• Cyklovýlet

          • Siedmi chlapci zo školského internátu spojili v stredu 22. 06. 2022 výlet na bicykloch s kúpaním. "Prešli sme 87 kilometrov, spálili 2800 kalórii. Počas akcie sme mali niekoľko prestávok: kúpanie v Rusovciach - prehliadka vodáckeho areálu v Čuňove - preplávanie kompou na ľavý breh Dunaja (520 m) - kúpanie, opekanie a požívanie cigánskej pečienky a špekačiek pri Čilistove a posledná zastávka na kofole v Hamuliakove. Odtiaľ za skonzumovania všetkých povolených látok a hlavne cukrov sme premiestnili svoje maličkosti naspäť na internát," upresňuje p. vychovávateľ P. Gregor, ktorý spolu s p. zástupcom P. Čaputom chlapcov sprevádzali (tiež na bicykli, samozrejme).

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyklovýlet.

          • Pádlovanie bez bariér

          • Vo štvrtok 16. 06. 2022 boli chlapci z internátu s vychovávateľmi Filipom Černým a Petrom Gregorom na vode v rámci projektu „Pádlovanie bez bariér“. Dušan, Michal a Paťka z neziskovej organizácie Outward Bound Slovensko nám pripravili nezabudnuteľný zážitok. Veľmi pekne im ďakujeme a sme radi, že táto spolupráca bude pokračovať.

            „Pádlovanie bez bariér“ alebo tzv. adaptívne pádlovanie je rozvojový projekt Outward Bound Slovensko pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Rozvíja sebavedomie, motivuje vystúpiť mimo zóny komfortu, podporuje motiváciu a sebarozvoj. Viac sa dozviete na https://www.outwardbound.sk/.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pádlovanie bez bariér.

          • Prechádzka barokovým záhradami

          • Vo štvrtok 16. 06. 2022 sme navštívili Bratislavský hrad, prešli sme sa jeho krásnymi barokovými záhradami a kochali sa pohľadmi na Bratislavu z hradieb. V meste sme sa osviežili zmrzlinou a po nábreží sme sa cez zrekonštruovaný bývalý železničný most vybrali do Sadu Janka Kráľa. V tieni stromov nám bolo v horúcom počasí prijemne. Do školy sme sa vrátili síce unavení, ale plní pekných dojmov.  Trieda 1.OT/PM.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Na hrade - 1.OT+PM.

          • Futbal: žiaci vs. zamestnanci

          • Obnovili sme tradíciu a po dlhšej dobe sme v utorok 14. 06. 2022 opäť zorganizovali priateľský futbalový zápas, kde si zahrali zamestnanci so žiakmi našej školy za podpory žiakov a zamestnancov v obecenstve. Počasie bolo skvelé, tribúny plné, proste ideálna futbalová atmosféra. Ďakujeme všetkým za toto krásne futbalové dopoludnie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbal: žiaci vs. zamestnanci.

          • Sochy z kovového odpadu

          • Žiaci 1.DP navštívili 14. 06. 2022 výstavu v areáli knižnice Cinema Šrot Park v Devínskej Novej Vsi, kde hobby umelec Braňo Pokornýz kovového odpadu vytvoril fantastické nadrozmerné filmové bytosti. Žiaci tak mali možnosť vidieť Terminátora, Predátora, Batmana či postavičky z Doby ľadovej alebo Číslo 5 žije. Nám depečkárom sa výstava veľmi páčila. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Sochy z kovového odpadu.

          • Malé skúšky

          • Po dvoch rokoch sa v pondelok 13. 06. 2022 opät konalo záverečné zhodnotenie práce žiakov z učebných odborov CK, ZH a KN. Ráno sa zišli v slávnostne vyzdobenej miestnosti spolu s triednymi učiteľmi a majstrami OV. Skúšky slávnostne otvoril p. riaditeľ Filo otvorením zapečatených obálok s otázkou. Žiaci sa potom odobrali do dielní. Vyhodnotenie ich celodenného úsilia bolo poobede. Na tomto vyhodnotení mali najskôr sami zhodnotiť svoju prácu, potom ich pedagógovia. Na záver p. riaditeľ Filo mohol konštatovať, že žiaci úspešne zvládli praktickú časť. Blahoželáme a spolu s nimi tešíme na slávnostné vyradenie, ktoré sa koná vo štvrtok 23. 06. 2022.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Malé skúšky.

          • Záhradníci a chovatelia v Tatrách

          • V dňoch 8. až 10. 6. 2022 sa žiaci druhého a tretieho ročníka učebných odborov ZH a CH zúčastnili poznávacieho pobytu vo Vysokých Tatrách. Pobyt mali ako odmenu za produktívnu prácu v záhrade. Žiakom sa páčilo nielen ubytovanie, ale aj túra spojená s poznávaním tatranskej flóry, jazda lanovkami, Tricklandia a strava v kolibe. Ubytovaní sme boli vo VPS Vysoké Tatry - Starý Smokovec.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album V Tatrách - ZH a CH.

          • Súťaž cukrárov v Novej Vsi nad Žitavou

          • Vo štvrtok 09. 06. 2022 sa zúčastnili žiačky Viktória Houdeková (2.CK) a Dominika Hobothová (3.CK) spolu s pani majsterkou Evou Švaralovou a pani učiteľkou Vilmou Kozánkovou celoslovenskej súťaže praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore cukrárska výroba. Súťaže v Novej Vsi nad Žitavou sa zúčastnilo 12 dvojčlenných družstiev. Teoretická časť pozostávala z písomného testu, praktickú časť tvorila príprava tartaletiek a modelovanie ruží. Žiačky prezentovali svoje vedomosti aj praktické zručnosti, získali nové skúsenosti a rozšírili si obzor svojich možností. Obom dievčatám i pedagógom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž cukrárov v Novej Vsi n. Ž..

          • V posilňovni

          • Chlapci z internátu sa veľmi radi hýbu a športujú, preto uvítali možnosť navštíviť posilňovňu Sport Fit v Pezinku so svojím vychovávateľom Filipom Černým. Pod dohľadom fitness trénera Maťa Čechoviča absolvovali úvodný tréning, kde im pán tréner poukazoval ako to v posilňovni chodí, ako sa používajú rôzne stroje a ako správne robiť cviky. Chlapci boli nadšení z prístupu trénera, prostredie posilňovne sa im veľmi páčilo a už rozmýšľajú, že by chodili pravidelne. V tom ich môžme len povzbudiť.

        • Predlženie platnosti preukazu ISIC
          • Predlženie platnosti preukazu ISIC

          •  

            Dňom 30. 06. 2022 končí platnosť čipového preukazu ISIC. Ak si žiaci v priebehu júna nepredĺžia platnosť čipov preukazu ISIC, tak od 01. 07. 2022 budú platiť plné cestovné bez zľavy. Ak niekto využíva ISIC preukaz aj na iné zľavy, môže si zakúpiť aj známku za poplatok 10 €. Žiaci si môžu predĺžiť platnosť preukazu, resp. zakúpiť známku u p. zástupkyne PaedDr. S. Gergelovej v týchto časoch:
            utorok 07. 06. 2022 – žiaci 2. ročníka a 1.KR/B+PR/B
            streda 08. 06. 2022 – žiaci prípravného ročníka
            štvrtok 09. 06. 2022 – žiaci 1. ročníka
            Žiaci, ktorí budú neprítomní, môžu si predĺžiť platnosť ISIC preukazu alebo zakúpiť známku ISIC dodatočne v dňoch 24. – 30. 06. 2022.

          • Výchovný koncert BANDA

          • Vo štvrtok 02. 06. 2022 sme ako súčasť Dňa detí pozvali známu slovenskú world music skupinu Banda. Kapelu tvoria: Samo Smetana (spev, husle), Ivan Hanula (spev, viola, husle, mandolína), Alžbeta Lukáčová (spev, cimbal, heligónka, ústna harmonika), Peter Obuch (spev, kontrabas, basička, píšťalka, fujara) a Ajdži Sabo (bicie, perkusie) a Eva Brunovská (spev, klávesy). Prvá časť koncertu bola venovaná predstaveniu tradičných hudobných nástrojov ľudovej muziky, v druhej časti nám hudobníci predstavili ukážky z rôznych kútov Slovenska. Popularizáciu myjavského, horehronského, oravského, goralského či zemplínskeho folklóru doplnili vlastnou tvorbou, inšpirovanou slovenskou tradičnou ľudovou hudbou, ale aj inými hudobnými žánrami a hudbou iných národov. Výchovný koncert, ktorý sa uskutočnil pod záštitou Hudobného centra, nás zaujal a ku koncu aj roztancoval.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert BANDA.

          • Prípravný ročník v Danubiane

          • Na MDD - v stredu 01. 06. 2022 - si žiaci prípravného ročníka s pani učiteľkou Danielou a pani asistentkami Monikou a Natáliou naplánovali malý výlet do galérie Danubiana. Nádherné počasie, prekrásne prostredie, skvelá spoločnosť, pohodové predpoludnie - stálo to za tú dlhú cestu MHD :) ... Nestihli sme uvidieť všetko, a tak sa do Danubiany radi vrátime - s rodinou, kamošmi, návštevou, ktorej by sme chceli ukázať jedno z najkrajších miest na Slovensku. Určite odporúčame všetkým taký krásny zážitok. A tak: Dovidenia v Danubiane, priatelia! 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Danubiana - PRR.

          • Prax študentov SOŠ pedagogickej

          • Pomaly sa končí prax študentov SOŠPg na našej škole. Súvislú prax tu po dvoch týždňoch absolvovalo 8 žiakov 4. ročníka a 6 žiakov 3. ročníka študijného odboru pedagogický asistent. Asistenciu si vyskúšali u žiakov PRR a učebných odborov ĽV, CK, DP a ZH, a to na teoretickom aj praktickom vyučovaní. Nadviazali tak na priebežnú prax, ktorú realizovali každý piatok v priebehu celého roka. 

            Spoluprácu oboch škôl umocňujú aj májové tvorivé dielne na SOŠPg v Dúbravke či zajtrajší Deň detí u nás - v areáli ZSS ROSA na Dúbravskej ceste.

          • Exkurzia CH - Piešťany

          • Druháci a tretiaci chovatelia dostali od pána majstra M. Černušku odmenu za dobrú prácu počas školského roka - vzal ich na exkurziu do Piešťan. Hlavným cieľom bola návšteva Ekoparku - netradičnej ZOO. Samotný areál nie je príliš veľký, ale zážitok nám priniesol obrovský. Uvidíte sami na fotografiách. V bezprostrednej blízkosti zvierat nám čas ubehol rýchlo. Ani nevieme ako a už bol čas na obed. Dali sme si ho v reštaurácii v samom centre mesta. A hoci bolo odtiaľ všetko dostupné pešo, neodolali sme prehliadke mesta v otvorených vozňoch mestského vláčika. Potom už len rýchlo jedna zmrzka a šup domov. V školskom aute to išlo rýchlo a pohodlne. Zhodli sme sa, že nám bolo super. Ďakujeme za výlet, pán majster.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia CH - Piešťany.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje