničí sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na 2. stupni základných škôl a na stredných školách minimálne do konca septembra 2020

            Viac o nosení rúšok nájdete tu:  uvz.sk

        • K začiatku nového školského roka
          • K začiatku nového školského roka

          • Milí žiaci a rodičia,

            blíži sa začiatok školského roka, ktorý nám tento raz komplikuje aj korona vírus. Vyučovanie v škole, stravovanie v školskej jedálni i pobyt v školskom internáte musí byť v súlade s príkazom riaditeľa, ktorý vychádza z odporúčaní hygienikov, ministerstva školstva, zriaďovateľa a z možností a špecifík našej školy.

            Školu otvárame v stredu 02. 09. 2020 o 07.15 h. Ak prídete skôr, budete musieť čakať vonku pred vrátnicou. Už tu dodržujte medzi sebou odstup.

            Pri vstupe do areálu pri vrátnici vás najprv čaká vstupný filter, kde vám  skontrolujeme rúška (každý musí mať aj rezervné) a zmeriame teplotu.

            Žiaci prípravného a prvého ročníka pôjdu s nasadenými rúškami do budovy teoretického vyučovania (vchod hneď za vrátnicou), a to hneď do svojich tried. Usmernia vás dozor konajúci učitelia. Druháci a tretiaci pôjdu s nasadenými rúškami na pracoviská praktického vyučovania podľa odborov (pri vrátnici vás budú navigovať).

            Každý žiak odovzdá v škole svojmu triednemu učiteľovi alebo majstrovi OV vyplnený dotazník (príloha č. 7) a vyhlásenie o bezinfekčnosti (príloha č. 8). Obidva materiály si môžete stiahnuť a vytlačiť tu: https://oudubba.edupage.org/text59/ Plnoletý žiak ich podpisuje sám, neplnoletému žiakovi ich musí podpísať zákonný zástupca. Ak ich teda žiak neprinesie vyplnené a podpísané, musí tak urobiť hneď po príchode do školy – triedny učiteľ alebo majster mu ich vytlačí. V takom prípade musí so žiakom prísť aj zákonný zástupca, aby oba materiály vyplnil a podpísal.

            Žiaci ubytovaní v školskom internáte sa môžu ísť s nasadenými rúškami najprv ubytovať a potom prídu do školy. Na internáte vás od rána čakajú vychovávatelia.

            Pri všetkých vchodoch sú na stene nainštalované bezdotykové zariadenia na dezinfekciu rúk. Používajte ich. Stále dodržujte zásadu ROR (rúško – odstup – ruky). Malé prestávky trávite v triedach alebo na pracoviskách praktického vyučovania, veľké prestávky na dvore.

            Prvý deň budete v škole kratšie - dovtedy, kým vybavíte všetko potrebné s vašimi pedagógmi. Okrem iného od nich dostanete potvrdenia o štúdiu a ISIC karty. Potom pôjdete domov alebo na internát. Prvý deň budú mať obed len žiaci ubytovaní v školskom internáte, dochádzajúci žiaci nie.

            Žiaci iných škôl, ubytovaní v školskom internáte, prichádzajú po škole, pri vstupe do areálu im zmerajú teplotu a na internáte vychovávateľovi odovzdajú vyplnený dotazník a vyhlásenie o bezinfekčnosti. Obidva materiály si môžete stiahnuť a vytlačiť tu: https://oudubba.edupage.org/text59/ Plnoletý žiak ich podpisuje sám, neplnoletému žiakovi ich musí podpísať zákonný zástupca. Ak ich teda žiak neprinesie vyplnené a podpísané, musí tak urobiť hneď po príchode do internátu – vychovávateľ mu ich vytlačí. V takom prípade musí so žiakom prísť aj zákonný zástupca, aby oba materiály vyplnil a podpísal.

            Vo štvrtok a piatok budete všetci v škole od 07.45 do 13.00 h. Škola sa bude otvárať o 07.15 h. Obed budú mať v čase 13.00 – 13.30 h všetci stravníci, aj denne dochádzajúci.

            Vo štvrtok 03. 09. 2020 budú na teoretickom vyučovaní druháci, ostatní na pracoviskách praktického vyučovania.

            V piatok 04. 09. 2020 budú na teoretickom vyučovaní tretiaci, ostatní na pracoviskách praktického vyučovania.

            Od 07. 09. 2020 sa už budeme učiť na teoretickom i praktickom vyučovaní podľa rozvrhu hodín.

            Viac sa už dozviete v škole, príp. volajte na tel. číslo 02/54793677 alebo píšte na info@oudubba.sk.

        • Ku koncu školského roka
          • Ku koncu školského roka

          • Milí žiaci a rodičia, kolegovia, priatelia,

            máme za sebou netypický školský rok. Na náš zaužívaný životný štýl a spôsob práce i učenia zaútočil vírus. Uvedomili sme si, že niečo nemusíme mať, niečo môžeme robiť inak a niečo, čo sme nerobili, musíme začať. Vynútené obmedzenia i prerušené vyučovanie nás nútia zamýšľať sa nad tým, ako žiť, pracovať, učiť sa, cestovať, nakupovať, komunikovať, chrániť sa, myslieť na iných, na starších a slabších, na prostredie, v ktorom spolu žijeme.

            Ďakujem vám za spoluprácu a ústretovosť v uplynulých týždňoch, prajem nám všetkým skutočný oddych, regeneráciu síl a teším sa stretnutie v septembri. Musíme dobehnúť zameškané a čakajú nás viaceré organizačné zmeny. Teším sa, že ich môžeme uskutočňovať spolu, práve s vami.

            E. Filo, riaditeľ školy

        • Zbierka na auto pre školu
          • Zbierka na auto pre školu

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            prostredníctvom nášho občianskeho združenia Rada rodičov pri Odbornom učilišti sme vyhlásili finančnú zbierku pre našu školu na kúpu väčšieho auta - dodávky pre 9 osôb. Darovať možno väčšiu i menšiu sumu tu: 

            https://www.ludialudom.sk/vyzvy/7796

            Rozšírte, prosím, túto výzvu medzi svojich priateľov a známych. 

        • Prihlášky do školského internátu
          • Prihlášky do školského internátu

          •  

            Žiakom, ktorí tak ešte neurobili, pripomíname, aby nám najneskôr do konca školského roka zaslali prihlášky do školského internátu na nasledujúci školský rok.  Odporúčame tento postup: 

            1. vytlačiť si prihlášku zo stránky školy (https://oudubba.edupage.org/text/?text=text/text38&subpage=1)

            2. vyplniť (žiakom, ktorí ešte nemajú 18 rokov, musia prihlášku vyplniť rodičia, resp. zákonní zástupcovia)

            3. odoslať poštou na našu korešpondenčnú adresu: Odborné učilište, Dúbravská cesta 1, 845 24  Bratislava.

            Ak sa chystáte po vysvedčenie so zákonným zástupcom, prihlášku môžete vyplniť a osobne odovzdať v ten deň priamo v škole. 

            Ak si aj tak nebudete vedieť poradiť, určite nás požiadajte o pomoc na info@oudubba.sk alebo na telefónnom čísle 0911/310620.

        • Predĺženie platnosti karty ISIC
          • Predĺženie platnosti karty ISIC

          •  

            Predĺženie platnosti karty ISIC pre dopravu aj na obdobie prázdnin si žiaci vybavia u svojich triednych učiteľov v čase od 22. 06. 2020 do 29. 06. 2020, teda v čase, keď sa opäť môžeme vrátiť do školy. Ak sa teda v tomto čase chystáte do školy, určite si nezabudnite preukaz ISIC.

            Tí, ktorí do školy prísť nemôžu, si platnosť predĺžia v deň odovzdávania vysvedčenia (30. 06. 2020) alebo v septembri pri nástupe do ďalšieho ročníka, príp. si v prípade nutnosti dohodnú termín na adrese info@oudubba.sk alebo na tel.: 0911/310620. 

            Pripomíname, že predĺženie platnosti karty je dôležité, aby mohli žiaci cestovať na študentské cestovné lístky aj počas prázdnin. 

        • Podrobnosti k nástupu do školy
          • Podrobnosti k nástupu do školy

          •  

            Od 22. júna do 29. júna 2020 budú žiaci, ktorí prídu na vyučovanie, v škole v čase 07.45 - 13.00 h - rovnako na teoretickom i praktickom vyučovaní.

            Vyučovanie nebude prebiehať podľa rozvrhu hodín - prváci budú mať teoretické vyučovanie v čase 22. - 24. 06. a praktické vyučovanie 25. - 29. 06. 2020, druháci budú na praktickom vyučovaní 22. - 24. 06. 2020 a na teórii 25. - 29. 06. 2020. Prípravný ročník bude mať praktické vyučovanie 22. - 24. 06. a 26. 06., teoretické vyučovanie 25. a 29. 06. 2020.

            V utorok 30. júna si žiaci ráno prevezmú z rúk triednych učiteľov vysvedčenia a pôjdu domov.

            Žiaci, ktorí majú záujem o obed už v pondelok, musia to oznámiť p. Jurkovičovej mailom (alena.jurkovicova@domovrosa.sk) alebo SMS správou (0911/987693) do piatku 19. 06. do 08.00 h.

            Školský internát  z prevádzkových a hygienických dôvodov neotvárame. Veci, ktoré majú žiaci na internáte, si môžu vyzdvihnúť 30. júna po prevzatí vysvedčenia alebo po predchádzajúcej dohode aj v inom termíne.

        • Opäť do školy!
          • Opäť do školy!

          •  

            Naša škola otvára svoje brány v pondelok 22. júna 2020. Účasť žiakov na vyučovaní je dobrovoľná. Podrobnosti o nástupe do školy a organizácii záveru školského roka uvedieme po zverejnení príslušných rozhodnutí ministerstva školstva začiatkom budúceho týždňa. Pedagogická rada zasadne podľa plánu, t. j. vo štvrtok 25. júna o 14.00 h. Vysvedčenia dostanú žiaci v utorok 30. júna. 

            Školský internát spustíme do prevádzky len v prípade dostatočného záujmu žiakov a usmernenia zo strany ministerstva školstva, príp. zriaďovateľa. Všetkých žiakov, ktorí bývajú na internáte, prosíme, aby nás informovali, či 22. júna prídu. Informovať nás môžu mailom cez webovú stránku školy (horné menu - Napíšte nám) alebo na adresu info@oudubba.sk, príp. SMS správou na tel. číslo 0911/310620.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje