• Deň otvorených dverí

          • V stredu 31.01.2024 od 09.00 do 12.00 h sa v našej Spojenej škole internátnej uskutoční DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. Našim budúcim žiakom v Odbornom učilišti NA DÚBRAVSKEJ CESTE sa odprezentuje PRÍPRAVNÝ ROČNÍK a UČEBNÉ ODBORY CK, ĽV, CH, ZH, OT, DP a KN. Záujemcom ukážeme aj ŠKOLSKÝ INTERNÁT. 

            O deň neskôr - vo štvrtok 01.02.2024 od 09.00 do 12.00 h sa NA ŠVABINSKÉHO odprezentuje PRAKTICKÁ ŠKOLA a UČEBNÉ ODBORY Odborného učilišťa PK, MA, ST, KR, PR a PM. Vo vlastných priestoroch sa predstaví STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA s učebnými odbormi kuchár a záhradník.

            Srdečne pozývame uchádzačov o štúdium a ich rodičov, učiteľov, výchovných/kariérnych poradcov!

             

          • TALENT

          • Tohtoročný TALENT sa konal v utorok 19. 12. 2023 a bol výnimočný z viacerých dôvodov. Keď sme v roku 2016 organizovali na škole prvú talentovú akciu, nikto nerátal s tým, že ju raz prenesieme do prostredia kultúrneho domu na ozajstné javisko. Druhým dôvodom je rekordný počet prihlásených žiakov a žiačok, ktorí pozbierali všetku odvahu, postavili sa pred dvesto divákov a ukázali svoju jedinečnosť v speve, tanci, rape, maľovaní či hre na gitaru. Tretím dôvodom je, že naše pozvanie prijala speváčka Sima. Rozžiarila a rozospievala skoro každého v sále. Veľmi sa tešíme a ďakujeme, že prišla. 

            Mnohí sme po skončení akcie boli dojatí. Dojatí z toho, koľko ľudského a pekného sa v ten deň udialo. Pred začiatkom TALENTu vždy máme stres, ako to dopadne, ale opäť sa potvrdilo, že nie je dôvod na pochybnosti. Pretože pravda je taká, že atmosféra, ktorú si v ten deň ako škola dokážeme vzájomne vytvoriť, urobí aj nedokonalé dokonalým.

            Za vydareným podujatím stojí už tradične Jana Sekerešová s tímom viacerých našich pedagogických a odborných zamestnancov. TALENT moderovala Nikola Požgayová, za výborné podmienky ďakujeme DK Lúky a za skvelé fotografie Romanovi Kortišovi.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album TALENT.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Na piatok 22. decembra 2023 udelil riaditeľ školy z prevádzkových dôvodov žiakom riaditeľské voľno. Všetci obedujúci žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy. 

            V tomto termíne nebude v prevádzke ani školský internát. Žiaci opustia internát vo štvrtok 21. 12. 2023 do 16.00 h. Zo stravy budú automaticky odhlásení všetci ubytovaní.

        • Dobrovoľná civilná ochrana na školskom internáte
          • Dobrovoľná civilná ochrana na školskom internáte

          • Kurz prvej pomoci a cvičný požiarny poplach 

            Vo štvrtok 7. decembra sme na školskom internáte absolvovali kurz prvej pomoci a cvičný požiarny poplach. Ako pomôcť ľuďom v ohrození života nám prišli ukázať členovia Dobrovoľnej civilnej ochrany. Poradili nám aj, čo robiť v prípade požiaru. Pod ich vedením sme si potom vyskúšali opustiť budovu internátu v nasimulovaných podmienkach požiaru. 

            Ďakujeme členom Dobrovoľnej civilnej ochrany Irine, Peťovi a Slávovi za ich rady a vynikajúci prístup.

          • Mikuláš

          • Aj našu školu navštívil 6. decembra Mikuláš. Tento ale nenosil uhlie, lebo verí, že v každom našom žiakovi a každej našej žiačke sa nachádza niečo dobré, čo je hodné ocenenia. A tak Mikulášovi, anjelovi a čertovi žiaci nielen spievali a recitovali, ale počítali aj dobré skutky, ktorými počas roka prispeli, aby bol svet krajším a láskavejším miestom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

          • Talent 2023

          • S blížiacou sa zimou a Vianocami opäť prichádza obľúbená školská akcia TALENT 2023. Máte jedinečnú príležitosť odprezentovať to, v čom ste dobrí. Ak tancujete, repujete, recitujete, spievate, kreslíte... neváhajte a prihláste sa u svojho triedneho učiteľa. 

            Tešíme sa na všetkých v utorok 19. 12. 2023 v KD Lúky v Petržalke.

          • Exkurzia v Kittsee

          • Vo štvrtok 16.11.2023 sa uskutočnila exkurzia do čokoládovne v Kittsee. Žiakov učebného odboru cukrárska výroba doplnili ďalší z rôznych tried a odborov, takže exkurzie sa zúčastnilo spolu 44 žiakov a 5 pedagogických zamestnancov. Cieľom cesty bola návšteva výrobne čokolády, oboznámenie sa s technológiou prípravy čokoládových výrobkov a iných cukroviniek, ktoré sa priamo v Kittsee vyrábajú.  Žiaci mohli ich výrobky porovnať s výrobkami, ktoré poznajú z nášho trhu. Súčasťou exkurzie bola aj návšteva nákupného centra v Kittsee. Účel exkurzie bol splnený, žiaci si rozšírili svoje vedomosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Kittsee.

        • Nebezpečenstvo na Whatsapp
          • Nebezpečenstvo na Whatsapp

          • Vážení rodičia,

            na žiadosť Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky si Vám dovoľujeme upozorniť na nebezpečnú skupinu na komunikačnej platforme Whatsapp "Přidej co nejvíc lidí", ktorá ponúka explicitný obsah a aktuálne sa šíri medzi žiakmi v Čechách a na Slovensku: Informacia_ms_sr.pdf

            Prosím, venujme tejto informácii náležitú pozornosť a riaďme sa pokynmi v nej.

          • Deň otvorených dverí

          • V stredu 13.12.2023 od 09.00 do 11.00 h sa v našej Spojenej škole internátnej uskutoční DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. Našim budúcim žiakom v Odbornom učilišti NA DÚBRAVSKEJ CESTE sa odprezentuje PRÍPRAVNÝ ROČNÍK a UČEBNÉ ODBORY CK, ĽV, CH, ZH, OT, DP a KN. Záujemcom ukážeme aj ŠKOLSKÝ INTERNÁT. 

            O deň skôr - v utorok 12.12.2023 od 09.00 do 12.00 h sa NA ŠVABINSKÉHO odprezentuje PRAKTICKÁ ŠKOLA a UČEBNÉ ODBORY Odborného učilišťa PK, MA, ST, KR, PR a PM. Vo vlastných priestoroch sa predstaví STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA s učebnými odbormi kuchár a záhradník.

            Srdečne pozývame uchádzačov o štúdium a ich rodičov, učiteľov, výchovných/kariérnych poradcov!

        • Štvrtok 16.11.2023 bez obeda
          • Štvrtok 16.11.2023 bez obeda

          • Milí žiaci, vážení rodičia,

            vzhľadom k havárii - úniku vody v areáli na Patrónke - bude vo štvrtok 16.11.2023 od rána odstavená voda vo veľkej časti areálu, o. i. aj v školskej jedálni a na internáte. Preto v tento deň jedáleň nebude v prevádzke. Všetci stravníci budú odhlásení z obeda. Bolo by dobré, keby si žiaci do školy priniesli silnejšiu desiatu a najmä dostatok tekutín.

            Ďakujeme za porozumenie

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie Odborného učilišťa, Dúbravská cesta 1, Bratislava, ktoré sa bude konať v stredu 15. 11. 2023 o 14.30 – 17.00 h vo veľkej jedálni – na vrátnici Vás usmernia.

            Na programe bude zmena stanov Občianskeho združenia Rady rodičov pri Odbornom učilišti, Dúbravská cesta 1, Bratislava, voľba do rady rodičov a informácia o ukončení rekonštrukcie budovy „D“ (dielne praktického vyučovania uč. odborov CK, ĽV, DP, KN).

            Po ukončení plenárneho rodičovského združenia sa rodičia v triedach stretnú s triednymi učiteľmi, majstrami odbornej výchovy, ktorí budú rodičov/zákonných zástupcov informovať o dochádzke, prospechu a správaní žiakov. Prítomní budú aj odborní zamestnanci (školský psychológ a sociálny pedagóg) a vedenie školy.

            V prípade otázok nás kontaktujte na tel. čísle 02/54793677 (sekretariát) alebo 0911/310618 (p. zástupkyňa L. Krušinová).

          • Kurz pohybových aktivít

          • V dňoch 9. až 13. októbra 2023 sa žiaci druhého a tretieho ročníka Odborného učilišťa na Švabinského i na Dúbravskej ceste v sprievode pedagógov zúčastnili tradičného Kurzu pohybových aktivít vo Vysokých Tatrách.

            Ubytovaní sme boli v turistickej chate v Tatranskej Lomnici. Počas piatich dní sme absolvovali niekoľko turistických vychádzok a výletov. Navštívili sme Starý Smokovec, pozemnou lanovkou sme sa vyviezli na Hrebienok, videli sme Studenovodské vodopády, tatranským vláčikom sme sa odviezli na Štrbské Pleso. Zdatnejší žiaci absolvovali túru na Popradské pleso. Posledný deň všetkých čakali krásne výhľady zo Skalnatého plesa, kde sme sa dostali kabínkovou lanovkou. Počasie nám prialo, nálada bola výborná, posilnili sme si kondíciu a otužili vzťahy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz pohybových aktivít 09.-13.10.2023.

          • Digitálny žiak - predĺženie lehoty na uplatnenie príspevku

          • Prváci na stredných školách v aktuálnom školskom roku a všetci ostatní oprávnení žiadatelia, ktorí sa zaregistrovali do 30. septembra 2023, si budú môcť uplatniť príspevok až do 30. novembra 2023, a to v ktorejkoľvek z dostupných predajní zapojených do projektu.

            Všetky potrebné informácie nájdete na oficiálnej webstránke projektu www.digitalnyziak.sk.

            V prípade potreby neváhajte kontaktovať našu školskú poradkyňu Mgr. J. Sekerešovú. 

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Na 2. a 3. novembra 2023 udelil riaditeľ školy z prevádzkových dôvodov žiakom riaditeľské voľno. Všetci obedujúci žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy. Keďže 30. - 31. októbra sú jesenné prázdniny a 1. novembra je štátny sviatok, žiaci nebudú v škole celý týždeň (30. 10. - 03. 11. 2023).

            V tomto termíne nebude v prevádzke ani školský internát. Zo stravy budú automaticky odhlásení všetci ubytovaní. Nástup na internát bude možný v nedeľu 5. novembra 2023 od 15.00 h.

        • Pomoc škole
          • Pomoc škole

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            na základe uznesenia z včerajšieho rodičovského združenia si Vás dovoľujeme osloviť s prosbou o pomoc pri sťahovaní a dozariaďovaní zrekonštruovaných priestorov praktického vyučovania (blok D).

            Najviac nám pomôže finančná pomoc - príspevok v akejkoľvek výške v hotovosti na sekretariáte (tajomníčka školy je zároveň hospodárkou občianskeho združenia) alebo na účet nášho občianskeho združenia Rada rodičov pri Odbornom učilišti, Dúbravská cesta 1, Bratislava (v informácii pre prijímateľa môžete uviesť: ODBORNÝ VÝCVIK).

            Bankové spojenie: UniCreditBank

            Číslo účtu:  1319199001/1111

            IBAN: SK5111110000001319199001

            Inú pomoc, napr. materiálnu (zariaďovacie predmety, nástenky, keramické tabule...) alebo dobrovoľnícku (pomoc pri sťahovaní, čistení a úprave priestorov a pod.), je dobré vopred prekonzultovať s p. zástupkyňou L. Krušinovou (lenka.krusinova@ssid.sk, 0911/310618), príp. riaditeľom školy (info@ssid.sk, 02/54793677).

            Vopred ďakujeme

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie Odborného učilišťa, Dúbravská cesta 1, Bratislava, ktoré sa bude konať v stredu 04. 10. 2023  o 15.00 h vo veľkej jedálni (na vrátnici Vás usmernia). Na programe bude organizácia školského roka 2023/2024, voľba do Rady rodičov, diskusia. Po ukončení plenárneho rodičovského združenia sa rodičia v triedach stretnú s triednymi učiteľmi a majstrami odbornej výchovy. Prítomní budú aj odborní zamestnanci (školský psychológ a sociálny pedagóg) a vedenie školy (riaditeľ školy, zástupca riaditeľa školy a zástupca riaditeľa pre školský internát).

            V prípade otázok nás kontaktujte na tel. čísle 02/54793677 (sekretariát) alebo 0911/310618 (p. zástupkyňa L. Krušinová).

          • Digitálny žiak - len do 30. septembra 2023!!!

          • Skvelá správa pre čerstvých stredoškolákov od Digitálneho žiaka – 350 € príspevok na nákup digitálnej techniky môžu v aktuálnom školskom roku získať všetci prváci na stredných školách!

            Projekt DIGITÁLNY ŽIAK (digitálny príspevok pre žiakov) je určený pre študentov a žiakov základných a stredných škôl, ktorí sa chcú zlepšiť v oblasti digitálnych zručností a technologických schopností. Cieľom projektu je zabezpečiť, aby každý študent mal prístup k potrebným digitálnym nástrojom a zručnostiam, ktoré sú nevyhnutné pre úspech v 21. storočí.

            Žiaci zo všetkých ostatných skupín, vrátane prvákov (netýka sa PRR) na stredných školách v aktuálnom školskom roku, sa môžu registrovať do 30. septembra 2023. O príspevok na nákup novej digitálnej techniky mohli žiaci, ktorí boli v školskom roku 2022/2023 prvákmi na stredných školách požiadať do 31. augusta 2023.Uplatnenie príspevku na nákup novej digitálnej techniky je možné do 31. októbra 2023, a to v ktorejkoľvek z dostupných predajní zapojených do projektu.

            Všetky potrebné informácie aj prihlasovací formulár nájdete na oficiálnej webstránke projektu www.digitalnyziak.sk.

            V prípade potreby neváhajte kontaktovať našu školskú poradkyňu Mgr. J. Sekerešovú. 

          • Nástup do školy

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            Žiaci Odborného učilišťa na Dúbravskej ceste – prípravný ročník (PRR) a učebné odbory cukrár (CK), ľudovoumelecká tvorba (ĽV), opatrovateľ (OT), chovateľ (CH), záhradník (ZH), služby a domáce práce (DP) a knihár (KN) – nastúpia do školy v pondelok 04. 09. 2023 na 08.00 h.

            Žiaci prípravného a prvého ročníka prídu aj s rodičmi (zákonnými zástupcami) a stretnú sa so svojimi triednymi učiteľmi v budove teoretického vyučovania – na vrátnici vás usmernia. Žiakov druhého a tretieho ročníka privítajú ich majstri odbornej výchovy na svojich pracoviskách.

            V pondelok sa žiaci zoznámia s triednymi učiteľmi, majstrami odbornej výchovy, vybavia administratívne záležitosti (ochrana osobných údajov, prihlasovacie údaje do EduPage, potvrdenie o návšteve školy...), preto je nutné prísť so zákonným zástupcom (najmä u žiakov prípravného a prvého ročníka je potrebná prítomnosť zákonného zástupcu).

            Zákonný zástupca v prípade záujmu vyplní žiadosť o študentskú kartu ISIC a prinesie fotografiu žiaka s rozmermi 25x25 milimetrov (študentská karta nahrádza čipovú kartu na MHD, SAD a Železničnú spoločnosť). Poplatok za ISIC kartu je 22 € . Ak žiak nechce používať ISIC kartu, musí si v škole zapožičať čip za zálohu 2 €, ktorý má slúžiť na čipovanie žiakov (príchod žiaka do školy a odchod zo školy) a na stravovanie v školskej jedálni.

            Okrem toho žiak uhrádza príspevok vo výške 10 € do Rady rodičov. Ak školu navštevujú viacerí súrodenci, príspevok uhrádza len jeden z nich.

            Vyučovanie začína v utorok 05. 09. 2023 o 07:45 triednickými hodinami a končí o 13:15 h. Žiaci budú oboznámení s organizáciou školského roka, dostanú rozvrh hodín, budú poučení o školskom poriadku a dodržiavaní pravidiel bezpečnosti a ochrany zdravia.

            Od stredy 06. 09. 2023 sa už bude vyučovať podľa rozvrhu hodín.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať mailom (info@ssid.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupkyňa L. Krušinová 0911/310618). 

            Na školskom internáte sa žiaci budú ubytovávať tiež až v pondelok 04. 09. 2023 priebežne – po tom, čo vybavia všetky náležitosti v škole. Vychovávatelia vás čakajú od rána, kontaktovať nás môžete mailom (info@ssid.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupca P. Čaputa 0903/555886).

            V pondelok budú mať obed len internátni žiaci, ostatní až od utorka.

            Tešíme sa na Vás!

            Mgr. Eduard Filo, riaditeľ školy

          • Ukončenie školského roka

          • Milí žiaci, rodičia a zákonní zástupcovia.

            V piatok 30. júna oficiálne ukončíme tento školský rok odovzdaním vysvedčení. Po odovzdaní vysvedčení o 9:00 pôjdu žiaci domov. Obedy majú všetci žiaci odhlásené.

            Žiaci ubytovaní v školskom internáte ukončia ubytovanie najneskôr do 13:00.

            Prajeme všetkým pekné prázdniny a tešíme sa na stretnutie v novom školskom roku.

          • Súťaž cukrárov - Hlohovec

          • V utorok 13. 6. 2023 sa uskutočnila celoštátna súťaž praktických zručností a odborných vedomostí žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore cukrárska výroba a gastronomické služby. Cieľom súťaže bolo vyvolať hlbší a systematickejší záujem žiakov o učebný odbor, vytvoriť podmienky pre rozvoj vedomostí a zručností žiakov a upevňovať v nich zmysel pre zodpovednosť a estetické cítenie. Hostiteľom bola Spojená škola internátna v Hlohovci. 

            Súťažné družstvo sprevádzal pedagóg. Súťaž hodnotila porota zložená z predsedu a dvoch členov, ktorí boli menovaní ministerstvom školstva. Súťaž sa skladala z teoretickej a praktickej časti. Teoretickú časť (30 minút) tvoril  vedomostný test, ktorý bol zostavený z 20 otázok. Praktická časť (180 minút) pozostávala zo zhotovenia torty v tvare motýľa podľa danej predlohy. Skladala sa z dvoch častí, ktoré sú potiahnuté maslovým krémom. Na torte sú ručne vymodelované motýlie krídla, telo a hlava motýľa z modelovacej hmoty. 

            Našu školu v Hlohovci reprezentovala Viktória Houdeková (3.KR+OT) a Emanuel Magát (1.CK), sprevádzala ich p. učiteľka Mgr. Vilma Kozánková. Hoci sa neumiestnili na stupňoch víťazov, naši súťažiaci urobili peknú prácu. Za vzornú reprezentáciu školy im všetkým patrí vďaka.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž cukrárov - Hlohovec.

        • Koniec krúžkov
          • Koniec krúžkov

          • Z organizačných dôvodov sa v tomto školskom roku činnosť krúžkov na našej škole ukončí 16. 06. 2023. Posledné dva týždne krúžky teda nebudú. Zato nás však čakajú koncoročné výlety...

        • Informácia pre tretiakov
          • Informácia pre tretiakov

          • V pondelok 12. 06. 2023 sa uskutočnia skúšky pre zaučených a zaškolených žiakov 3. ročníka. Poobede zasadne pedagogická rada. V utorok 13. 06. 2023 majú žiaci 3. ročníka posledný deň vyučovanie v škole podľa rozvrhu, zaučení a zaškolení žiaci po tomto termíne už nechodia do školy.

            V dňoch 19. - 21. 06. 2023 sa uskutočnia záverečné skúškyPred začiatkom konania záverečnej skúšky sa žiaci tri po sebe nasledujúce vyučovacie dni (14. - 16. 06. 2023) nezúčastňujú na vyučovaní. Tieto dni sú určené na prípravu žiakov na záverečnú skúšku. Nahlásení žiaci sa môžu pripravovať na skúšky aj v škole.

            Slávnostné odovzdanie výučných listov, vysvedčení o záverečnej skúške, osvedčení o zaučení a zaškolení, ako aj výročných vysvedčení za posledný ročník štúdia sa uskutoční vo štvrtok 22. 06. 2023 o 09.00 h vo veľkej jedálni na Dúbravskej ceste, a to aj pre absolventov zo Švabinského.

          • Arborétum Mlyňany

          • Vo štvrtok 18. 5. 2023 sa žiaci našej školy pod vedením Ing. E. Kopáčovej zúčastnili odbornej exkurzie v Arboréte Mlyňany. Ide o najvýznamnejšie dendrologické zariadenie na Slovensku, v ktorého zbierkach sa nachádza viac ako 2300 druhov drevín so Stredomoria, Ameriky, Afriky a Ázie. V súčasnosti je arborétum vedeckým pracoviskom SAV. Jeho dominantou je aj kaštieľ zakladateľa parku grófa Ambrózy-Migazziho. V parku sme obdivovali aj práve rozkvitnuté rododendrony, ázijské plochy s krásnymi jazierkami a severoamerickú flóru s typickým sekvojovcom mamutím. Zrelaxovali sme, nadýchali sa sviežeho čerstvého vzduchu a spoznali opäť niečo nové.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Arborétum Mlyňany.

          • Účelové cvičenie

          • V stredu 31. mája 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili účelového cvičenia na Železnej studničke. Žiaci mali na začiatku úvodnú inštruktáž, kde boli informovaní o cieli a priebehu cvičenia. Boli poučení o jednotlivých stanovištiach, ktoré musia absolvovať. Stanovištia mali pripravené študenti zo Strednej odbornej školy pedagogickej, ktorí vykonávajú na našej škole súvislú prax. Každé stanovište (prírodovedné, zdravotné a dopravné) malo veľmi zaujímavé aktivity, ktoré sa žiakom veľmi páčili. Všetci absolvovali náučný chodník, ktorý začína na Partizánskej lúke pod Červeným mostom. Žiaci, ktorí absolvovali všetky stanovištia, mohli voľný čas využiť športovými aktivitami na ihriskách, kde mali k dispozícii športové potreby rôzneho druhu. Účelové cvičenie sa ukončilo záverečným stretnutím, kde sme vyhodnotili jeho priebeh a splnenie cieľov. Za veľmi dobré považujeme aj to, že sa mohli v krásnom parkovom prostredí stretnúť a pozhovárať žiaci i pedagógovia z Dúbravskej a zo Švabinského. Všetkým zúčastneným, žiakom, pedagógom i praktikantom patrí veľká vďaka za príjemnú atmosféru účelového cvičenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

          • MDD na Patrónke

          • V stredu 31. mája 2023 poobede - v predvečer Dňa detí sme v spolupráci so ZSS Rosa v krásnom areáli na Patrónke - tak ako každý rok - pripravili pre našich žiakov a absolventov mnoho pochúťok a pekných vecí, ktoré ponúkali pedagógovia našich učebných odborov: cukrári, knihári a ľudovoumelecká tvorba, služby a domáce práce, záhradníci aj prípravný ročník. Nemohol, samozrejme, chýbať veľký kolotoč a nafukovací hrad, hudba a tanec, jazda na veľkých motorkách... Súťaže a atrakcie pripravili nielen naši pedagógovia zo školy a internátu, ale aj študenti SOŠ pedagogickej, ktorí u nás vykonávajú súvislú prax. Deň detí je tiež príležitosťou na stretnutie s bývalými žiakmi i zamestnancami. Vydarenej veľkolepej akcii tentoraz žičilo aj počasie. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD na Patrónke.

          • Súťaž predavačov u nás

          • V stredu 31. mája 2023 sme v našej škole v Petržalke privítali 6 družstiev na celoslovenskej súťaži praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore obchodná prevádzka - príprava, predaj a skladovanie tovaru. Tri praktické úlohy a test z vedomostí preverili, čo sa žiaci v odborných učilištiach z celého Slovenska doteraz naučili. Odborná porota vyhodnotila prácu žiakov a predsedníčka hodnotiacej komisie Mgr. M. Garajová a riaditeľ usporiadajúcej školy Mgr. E. Filo ocenili najlepších - na 1. mieste žiačky zo Spojenej školy internátnej v Kysuckom Novom Meste, na 2. mieste žiačky zo Spojenej školy v Trnave a na 3. mieste naše družstvo v zložení Petra Boškovičová a Kristína Ščepánová, ktorým ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Vďaka patrí aj p. majsterke Mgr. D. Jurkovičovej a p. učiteľke Mgr. A. Domorákovej, ktoré ich na súťaž pripravili.

            Za férové hodnotenie ďakujeme hodnotiacej komisii na čele s jej predsedníčkou a za hladký priebeh súťaže organizátorom - p. zástupkyni PaedDr. S. Gergelovej, členom predmetovej komisie predavačov a ďalším pedagogickým, odborným i nepedagogickým zamestnancom školy, ktorí sa podieľali na príprave a zabezpečení súťaže, vrátane školského internátu na Dúbravskej ceste, kde dve družstvá prespali. Súťaž je financovaná ministerstvom školstva a hodnotnými cenami, surovinami a nápojmi prispeli spoločnosti DM a TESCO. Ďakujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž predavačov u nás.

          • Účelové cvičenie a MDD na Patrónke

          • V stredu 31. 05. 2023 sa doobeda v rámci vyučovania koná účelové cvičenie na Železnej studničke. 

            V tento deň v čase 13:00 - 17:00 h sme v areáli ZSS Rosa a Odborného učilišťa na Patrónke pripravili veľkolepý Deň detí s kolotočom a viacerými atrakciami. Všetkých našich žiakov z Dúbravskej i zo Švabinského, ako aj našich absolventov srdečne pozývame.

            V poobedných hodinách na Dni detí za žiakov školského internátu a ZSS Rosa zodpovedajú vychovávatelia a za dochádzajúcich žiakov zodpovedajú rodičia.

          • Digitálny žiak

          • Ministerstvo investícií v spolupráci s Digitálnou koalíciou – Národnou koalíciou pre digitálne zručnosti a povolania SR spustilo národný projekt „Digitálny príspevok pre žiakov SR (Digitálny žiak)“, v rámci ktorého dostanú vybrané skupiny žiakov jednorazový príspevok 350 eur na nákup notebooku alebo tabletu s klávesnicou. Týka sa to všetkých našich súčasných žiakov 1. ročníka a z ostaných ročníkov niektorých vybraných žiakov. Viac informácií nájdete tu: List_rodicom.docx

            V našej škole sa uskutočnia informačné stretnutia pre rodičov našich žiakov:

            Dúbravská cesta – 5. júna o 14:00 h v PC miestnosti – na vrátnici vás usmernia

            Švabinského – 6. júna o 14:00 h v PC miestnosti – na vrátnici vás usmernia

            Všetkých rodičov prvákov a ďalších oprávnených žiadateľov srdečne pozývame. Bola by škoda takúto ponuku nevyužiť!

            V prípade ďalších otázok môžete kontaktovať osobu poverenú koordináciou projektu – Mgr. Janu Sekerešovú (0911/860 481).

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 20. apríla 2023 - tak ako každý rok - sa naša škola zúčastnila Dňa narcisov - zbierky na pomoc onkologicky chorým ľuďom. Skupiny žiakov spolu s pedagógmi boli vytvorené v obidvoch objektoch našej školy, na Švabinského aj na Dúbravskej. Celkovo sa zúčastnilo päť skupín. Pohybovali sa v mestskej časti Petržalka, v hydrometeorologickom ústave na Kolibe a na Dúbravskej ceste vrátane poisťovne Generali. Akcia sa žiakom veľmi páčila a na účet Ligy proti rakovine vyzbierali 1992,49 eur. Poďakovanie patrí žiakom a aj pedagógom, ktorí sa akcie zúčastnili. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

          • Exkurzia DP v DoubleTree

          • Žiaci 2. a 3. ročníka učebného odboru služby a domáce práce sa zúčastnili exkurzie v  DoubleTree by Hilton Hotel Bratislava. Celou exkurziou nás sprevádzala room division manažérka pani Zuzana Ganoczy. Žiakom okrem prehliadky izieb, reštaurácie, skladových priestorov, práčovne a wellness vysvetlila, v čom spočíva práca chyžnej v tomto luxusnom hoteli. Žiaci mali potom možnosť stretnúť sa aj s chyžnou, ktorá je tu zamestnaná a takpovediac v priamom prenose vidieť, čo všetko obnáša jej práca. Na rozlúčku sme dostali teplý čokoládový cookies. Bola to nezabudnuteľná skúsenosť a veľké poďakovanie patrí pani Zuzke, ktorá sa s veľkou láskou a trpezlivosťou venovala našim žiakom. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia DP v DoubleTree.

        • Riaditeľské voľno - 12. máj 2023
          • Riaditeľské voľno - 12. máj 2023

          • Riaditeľ školy udelil v piatok 12. 05. 2023 všetkým žiakom školy z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno.

            V tento deň nebude v prevádzke ani školský internát, žiaci opustia internát vo štvrtok 11. 05. 2023 do 15.00 h.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Prijímacie konanie - 4. máj 2023

          • Uchádzači o štúdium, ktorí si podali prihlášku v prvom termíne na našu školu, sa zúčastnia prijímacieho konania vo štvrtok 4. mája 2023. Registrácia uchádzačov o štúdium je o 08.00 h podľa učebných odborov - na Dúbravskej ceste (prípravný ročník a učebné odbory CK, ĽV, ZH, DP, KN) alebo na Švabinského ul. (praktická škola  a učebné odbory ST, MU, MA, KR, PR, PM). Pri registrácii sa overí totožnosť uchádzača a uchádzač už bez rodiča prejde na miesto konania podľa učebného odboru. Na prijímacie konanie do odborného učilišťa si uchádzač prinesie preukaz totožnosti, modré negumovateľné pero, pravítko a ceruzku. Ukončenie prijímacieho konania predpokladáme o 12.00 h. Uchádzači boli pozvaní. 

            V prípade, že sa uchádzač pre osobitné závažné problémy, najmä zdravotné nemôže dostaviť na prijímacie konanie, predloží jeho zákonný zástupca/plnoletý uchádzač žiadosť o vykonanie prijímacieho konania v náhradnom termíne doloženú lekárskym potvrdením. Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň prijímacieho konania.

            Uchádzači o štúdium, ktorí si podali prihlášku v druhom termíne na našu školu, sa zúčastnia prijímacieho konania v utorok 9. mája 2023 o 08.00 h.

            Riaditeľ zverejní na webovom sídle školy a na výveske školy (pri vstupe do areálu) zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania dňa 19. 05. 2023 v čase od 0:00 do 23:59 h. Skôr ho nemôžeme zverejniť. Vo výsledkoch budú žiaci uvádzaní pod svojím kódom (nie menom). 

            Viac informácií nájdete tu: https://oudubba.edupage.org/a/prijimanie-na-studium

             

          • Zážitok z umenia

          • V utorok 25. apríla 2023 sa v škole konala akcia  Zážitok z umenia. Deň umeleckých workshopov sa uskutočnil v spolupráci s Regionálnou rozvojovou agentúrou Senec - Pezinok a bol krásnym vyvrcholením Erasmus+ projektu Motivate2Create, do ktorého sa naša škola zapojila. V úvode stretnutia boli predstavené konkrétne nástroje a metódy na rozvoj komunít cez umenie. Potom sa žiakom a kolegom prihovoril riaditeľ školy E. Filo a p. E. Lovásiková z rozvojovovej agentúry priblížila zámery projektu. Následne sme zrealizovali konkrétne praktické ukážky formou krátkych umeleckých workshopov (tzv. sociálnych akčných projektov - SAP): dramatický, literárny, výtvarný, hudobný a bubnový. Aktivity sa žiakom a žiačkam veľmi páčili. Deň umeleckých workshopov nás utvrdil v tom, že umenie spája, motivuje a dáva šancu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitok z umenia.

          • Posledné zbohom

          • V utorok 25. 04. 2023 o 13.15 h sa v bratislavskom krematóriu naposledy rozlúčime s naším bývalým kolegom Andrejom Jancurom, ktorý nás 19. apríla 2023 náhle navždy opustil vo veku 81 rokov. Takmer 40 rokov, od roku 1968 až do svojho odchodu do dôchodku v roku 2007, pracoval na Patrónke - najprv ako vychovávateľ vo vtedajšom Ústave sociálnej starostlivosti a od roku 1972 v Odbornom učilišti na Dúbravskej ceste ako majster odbornej výchovy v učebnom odbore polygrafická výroba so zameraním na knihárne a kartonáž. Už ako dôchodca nám v skrátenom úväzku vypomáhal až do roku 2011. Spomíname si na neho ako na pracovitého a skromného, zásadového a zároveň veľmi ochotného a empatického kolegu a priateľa, ktorý u nás s veľkým pochopením pre ich zdravotný hendikep vychoval a pripravil na povolanie desiatky chlapcov a dievčat. Česť jeho pamiatke!

            P.S.: Viacerí majú na p. Jancuru milú spomienku aj vo svojej knižnici v podobe opravenej modlitebnej knižky či samizdatovej knihy známej rakúskej bylinkárky Márie Trebenn, ktorú pre kolegov pripravil s už dávno zosnulým kolegom p. Šedíkom.

          • Olympiáda ľudských práv - Košice

          • Vo štvrtok 20. apríla 2023 sa v Košiciach konal XVI. ročník celoštátnej olympiády ľudských práv pre žiakov odborných učilíšť Slovenska. Témou tohto ročníka bolo Právo na štátnu príslušnosť. Súťažilo 13 družstiev v teoretickej a praktickej časti. Teoretickú časť tvoril vedomostný test, zameraný na základné informácie o našej vlasti (história, vznik, symboly, osobnosti, geografické fakty, slovenské naj, šport, folklór). Praktická časť pozostávala z dvoch častí. Prvou úlohou bolo vytvoriť plagát (koláž) s charakteristikou okresu/mesta, v ktorom sa nachádza naša škola. Druhou úlohou bolo podľa pripraveného plagátu ho odprezentovať, slovne opísať.

            Našu školu úspešne reprezentovali Nikoleta Laurinyeczová (2.OT) a Anton Fratrič (3.ZH) v sprievode pani učiteľky Mgr. Sylvie Krajčiovej. Umiestnili sme sa na 4. mieste. Účinkovanie našich žiakov bolo veľmi dobré, sympatické, suverénne. Súčasťou súťaže bol aj sprievodný program. Organizátori nám pripravili milé prekvapenie - stretnutie s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom. Pán prezident nás prijal v krásnych priestoroch Východoslovenskej galérie v jeho Prezidentskej knižnici, porozprával nám o svojich dobrodružných cestách po svete, premietol ukážky z vlastných cestopisných filmov a chvíľu s nami podiskutoval. Bolo to veľmi inšpirujúce a povzbudivé stretnutie.

            Organizátorom Spojenej škole v Košiciach patrí veľká vďaka za výbornú prípravu a priebeh súťaže. Cítili sme sa veľmi dobre. Nazbierali sme nové skúsenosti, priateľstvá, prezreli si krásne historické centrum Košíc. Určite sa zúčastníme aj o rok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda ľudských práv - Košice.

          • Mallý trh Záhrada v Bory Mall

          • Všetkých našich žiakov a pedagógov, ako aj rodičov či priateľov a partnerov pozývame, aby v nákupnom centre Bory Mall navštívili v dňoch 22. a 23. 04. 2023 podujatie Mallý trh Záhrada, ktorý sa po minulé roky konal pod názvom Festival záhrad. Priesady, resp. svoje výrobky ukážu a ponúknu na predaj naši záhradníci a stolári, ale aj žiaci učebných odborov ľudovoumelecká tvorba a služby a domáce práce. Predajná výstava potrvá od soboty rána do nedeľného večera. Viac o podujatí sa dočítate tu: https://www.borymall.sk/sk/podujatie/mally-trh-zahrada

          • Záhradkársky veľtrh v Trenčíne

          • Vo štvrtok 13. apríla 2023 naši záhradníci a chovatelia v rámci odbornej exkurzie navštívili Záhradkársky veľtrh v Trenčíne. Žiaci spolu s p. majstrom Michalom Černuškom a p. majsterkou Zuzanou Tomašovičovou cestovali vlakom z Bratislavy do Trenčína. Na výstave  si pozreli a vyskúšali najmodernejšie poľnohospodárske stroje ako napr. aku-rotavator od firmy Agzat, videli rôzne druhy okrasných kvetín a zeleninových priesad. Po skončení výstavy sa žiaci s majstrami presunuli okolo Trenčianskeho hradu do reštaurácie, kde sa najedli. Žiakom sa exkurzia veľmi páčila, záhradníkov najviac oslovili vystavené rastliny a chovateľov záhradná technika.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Záhradkársky veľtrh v Trenčíne.

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia/zákonní zástupcovia,

            pozývame Vás na individuálne konzultácie s triednymi učiteľmi a majstrami odbornej výchovy Odborného učilišťa, Dúbravská cesta 1, Bratislava, ktoré sa budú konať dňa 19. 04. 2023 v čase 14.00 – 17.00 h v triedach (usmernia Vás na vrátnici). K dispozícii bude aj školský psychológ.

            Cieľom individuálnych konzultácií je informovať zákonného zástupcu o študijných výsledkoch, dochádzke a správaní žiaka a v prípade potreby hľadať spoločné riešenie problémov (napr. problémovej dochádzky žiaka).

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Veľkonočná výstava

          • Aj tento rok sme sa zapojili s našimi výrobkami do Veľkonočnej výstavy, ktorú organizovalo Zariadenie sociálnych služieb Rosa. Veľkonočnými vajíčkami, svietnikmi, textilnými dekoráciami, taškami na výstavu prispeli žiaci z prípravného ročníka, z odboru ľudovoumelecká tvorba a služby a domáce práce. Žiaci sa tejto úlohy zhostili s nadšením a radosťou. Na blížiace sa sviatky sme sa naladili aj výzdobou vonkajšieho areálu. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná výstava.

          • Burza oblečenia

          • Vo štvrtok 30. 03. 2023 sme pre žiakov školy usporiadali Burzu šatstva. Ďakujeme pani Valike Arthur a všetkým zamestnancom a priateľom školy, ktorí prispeli na zbierku šatstva, hračiek, bižutérie, kabeliek...  Žiaci si vyberali pre seba oblečenie, obuv, niečo pre radosť a tiež drobnosti pre svojich blízkych. Veci, ktoré zostali, sme odovzdali ďalej na charitu a niektoré sme si nechali, aby sme ich zrecyklovali v dielňach a vytvorili z nich rôzne výrobky. 

            Burzu organizačne zabezpečili majsterky a žiaci z učebných odborov opatrovateľ a služby a domáce práce, za čo im ďakujeme.

          • Ocenení pedagógovia

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil v utorok 28. marca 2023 Regionálny úrad školskej správy v Bratislave vybraných pedagogických a odborných zamestnancov škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Z našej školy si v Zichyho paláci z rúk riaditeľky úradu Mgr. Bc. Miriam Valašikovej prevzala ocenenie za dlhoročnú obetavú prácu majsterka odbornej výchovy v učebnom odbore opatrovateľ p. Kvetoslava Varjúová a tiež riaditeľ školy Mgr. Eduard Filo. Vďaku za svoju často nedocenenú prácu pre školu si však nepochybne zaslúžia aj mnohí ďalší, vlastne všetci naši pedagogickí, odborní i nepedagogickí zamestnanci. Ďakujeme...

          • Druhé miesto opatrovateliek

          • Vo štvrtok 23. marca 2023 sa v Novej Vsi nad Žitavou konala celoštátna súťaž praktických zručností a odborných vedomostí žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Súťažilo 10 družstiev v teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť pozostávala z písomného testu, v praktickej časti súťažiaci museli zvládnuť dezinfekciu prázdnej manipulačnej postele po odchode klienta, prípravu klienta pred umývaním vlasov na posteli a prebaľovanie a oblečenie novorodenca. Našu školu na súťaži reprezentovali Nikoleta Laurinyeczová a Zuzana Ághová a pod vedením p. majsterky Kvetoslavy Vajúovej sa umiestnili na výbornom 2. miesteObom dievčatám i pedagógom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž opatrovateľov.

          • Externé testovanie

          • V dňoch 21. a 22. marca 2023 sa na Základnej škole v Plaveckom Štvrtku uskutočnilo prvé externé testovanie na účel získania nižšieho stredného vzdelania pre Bratislavský kraj. Po niekoľkomesačnej príprave sa ho zúčastnili 4 naši žiaci a 3 absolventi. Viacerí z nich využili možnosť pripravovať sa aj na pôde školy pod vedením lektorov, ktorým týmto ďakujeme. A ďakujeme aj zamestnancom RÚŠS v Bratislave a hostiteľskej ZŠ, ktorí testovaným vytvorili výborné podmienky a pozitívnu klímu. Výsledky by mali byť známe do mesiaca.

            Prípravu na takéto testovanie škola pripravuje aj v budúcom roku, výber žiakov sa uskutoční pravdepodobne v apríli (budeme včas informovať). Záujemci sa môžu prihlásiť u školskej poradkyne J. Sekerešovej.

          • Čudo v divadle Colorato

          • V sobotu 19. marca 2023 o 17.00 h v divadle Teatro Colorato na Františkánskom námestí v centre Bratislavy odohral divadelný súbor Dúhadlo autorské predstavenie pod názvom ČUDO. Túto krátku performanciu zloženú z dramatických cvičení o strachu z inakosti, ale i jeho prijatí nacvičili v réžii L. Kralovičovej a E. Forgáča a predstavili pri príležitosti Dňa Downovho syndrómu, ktorý si každoročne pripomíname 21. marca. Takmer polovicu mladých hercov pritom tvoria naši žiaci. Luciu Pokryvkovú, Dorotu Vlčkovú, Elu Grebečiovú, Mareka Vargu, Andreja Petríka, Denysa Hrotsa, Šimona Jakuša doplnia od septembra pravdepodobne aj ďalšie dve účinkujúce. Tešíme sa peknému predstaveniu a najmä vytrvalému úsiliu jeho tvorcov, veď súbor vznikol už v roku 2006 a toto je už jeho ôsma nacvičená hra. A viacerí naši žiaci boli pri tom od začiatku.

        • Platby za obedy
          • Platby za obedy

          • Prosíme rodičov obedujúcich žiakov, aby pri platbách prevodom do poznámky pre príjemcu vždy uviedli meno a priezvisko žiaka. Platby, ktoré k nám prídu bez týchto údajov zostávajú nepriradené, pretože okrem čísla účtu nemáme o platiteľovi žiadne iné údaje.

            Všetkým rodičom odporúčame, aby platby uhrádzali v aplikácii EduPage, kde sa platba automaticky spáruje.

            Ďakujeme.

          • Bubnový workshop

          • V piatok 27. januára 2023 sme u nás privítali Tona Gútha z občianskeho združenia Zvuky cez ruky, ktorý pripravil pre našich žiakov úžasný bubnový workshop. Žiaci si mohli zahrať na rôzne druhy bicích nástrojov, zaspievali si a vyskúšali si aj dirigovanie. Počas workshopu vládla veselá nálada, žiaci si hru vychutnali naozaj naplno, dokonca si aj zatancovali. Na konci si lektor odniesol aj pár osobných poďakovaní priamo od žiakov. Hudba vždy rozjasní srdcia detí, preto si takéto stretnutie určite zopakujeme.

          • Vianočná pohľadnica

          • V mesiaci december 2022 sa žiaci prípravného ročníka zúčastnili 19. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže detí s názvom VIANOČNÁ POHĽADNICA 2022. Súťaž usporiadalo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Väčšina prác detí bola vystavená aj v Bratislave – v západnom krídle Bratislavského hradu a v Poľsku.

            Jedným z ocenených autorov bol aj žiak našej školy MAREK STRANSKÝ, ktorý sa umiestnil v zlatom pásme v kategórii ŠŠ. Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a Marekovi gratulujeme.

        • Posledné zbohom
          • Posledné zbohom

          • Dnes sme sa naposledy rozlúčili s naším bývalým kolegom Otakarom Velebom, ktorý nás 1. januára 2023 náhle navždy opustil vo veku 69 rokov. Takmer 20 rokov, od roku 2002 až do svojho odchodu do dôchodku v roku 2021, pracoval v Odbornom učilišti na Dúbravskej ceste ako majster odbornej výchovy v učebnom odbore polygrafická výroba so zameraním na knihárne a kartonáž a už ako dôchodca aj ako pedagogický asistent. Spomíname si na neho ako na pracovitého, precízneho a ochotného, ústretového kolegu a priateľa, ktorý u nás vychoval a pripravil na povolanie desiatky chlapcov a dievčat. Česť jeho pamiatke!

          • Vianočné trhy na ministerstve školstva

          • Naša škola ako jedna z piatich slovenských škôl bola oslovená, aby sa predstavila na ministerstve školstva na Kramároch a ponúkla tu okrem informácií aj výrobky, ktoré vyrábajú naši žiaci pod vedením svojich majstrov odbornej výchovy. Vianočné trhy navštívilo aj vedenie úradu na čele s ministrom školstva J. Horeckým.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy na ministerstve školstva.

          • Vianočné prekvapenie

          • Študenti zo Strednej odbornej školy pedagogickej na Bullovej ul. - budúci pedagogickí asistenti, ktorí u v našej škole vykonávajú pedagogickú prax, pripravili vo štvrtok 15.12.2022 našim žiakom na Dúbravskej ceste vianočné prekvapenie - vianočné dielničky. Takýmto pekným spôsobom sa spolu vo sviatočnom čase rozlúčili z rokom 2022. Aktivitu koordinovala naša školská poradkyňa J. Sekerešová. Všetkým účastníkom patrí vďaka.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné prekvapenie.

          • Tvorivé dielne v SOŠPg

          • V stredu 14.12. 2022 sa konali na Strednej odbornej škole pedagogickej na Bullovej ul. už tradičné tvorivé dielne (11. ročník), ktorých sa okrem domácich hostiteľov zúčastnilo takmer 100 našich žiakov z Patrónky i z Petržalky. Pripravených aktivít bolo veľa: vyrábali sa ikebany, zdobili sa stromčeky z polystyrénu, navliekali koráliky, lepili pozdravy, piekli medovníky, zdobili sa štupľové figúrky a šiškové sovičky... Naši žiaci si vyrobili darčeky pre blízkych a spoznali nových kamarátov. Bolo nás tak veľa, že sme sa na záverečnú fotografiu ani nezmestili, preto má tri časti :)  Všetkým organizátorom odkazujeme: ĎAKUJEME

          • Black star barber

          • Veľké ďakujeme dnes patrí holičstvu Black star barber na Trnavskej v Bratislave. Pán vychovávateľ Filip Černý zobral chlapcov z internátu do barber shopu, kde sa o nich nadštandardne postarali, boli trpezliví pri výbere účesov a spravili im nezabudnuteľný zážitok. Chlapci tak dostali predčasný darček k Vianociam.

            Všetkým Black Star odporúčame, pre našich žiakov majú navyše pripravenú zľavu. Termín si môžete zarezervovať tu: https://www.blackstar-barber.sk/

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Black star barber .

          • Exkurzia v Kittsee

          • V utorok 29. 11. 2022 sa uskutočnila exkurzia do čokoládovne v Kittsee spojená s nakupovaním čokoládových výrobkov a iných cukroviniek. Exkurzie sa zúčastnilo 49 cukrárov, ale aj žiakov z iných odborov a 7 pedagógov. Cieľom cesty bola návšteva  výrobne čokolády a nákup čokoládových výrobkov a iných cukroviniek, ktoré sa priamo tu vyrábajú. Žiaci sa oboznámili s výrobou čokolády a tiež s rôznymi cukrovinkami a mohli ich porovnať s výrobkami, ktoré poznajú z nášho domáceho trhu. Súčasťou exkurzie bola aj návšteva nákupného centra v Kittsee. Účel exkurzie bol splnený. Žiaci si rozšírili obzor a získali nové vedomosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Kittsee.

        • Červené stužky
          • Červené stužky

          • Aj tento rok sa zapájame do celoslovenskej kampane Červené stužky. Tá vrcholí 1. decembra Svetovým dňom boja proti AIDS. Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými týmto ochorením.

            Pri tejto príležitosti vytvoríme 30.11.2022 na Švabinského spoločne živú červenú stužku pred školou (hlavným vchodom). Stretneme sa o 11:15. Ak máte chuť, pokojne sa oblečte do červenej, ale nie je to nutnosť. Vo štvrtok 01.12.2022 o 11.45 h vytvoríme živú červenú stužku zasa na Dúbravskej ceste. Všetkých žiakov i zamestnancov srdečne pozývame. Cervene_stuzky_2022.pdf

        • Platby za obedy
          • Platby za obedy

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia,

            vzhľadom k tomu, že sme k zmene dodávateľa obedov pristúpili v polovici mesiaca november a celý systém bol pre nás nový, sa na nás doteraz nevzťahovali štandardné termíny splatnosti. Prechodne sme obed poskytovali všetkým, bez podmienky vopred uhradenej stravy. Toto obdobie sa ale končí a splatnosť nám dodávateľ stravy určil nasledovne:

            - platby za mesiac november treba uhradiť najneskôr do 02. 12. 2022

            - platby za mesiac december treba uhradiť najneskôr do 10. 12. 2022

            Pripomíname, že systém platieb je preddavkový a štandardne treba uhradiť vždy do 15. v danom mesiaci ten nasledujúci.

            Prosíme, aby ste dodržali uvedené termíny, pretože ak platbu do stanovených dátumov neuskutočníte, Vaše dieťa sa nebude môcť prihlásiť na obed.

            Ďakujeme Vám za trpezlivosť a porozumenie a veríme, že zmenu celkovo hodnotíte kladne

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok 08.12.2022 od 09.00 do 12.00 h sa v našej Spojenej škole internátnej uskutoční DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA DÚBRAVSKEJ CESTE - odprezentuje sa prípravný ročník a učebné odbory cukrár, ľudovoumelecká tvorba, chovateľ, záhradník, opatrovateľ, služby a domáce práce a knihár. Záujemcom ukážeme aj školský internát
            O týždeň, vo štvrtok 15.12.2022 od 09.00 do 12.00 h sa uskutoční DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA ŠVABINSKÉHO - odprezentuje sa praktická škola a učebné odbory pekár, maliar a murár, stolár, kuchár, predavač a pedikúra-manikúra
            Srdečne pozývame uchádzačov o štúdium a ich rodičov, učiteľov, výchovných poradcov!

          • Recitačná súťaž v Hlohovci

          • Naša žiačka Mirka Slováková sa v utorok 22. 11. 2022 zúčastnila Celoslovenskej súťaže v prednese poézie a prózy v Hlohovci. Vybrala si náročný úryvok z diela Honoré de Balzaca Otec Goriot. Mirka medzi súťažiacimi nevynikala len výberom, ale predviedla aj bezchybnú pamäť s potrebnou dávkou dramatického prejavu. Hosťujúcej Spojenej škole internátnej v Hlohovci ďakujeme za organizáciu a príjemnú atmosféru, p. Čaputovej, ktorá vedie čitateľský krúžok, a p. asistentke Borovskej za podporu a Mirke za skvelý prednes a vzornú reprezentáciu školy. 

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • V stredu 23. 11. 2022 o 15.00 h sa uskutoční rodičovské združenie v Odbornom učilišti na Dúbravskej ceste i v Odbornom učilišti a Praktickej škole na Švabinského ul. Triedne aktívy budú prebiehať v triedach, na vrátnici Vás usmernia. Triedni učitelia a majstri odbornej výchovy budú informovať o dochádzke, prospechu a správaní žiakov. Bude priestor aj na individuálne konzultácie.

        • Zmena dodávateľa obedov
          • Zmena dodávateľa obedov

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            od pondelka 14. novembra 2022 prechádzame na výdaj obedov od nového dodávateľa. Novinkou je možnosť objednať si z viacerých druhov jedla a bezhotovostné platby v aplikácii EduPage. Ak máte problém s prihlásením, dajte nám, prosím, vedieť.

            Viac informácií nájdete tu: Informacia_o_zmene_dodavatela_stravy.pdf

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny majú žiaci od piatka 28. 10. 2022 do pondelka 31. 10. 2022, v utorok 01. 11. 2022 je štátny sviatok. Nástup do školy je v stredu 02. 11. 2022, na internát môžu žiaci prísť už v utorok 01. 11. 2022.

            Pripomíname, že od októbra môžu ubytovaní žiaci prichádzať v nedeľu na školský internát už od 15.00 h. Táto zmena je trvalá a vychádza z potrieb niektorých žiakov a ich rodičov. Veríme, že vám tým zjednodušíme príchody na školský internát.

          • Súťaž opatrovateľov

          • V stredu 26. októbra 2022 sa v Medzilaborciach uskutočnila celoštátna súťaž praktických zručností a odborných vedomostí žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Za našu školu sa súťaže zúčastnili Nikoleta Laurinyeczová a Monika Husáková pod vedením p. majsterky Mgr. Dariny Orosziovej a hoci sa nezmestili na stupeň víťazov, v konkurencii 9 družstiev podali veľmi dobrý výkon. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Cesta na ďaleký východ bola dlhá, ale jesenná príroda poskytla krásne vyhľady... Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž opatrovateľov.

          • Deň v lodenici

          • Vo štvrtok 6. októbra 2022 sa uskutočnila v Klube vodných športov Karlova Ves celodenná akcia so žiakmi školského internátu a školy. V spolupráci s mladými dobrovoľníkmi s rôznych krajín sveta (Spojené kráľovstvo, Nemecko, Francúzsko, Holandsko, Rakúsko a i.) sme sa usilovali zveľadiť priestory lodenice pokosením trávnika, čistením svahu ako aj priestorov v budove lodenice. V priebehu obedňajšej prestávky sme realizovali kultúrny program spojený s degustáciou a vyprázdňovaním kotlíka od gulášu. V poobedňajších hodinách sme využili nielen výborné počasie, ale aj kánoe a lepšie sme spoločne spoznali Karloveské rameno.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň v lodenici.

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • V utorok 25.10.2022 a vo štvrtok 27.10.2022 od 09.00 do 12.00 h sa v našej Spojenej škole internátnej uskutoční DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, a to obidva dni na oboch pracoviskách školy. Uchádzačom tak môžeme predstaviť všetky naše odbory, ktoré si môžu pozrieť na obidvoch pracoviskách školy v ľubovoľnom poradí.

            Našim budúcim žiakom v Odbornom učilišti na Dúbravskej ceste na Patrónke sa odprezentujú učebné odbory CUKRÁRKA/CUKRÁR, OPATROVATEĽ/OPATROVATEĽKA, KNIHÁRKA/KNIHÁR, ĽUDOVOUMELECKÁ TVORBA, ZÁHRADNÍK/ZÁHRADNÍČKA, CHOVATEĽKA/CHOVATEĽ a SLUŽBY A DOMÁCE PRÁCE, ako aj PRÍPRAVNÝ ROČNÍK a ŠKOLSKÝ INTERNÁT.

            Na Švabinského ul. v Petržalke predstavíme v Odbornom učilišti učebné odbory MALIAR, MURÁR, STOLÁR, PEKÁR/PEKÁRKA, KUCHÁRKA/KUCHÁR, PREDAVAČ/PREDAVAČKA a PEDIKÚRA-MANIKÚRA a tiež PRAKTICKÚ ŠKOLU.

            Srdečne pozývame uchádzačov o štúdium a ich rodičov, učiteľov, výchovných poradcov!

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Milí rodičia, 

            dovoľte, aby sme Vás týmto pozvali na plenárne zasadnutie rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční:

            pre Odborné učilište na Dúbravskej ceste vo štvrtok 13. 10. 2022 o 15.00 h a

            pre Odborné učilište a praktickú školu na Švabinského ul. v stredu 12. 10. 2022 o 15.00 h.

            Na programe bude informácia o prítomnosti a budúcnosti našej novej školy a voľba zástupcov rodičov do Rady školy.

            Následne sa rodičia v triedach stretnú s triednymi učiteľmi a majstrami odbornej výchovy.

            Prítomní budú aj odborní zamestnanci (školský psychológ a sociálny pedagóg) a vedenie školy, vrátane zástupcu pre školský internát.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • V piatok 16. septembra 2022 udelil riaditeľ školy z prevádzkových dôvodov žiakom Spojenej školy internátnej riaditeľské voľno.

            V prevádzke nebude ani školský internát.

          • Na futbale

          • Aj naši chlapci z internátu boli podporiť  slovenský futbal v rámci projektu Belasé srdce. Vo štvrtok 08. 09. 2022 večer sa pod dozorom pána vychovávateľa Filipa Černého a majstra odborného výcviku Adriana Vlčka zúčastnili futbalového zápasu Európskej konferenčnej ligy Šk Slovan Bratislava - FK Žalgiris Vilnius. Žiaci mali úžasný športový zážitok z dobrého zápasu na novom národnom štadióne. 

            Touto cestou sa chceme poďakovať klubu ŠK Slovan Bratislava, že nám umožnil tento zážitok. Ďakujeme !

        • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti
          • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Žiaci pri nástupe do školy musia odovzdať podpísané Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivo nájdete tu: https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf Pokiaľ nemáte možnosť si ho vytlačiť doma a vyplnené a podpísané odovzdať prvý deň v škole, dáme tlačivo rodičovi alebo plnoletému žiakovi po príchode do školy, kde ho môže vyplniť, podpísať a odovzdať.

            Bez odovzdaného Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti nebudeme môcť prijať žiaka ani do školského internátu.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú). 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov podľa § 152 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“), a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, žiak sa považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak žiak nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

        • Nástup do školy
          • Nástup do školy

          • Žiaci, ktorí budú chodiť do školy na Dúbravskú cestu, prídu v pondelok 05. 09. 2022 na 08.00 h - na vrátnici vás usmernia. Žiaci prípravného a prvého ročníka prídu aj s rodičmi (zákonnými zástupcami) a stretnú sa so svojimi triednymi učiteľmi. Žiakov druhého a tretieho ročníka privítajú ich majstri odbornej výchovy. Všetci žiaci tu dostanú aj potvrdenie o štúdiu a hneď po zápise pôjdu domov, resp. na internát. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupkyňa L. Krušinová 0911/310618). 

            Na školskom internáte sa žiaci budú ubytovávať priebežne - po tom, čo vybavia všetky náležitosti v škole. Vychovávatelia vás čakajú od rána, kontaktovať nás môžete mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupca P. Čaputa 0903/555886). 

            V pondelok budú mať obed len internátni žiaci.

            Žiaci učebných odborov maliar (MA), kuchár (KR), predavač (PR) a pedikúra-manikúra (PM), ktorí budú mať školu na Švabinského, prídu v pondelok 05. 09. 2022 na 08.00 h do školy priamo tam - kontaktovať nás môžete mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky (sekretariát 02/54793677, p. zástupkyňa S. Gergelová 0911/310620). Môžu tiež využiť školský autobus s odchodom z areálu školy na Dúbravskej ceste o 07.20 h.

            Záhradníci budú mať vo všetkých ročníkoch školu na Dúbravskej ceste. Výnimkou sú len tí druháci, ktorí už aj v prvom ročníku chodili do školy na Švabinského.

        • Platby za stravu a ubytovanie - nové účty
          • Platby za stravu a ubytovanie - nové účty

          • Od septembra má škola nové účty na platby za stravovanie vo výdajnej školskej jedálni (VŠJ) a za ubytovanie v školskom internáte (ŠI):

            SK13 8180 0000 0070 0067 9967stravovací účet – platby do VŠJ

            SK54 8180 0000 0070 0067 9908 – príjmový účet – platby za ŠI

            Platba šekom zatiaľ nie je možná. Ďakujeme za pochopenie.

        • Spojenie škôl
          • Spojenie škôl

          • Milí žiaci, rodičia,

            od 01. 09. 2022 sa naše Odborné učilište, Dúbravská cesta 1, Bratislava spája so Spojenou školou, Švabinského 7, Bratislava. Názov novej školy bude Spojená škola internátna, Dúbravská cesta 1, 845 24 Bratislava.

            Na novú školu prechádzajú záväzky oboch škôl, teda aj doterajší, aj novoprijatí žiaci sa automaticky stávajú žiakmi novej školy. Časť žiakov bude chodiť naďalej do školy na Dúbravskej ceste, časť žiakov bude chodiť na pracovisko na Švabinského ul. Časť pedagógov a ostatných zamestnancov školy zostáva na Patrónke, časť bude pôsobiť v Petržalke a pribudnú aj viacerí noví zamestnanci. Riaditeľom novej školy bude Mgr. Eduard Filo, zástupcom riaditeľa pre pracovisko na Švabinského ul. bude PaedDr. Soňa Gergelová, zástupcom riaditeľa na Dúbravskej ceste bude Mgr. Lenka Krušinová, zástupcom riaditeľa pre školský internát zostáva Mgr. Peter Čaputa. V prípade otázok môžete (staro)nové vedenie školy kontaktovať mailom (info@oudubba.sk) alebo telefonicky.

            Do priestorov sídla novej školy na Dúbravskej ceste budú naďalej chodiť na teoretické i praktické vyučovanie žiaci učebných odborov:

            2985 G cukrárska výroba (CK)

            3179 G 10 textilná výroba  ľudovoumelecká tvorba (ĽV)

            4572 G 09 poľnohospodárska výroba  záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, sadovník (ZH) - všetky ročníky

            4572 G 04 poľnohospodárska výroba  rastlinná a živočíšna výroba (CH)

            6485 G opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti (OT)

            6494 G služby a domáce práce (DP)

            6495 G 01 polygrafická výroba  knihárne a kartonáž (KN)

            a tiež žiaci prípravného ročníka (PRR).

             

            V škole na Švabinského ul. budú chodiť na teoretické i praktické vyučovanie žiaci učebných odborov:

            2982 G 02 potravinárska výroba  pekárenská výroba (PK)

            3383 G 02 spracúvanie dreva stolárska výroba (ST)

            3686 G 10 stavebná výroba  maliarske a natieračské práce (MA)

            4572 G 09 poľnohospodárska výroba  záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, sadovník (ZH) - len druháci

            6491 G 01 obchodná prevádzka  práca pri príprave jedál (KR)

            6491 G 02 obchodná prevádzka – príprava, skladovanie a predaj  tovaru (PR)

            6497 G  pedikúra  manikúra (PM)

            a tiež žiaci praktickej školy (PŠ).

             

            Nástup do školy bude v pondelok 05. 09. 2022 o 08.00 h. Novoprijatí žiaci - pokiaľ nie sú plnoletí - by mali prísť so svojimi zákonnými zástupcami.

            Sledujte, prosím, toto webové sídlo - postupne pribudnú ďalšie informácie.

            Tešíme sa na vás.

        • Úhrady za internát a stravovanie
          • Úhrady za internát a stravovanie

          • V súvislosti so spájaním našej školy a vznikom nového subjektu budú ku dňu 31. 08. 2022 zrušené všetky bankové účty školy. Preto si Vás dovoľujeme požiadať, aby ste úhrady – nedoplatky za školský internát a školské stravovanie - odoslali na bankové účty školy najneskôr dňa 19. 08. 2022

            Informáciu o číslach nových bankových účtov platných od 01. 09. 2022 zverejníme na webovom sídle hneď, ako budú k dispozícii.

          • Zdravá duša školy 2021/2022 – Nevypľuj dušu

          • V pilotnom ročníku grantového programu prijala Nadácia Orange až 254 projektov. Medzi 24 vybranými inšpiratívnymi projektami sa ocitol aj náš projekt Nevypľuj dušu. Naša škola v 2. polroku školského roka 2021/2022 zorganizovala pre svojich pedagogických a odborných zamestnancov workshopy, supervízie a školenia zamerané na prevenciu syndrómu vyhorenia a podporu duševného zdravia. 

            V mesiaci marec sa uskutočnili tri workshopy zamerané na prevenciu stresu a syndrómu vyhorenia. Lektorkou bola manažérka vzdelávania Stanislava Horváthová, ktorá je aj autorkou knihy Menej konať, viac byť. Vďaka projektu sa podarilo zabezpečiť pre zamestnancov pravidelné supervízie. Skupinové supervízie vnímame ako príležitosť porozprávať sa o problémoch, s ktorými sa denne pedagogickí a odborní zamestnanci stretávajú a tiež možnosť načerpať nové sily a inšpiráciu do ďalšej práce. Supervízie prebiehali po úsekoch so supervízorkami Martou Špalekovou, Barborou Kuchárovou a Ivonou Rankovovou. Pravidelná možnosť supervíznych stretnutí patrí k najúčinnejším nástrojom podpory a pomoci pracovníkom v pomáhajúcich profesiách, teda aj pedagógov. 

            V máji sa uskutočnilo workshopové doobedie s externými lektormi na témy – Práca s emóciami pod vedením psychológa Tomáša Bakytu, Relaxácia s prvkami autogénneho tréningu so Zuzanou Sidorovou a Arteterapia ako cesta psychohygieny s Broňou Pilarčíkovou. Deň začal spoločnými neformálnymi raňajkami a prihovorením sa riaditeľa, čo vytvorilo dobrú atmosféru od samého začiatku. Kolegovia boli s týmto dňom nadmieru spokojní.

            Po ukončení projektových aktivít vytvoril tím odborných zamestnancov dotazník spätnej väzby. Predpokladáme, že zrealizovaním projektu sme upriamili pozornosť na dôležitosť duševného zdravia pedagógov. Aktivity ponúkli možnosť reflexie vlastnej práce a boli vhodnou prevenciou pre pred pohltením sa prácou a prepracovaním. Je dôležité uvedomiť si limity vlastných zdrojov a čo najúčinnejšie s nimi zaobchádzať.

            Ďakujeme Nadácii Orange, že vybrala aj náš projekt a podporila jeho realizáciu. Aj vďaka nemu sme tento rok „nevypľuli dušu“. Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnému príspevku z grantového programu Zdravá duša školy 2021/2022 Nadácie Orange.

          • Cyklovýlet

          • Siedmi chlapci zo školského internátu spojili v stredu 22. 06. 2022 výlet na bicykloch s kúpaním. "Prešli sme 87 kilometrov, spálili 2800 kalórii. Počas akcie sme mali niekoľko prestávok: kúpanie v Rusovciach - prehliadka vodáckeho areálu v Čuňove - preplávanie kompou na ľavý breh Dunaja (520 m) - kúpanie, opekanie a požívanie cigánskej pečienky a špekačiek pri Čilistove a posledná zastávka na kofole v Hamuliakove. Odtiaľ za skonzumovania všetkých povolených látok a hlavne cukrov sme premiestnili svoje maličkosti naspäť na internát," upresňuje p. vychovávateľ P. Gregor, ktorý spolu s p. zástupcom P. Čaputom chlapcov sprevádzali (tiež na bicykli, samozrejme).

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyklovýlet.

          • Pádlovanie bez bariér

          • Vo štvrtok 16. 06. 2022 boli chlapci z internátu s vychovávateľmi Filipom Černým a Petrom Gregorom na vode v rámci projektu „Pádlovanie bez bariér“. Dušan, Michal a Paťka z neziskovej organizácie Outward Bound Slovensko nám pripravili nezabudnuteľný zážitok. Veľmi pekne im ďakujeme a sme radi, že táto spolupráca bude pokračovať.

            „Pádlovanie bez bariér“ alebo tzv. adaptívne pádlovanie je rozvojový projekt Outward Bound Slovensko pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Rozvíja sebavedomie, motivuje vystúpiť mimo zóny komfortu, podporuje motiváciu a sebarozvoj. Viac sa dozviete na https://www.outwardbound.sk/.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pádlovanie bez bariér.

          • Prechádzka barokovým záhradami

          • Vo štvrtok 16. 06. 2022 sme navštívili Bratislavský hrad, prešli sme sa jeho krásnymi barokovými záhradami a kochali sa pohľadmi na Bratislavu z hradieb. V meste sme sa osviežili zmrzlinou a po nábreží sme sa cez zrekonštruovaný bývalý železničný most vybrali do Sadu Janka Kráľa. V tieni stromov nám bolo v horúcom počasí prijemne. Do školy sme sa vrátili síce unavení, ale plní pekných dojmov.  Trieda 1.OT/PM.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Na hrade - 1.OT+PM.

          • Futbal: žiaci vs. zamestnanci

          • Obnovili sme tradíciu a po dlhšej dobe sme v utorok 14. 06. 2022 opäť zorganizovali priateľský futbalový zápas, kde si zahrali zamestnanci so žiakmi našej školy za podpory žiakov a zamestnancov v obecenstve. Počasie bolo skvelé, tribúny plné, proste ideálna futbalová atmosféra. Ďakujeme všetkým za toto krásne futbalové dopoludnie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbal: žiaci vs. zamestnanci.

          • Sochy z kovového odpadu

          • Žiaci 1.DP navštívili 14. 06. 2022 výstavu v areáli knižnice Cinema Šrot Park v Devínskej Novej Vsi, kde hobby umelec Braňo Pokornýz kovového odpadu vytvoril fantastické nadrozmerné filmové bytosti. Žiaci tak mali možnosť vidieť Terminátora, Predátora, Batmana či postavičky z Doby ľadovej alebo Číslo 5 žije. Nám depečkárom sa výstava veľmi páčila. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Sochy z kovového odpadu.

          • Malé skúšky

          • Po dvoch rokoch sa v pondelok 13. 06. 2022 opät konalo záverečné zhodnotenie práce žiakov z učebných odborov CK, ZH a KN. Ráno sa zišli v slávnostne vyzdobenej miestnosti spolu s triednymi učiteľmi a majstrami OV. Skúšky slávnostne otvoril p. riaditeľ Filo otvorením zapečatených obálok s otázkou. Žiaci sa potom odobrali do dielní. Vyhodnotenie ich celodenného úsilia bolo poobede. Na tomto vyhodnotení mali najskôr sami zhodnotiť svoju prácu, potom ich pedagógovia. Na záver p. riaditeľ Filo mohol konštatovať, že žiaci úspešne zvládli praktickú časť. Blahoželáme a spolu s nimi tešíme na slávnostné vyradenie, ktoré sa koná vo štvrtok 23. 06. 2022.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Malé skúšky.

          • Záhradníci a chovatelia v Tatrách

          • V dňoch 8. až 10. 6. 2022 sa žiaci druhého a tretieho ročníka učebných odborov ZH a CH zúčastnili poznávacieho pobytu vo Vysokých Tatrách. Pobyt mali ako odmenu za produktívnu prácu v záhrade. Žiakom sa páčilo nielen ubytovanie, ale aj túra spojená s poznávaním tatranskej flóry, jazda lanovkami, Tricklandia a strava v kolibe. Ubytovaní sme boli vo VPS Vysoké Tatry - Starý Smokovec.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album V Tatrách - ZH a CH.

          • Súťaž cukrárov v Novej Vsi nad Žitavou

          • Vo štvrtok 09. 06. 2022 sa zúčastnili žiačky Viktória Houdeková (2.CK) a Dominika Hobothová (3.CK) spolu s pani majsterkou Evou Švaralovou a pani učiteľkou Vilmou Kozánkovou celoslovenskej súťaže praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore cukrárska výroba. Súťaže v Novej Vsi nad Žitavou sa zúčastnilo 12 dvojčlenných družstiev. Teoretická časť pozostávala z písomného testu, praktickú časť tvorila príprava tartaletiek a modelovanie ruží. Žiačky prezentovali svoje vedomosti aj praktické zručnosti, získali nové skúsenosti a rozšírili si obzor svojich možností. Obom dievčatám i pedagógom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž cukrárov v Novej Vsi n. Ž..

          • V posilňovni

          • Chlapci z internátu sa veľmi radi hýbu a športujú, preto uvítali možnosť navštíviť posilňovňu Sport Fit v Pezinku so svojím vychovávateľom Filipom Černým. Pod dohľadom fitness trénera Maťa Čechoviča absolvovali úvodný tréning, kde im pán tréner poukazoval ako to v posilňovni chodí, ako sa používajú rôzne stroje a ako správne robiť cviky. Chlapci boli nadšení z prístupu trénera, prostredie posilňovne sa im veľmi páčilo a už rozmýšľajú, že by chodili pravidelne. V tom ich môžme len povzbudiť.

        • Predlženie platnosti preukazu ISIC
          • Predlženie platnosti preukazu ISIC

          •  

            Dňom 30. 06. 2022 končí platnosť čipového preukazu ISIC. Ak si žiaci v priebehu júna nepredĺžia platnosť čipov preukazu ISIC, tak od 01. 07. 2022 budú platiť plné cestovné bez zľavy. Ak niekto využíva ISIC preukaz aj na iné zľavy, môže si zakúpiť aj známku za poplatok 10 €. Žiaci si môžu predĺžiť platnosť preukazu, resp. zakúpiť známku u p. zástupkyne PaedDr. S. Gergelovej v týchto časoch:
            utorok 07. 06. 2022 – žiaci 2. ročníka a 1.KR/B+PR/B
            streda 08. 06. 2022 – žiaci prípravného ročníka
            štvrtok 09. 06. 2022 – žiaci 1. ročníka
            Žiaci, ktorí budú neprítomní, môžu si predĺžiť platnosť ISIC preukazu alebo zakúpiť známku ISIC dodatočne v dňoch 24. – 30. 06. 2022.

          • Výchovný koncert BANDA

          • Vo štvrtok 02. 06. 2022 sme ako súčasť Dňa detí pozvali známu slovenskú world music skupinu Banda. Kapelu tvoria: Samo Smetana (spev, husle), Ivan Hanula (spev, viola, husle, mandolína), Alžbeta Lukáčová (spev, cimbal, heligónka, ústna harmonika), Peter Obuch (spev, kontrabas, basička, píšťalka, fujara) a Ajdži Sabo (bicie, perkusie) a Eva Brunovská (spev, klávesy). Prvá časť koncertu bola venovaná predstaveniu tradičných hudobných nástrojov ľudovej muziky, v druhej časti nám hudobníci predstavili ukážky z rôznych kútov Slovenska. Popularizáciu myjavského, horehronského, oravského, goralského či zemplínskeho folklóru doplnili vlastnou tvorbou, inšpirovanou slovenskou tradičnou ľudovou hudbou, ale aj inými hudobnými žánrami a hudbou iných národov. Výchovný koncert, ktorý sa uskutočnil pod záštitou Hudobného centra, nás zaujal a ku koncu aj roztancoval.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert BANDA.

          • Prípravný ročník v Danubiane

          • Na MDD - v stredu 01. 06. 2022 - si žiaci prípravného ročníka s pani učiteľkou Danielou a pani asistentkami Monikou a Natáliou naplánovali malý výlet do galérie Danubiana. Nádherné počasie, prekrásne prostredie, skvelá spoločnosť, pohodové predpoludnie - stálo to za tú dlhú cestu MHD :) ... Nestihli sme uvidieť všetko, a tak sa do Danubiany radi vrátime - s rodinou, kamošmi, návštevou, ktorej by sme chceli ukázať jedno z najkrajších miest na Slovensku. Určite odporúčame všetkým taký krásny zážitok. A tak: Dovidenia v Danubiane, priatelia! 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Danubiana - PRR.

          • Prax študentov SOŠ pedagogickej

          • Pomaly sa končí prax študentov SOŠPg na našej škole. Súvislú prax tu po dvoch týždňoch absolvovalo 8 žiakov 4. ročníka a 6 žiakov 3. ročníka študijného odboru pedagogický asistent. Asistenciu si vyskúšali u žiakov PRR a učebných odborov ĽV, CK, DP a ZH, a to na teoretickom aj praktickom vyučovaní. Nadviazali tak na priebežnú prax, ktorú realizovali každý piatok v priebehu celého roka. 

            Spoluprácu oboch škôl umocňujú aj májové tvorivé dielne na SOŠPg v Dúbravke či zajtrajší Deň detí u nás - v areáli ZSS ROSA na Dúbravskej ceste.

          • Exkurzia CH - Piešťany

          • Druháci a tretiaci chovatelia dostali od pána majstra M. Černušku odmenu za dobrú prácu počas školského roka - vzal ich na exkurziu do Piešťan. Hlavným cieľom bola návšteva Ekoparku - netradičnej ZOO. Samotný areál nie je príliš veľký, ale zážitok nám priniesol obrovský. Uvidíte sami na fotografiách. V bezprostrednej blízkosti zvierat nám čas ubehol rýchlo. Ani nevieme ako a už bol čas na obed. Dali sme si ho v reštaurácii v samom centre mesta. A hoci bolo odtiaľ všetko dostupné pešo, neodolali sme prehliadke mesta v otvorených vozňoch mestského vláčika. Potom už len rýchlo jedna zmrzka a šup domov. V školskom aute to išlo rýchlo a pohodlne. Zhodli sme sa, že nám bolo super. Ďakujeme za výlet, pán majster.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia CH - Piešťany.

          • Voľnočasový klub

          • Milé naše žiačky a žiaci,

            voľnočasový klub sa stal prijemnou súčasťou našich pondelkov. Tešíme sa na tie budúce, ktoré nás čakajú. Prinášame vám prehľad aktivít, ktoré pre vás pripravujeme. Pred každým klubom vám prinesieme bližšie informácie o plánovaných aktivitách a upresníme aj miesto konania.

            S pozdravom

                                                                                                                                              odborný tím školy

        • Usmernenie k bezpečnému prostrediu v školách
          • Usmernenie k bezpečnému prostrediu v školách

          • Viacerí sa nás pýtate, ktoré epidemiologické opatrenia sú ešte v školách v platnosti a ktoré už nie. Ministerstvo školstva vydalo USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE, keď ŠKOLSKÝ SEMAFOR je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie pozastavený.

            Nás sa týka najmä to, že rodič naďalej predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Celé usmernenie nájdete tu: 2022-05-04_Usmernenie_MS_SR.pdf

          • Súťaž záhradníkov v Prakovciach

          • V piatok 13. 05. 2022 sa žiaci Eduard Panáček a Mário Rigó  zúčastnili celoslovenskej súťaže praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore poľnohospodárska výroba – záhradníctvo.

            Súťaž obsahovala teoretickú a praktickú časť, úlohou ktorej bolo zhotovenie aranžmánu z umelých kvetín a  výsadba črepníkových rastlín do plastového truhlíka. Súťaže sa zúčastnilo 7 družstiev, členmi poroty boli sprevádzajúci pedagógovia zo zúčastnených škôl.

            Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy. Neumiestnili sa síce na prvých troch miestach, ale podali veľmi dobrý výkon. Ďakujeme aj sprevádzajúcim pedagógom Agáte Janoškovej a  Ing. Marekovi Ráčekovi.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž záhradníkov v Prakovciach.

          • Čo so smútkom?

          • Smútok patrí k základnej výbave nášho citového života. Niekedy môže prísť bez zjavnej príčiny, inokedy je reakciou na konkrétne situácie. Čo s ním, keď príde? O dôležitosti smútku v našom živote sa triedy PRR a 2.ZH+CH mali možnosť 10. a 12. mája 2022 rozprávať so psychológmi z CPPPaP na Fedákovej. Dôležité je pamätať si, že na smutné a ťažké chvíle nemusíte byť sami. Žiaci si preventívne stretnutia pochvaľovali.

          • Cyklistický výlet

          • V p. vychovávateľovi Petrovi Gregorovi máme na školskom internáte neúnavného propagátora cyklistiky. Pod jeho vedením sme sa v utorok 10. mája 2022 vybrali na výlet na petržalskú hrádzu. Cieľom bolo dosiahnutie 30 kilometrov. Aj keď sme neboli v takom počte, ako sme očakávali, výlet sa vydaril. Oddýchli sme si od každodenných starostí a vychutnali si pokoj okolitej prírody. Na internát sme prišli všetci s úsmevom na tvári - niektorí sme jednoducho mali radosť z toho, že sme sa dokázali prekonať. Ďalším dôvodom na úsmev bola určite aj pizza, pri konzumácii ktorej sme o výlete porozprávali aj tým, ktorí sa ho nezúčastnili. 

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli výlet zrealizovať, najmä zdravotníčke p. učiteľke Povincovej (ktorá našťastie prácu nemala) a šoférovi p. riaditeľovi Filovi (ktorý prácu pri poruche bicykla síce mal, ale úsmev ho aj tak neopustil). Pán Gregor už chystá ďalší výlet. Pridáte sa tentokrát aj vy?

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyklovýlet.

          • Tvorivé dielne v SOŠPg

          • Začiatok mája je pre našu školu a žiakov mimoriadne akčný. Odborné exkurzie vystriedali tvorivé dielne na SOŠ pedagogickej na Bullovej ul. v Bratislave. Študenti SOŠPg si pripravili pod vedením p. zástupkyne Filovej zaujímavé aktivity. Tvorivých dielní sa zúčastnili žiaci prípravného ročníka a učebných odborov záhradník, služby a domáce práce, opatrovateľ, cukrár, knihár a ľudovoumelecká tvorba.

            Po príchode na SOŠPg  každý žiak dostal farebnú kartičku s menom a žiaci boli rozdelení podľa farieb do skupín. Po prekonaní prvotného ostychu našich žiakov a študentov SOŠPg sa začalo s riešením kvízov, úloh, modelovaním zo slaného cesta. Žiaci si vymodelovali rôzne zvieratká. Piekli mafiny - mimochodom, chutili vynikajúco. Okrem toho si mohli vyrobiť z papiera krásne pozdravy pre svoje mamy ku dňu matiek. Na záver všetci žiaci dostali diplomy a spokojní so svojou „prácou“ sa pobrali naspäť do školy. Samozrejme, nesmeli chýbať ani vlastné výrobky, ktoré si odniesli domov. Ďakujeme študentom SOŠPg a ich vyučujúcim za pekne pripravené tvorivé dielne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne v SOŠPg.

          • Závislosti

          • Začiatkom mája sme v našej škole privítali psychológov z CPPPaP na Fedákovej. Naši druháci z tried 2.KR, 2.MA, 2.PR a 2.OT mali možnosť 2. a 9. mája hovoriť na tému Závislosti. Vznik závislostí vo všeobecnosti, ale najmä u mladých ľudí nie je nezvyčajným javom. Aké sú spúšťače závislosti mladých ľudí? Ako dlho trvá vytvorenie závislosti? Aké sú znaky závislosti? Ako ju vieme odhaliť? O tomto a aj o mnohom inom bol priestor hovoriť so psychológmi z centra. Téma žiakov veľmi zaujala. Preventisti aj žiaci hodnotili obidve preventívne stretnutia ako príjemné a hodnotné.

          • Spolupráca s Iuventou

          • IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže nadviazala spoluprácu s viacerými odbornými školami v Bratislave, vďaka čomu poskytla reálnu a zmysluplnú prax študentom, ktorí jej pomáhajú so zabezpečením dôležitých služieb. Vďaka spolupráci s Odborným učilišťom na Dúbravskej ceste 1 v Bratislave študenti učebného odboru maliar-natierač vymaľovali viaceré časti budovy, kde sídli inštitúcia. S vonkajšou úpravou areálu pomohli študenti záhradníctva a do upratovania priestorov sa zapojili študentky učebného odboru služby a domáce práce. Študenti učebných odborov kuchár a cukrár pomáhajú so zabezpečením občerstvenia na rozličné podujatia IUVENTY. „Tešíme sa, že žiaci našej štátnej školy môžu realizovať praktické vyučovanie v reálnych podmienkach produktívnej práce nielen v súkromných prevádzkach. Myslíme si, že štátne a verejné organizácie by mali ísť príkladom pri realizácii praktického vyučovania a zamestnávaní zdravotne znevýhodnených žiakov či zamestnancov. Neďaleká Iuventa nám i žiakom navyše vytvára aj výborné podmienky,“ hodnotí doterajšiu spoluprácu riaditeľ školy Mgr. Eduard Filo.

            Pozrite si krátke video:

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          •  

            Riaditeľ školy udelil v piatok 13. 05. 2022 žiakom školy z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno.

            V tento deň nebude v prevádzke ani školský internát.

          • Exkurzia CH v Borinke

          • Žiaci učebného odboru chovateľ (poľnohospodárska výroba - rastlinná a živočíšna výroba) boli so svojím majstrom OV M. Černuškom vo štvrtok 6. mája 2022 na exkurzii v jazdeckom klube v Borinke, kde si vyskúšali starostlivosť o kone: čistenie,  vyhnojenie, pasenie,  česanie a vozenie.  Žiaci mali veľmi pozitívny prístup k práci, práca ich bavila, veľmi sa zaujímali o kone. Ďakujeme aj našim pedagogickým asistentom Andrejovi a Aničke zo SOŠ pedagogickej, ktorí nám exkurziu vybavili a aj nás sprevádzali. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia CH v Borinke.

          • Dobrovoľníci

          • Minulý týždeň nám ponúkli pomoc mladí dobrovoľníci z rôznych krajín Európy, ktorí na Slovensku získavajú skúsenosti a vedomosti s prácou v sociálnej oblasti. S vervou sa pustili do rekonštrukcie malého ihriska. Okrem toho si podvečer našli čas aj na stretnutie s našimi žiakmi na internáte. Boli to pre nás inšpiratívne chvíle. Patrí im veľká vďaka - za náročnú prácu, ochotu venovať nám dva dni zo svojho nabitého programu, ale predovšetkým za pozornosť, s ktorou sa venovali každému z nás.

            Spolupráca bola možná vďaka ochote a nasadeniu pána Martina Alexyho a pána vychovávateľa Petra Gregora. Ďakujeme aj majstrom a žiakom, ktorí sa postarali o občerstvenie a zákusok pre dobrovoľníkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dobrovoľníci.

          • Účelové cvičenie

          • V stredu 04. 05. 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili účelového cvičenia na Železnej studničke. Koordinátorom bola p. učiteľka Hullová, ktorá sa ráno žiakom prihovorila a oboznámila ich s obsahom účelového cvičenia. Zdravotníkom bola - ako každý rok - p. učiteľka Hornáčková. Stanovištia a disciplíny pripravili naši pedagógovia a študenti SOŠPg, Bullova 2, Bratislava.

            Tento rok sme mali 4 stanovištia. Zdravotné stanovište sa venovalo opakovaniu poskytovaniu prvej pomoci, ktorú si každý rok opakujeme. Zopakovali sme si masáž srdca a stabilizovanú polohu. Na dopravnom stanovišti sa žiaci snažili pomenovať dopravné značky, aj tu boli žiaci celkom úspešní. Prírodovedné stanovište bolo zamerané na spoznávanie jedlých a nejedlých hríbov podľa obrázkov. Dobrou správou je, že naši žiaci by sa neotrávili, vedeli rozlíšiť jedlé a jedovaté hríby. Kto mal záujem, mohol sa poprechádzať po náučnom chodníku. Veľmi zaujímavým bolo stanovište kynologické, kde sa žiaci dozvedeli zaujímavosti o psíkoch, o jednotlivých rasách ako aj o tom, ako sa o psíkov starať.

            Vzhľadom k tomu, že sme dlho nemohli v škole cvičiť na telesnej a športovej výchove, veľký záujem bol aj o športové disciplíny, ktoré si pripravil p. vychovávateľ Černý. Musíme skonštatovať, že hoci sa žiaci snažili, aj tak bolo vidieť, že im pohyb veľmi chýbal. 

            A čo dodať na záver? Počasie bolo super, svietilo nám slniečko. Každý žiak dostal malú sladkú odmenu, my dospelí sme sa občerstvili kávou, komáre nás nedobodali a šťastlivo, hoci unavení sme sa všetci vrátili do školy. Spokojnosť vyjadrila aj koordinátorka p. učiteľka Hullová na záver účelového cvičenia. Všetkým patrí veľké ĎAKUJEME!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

          •  

            V stredu 04. 05. 2022 sa koná účelové cvičenie pre všetkých žiakov školy. Žiaci v tento deň prídu do školy na Dúbravskej ceste do 07:45 h (ako na vyučovanie). Stretneme sa na dvore. Žiaci budú rozdelení do skupín a spolu s pedagógmi pôjdu na Železnú studničku.

            Účasť na účelovom cvičení je povinná, v prípade nepriaznivého počasia sa bude konať v priestoroch školy. Zodpovednou je p. učiteľka Hullová. V prípade otázok nás kontaktujte na tel. čísle 0911 310 620.

          • Gardenia v Nitre

          •  

            V piatok 29. 04. 2022 sme navštívili výstavu pre záhradkárov Gardenia v Nitre. Obdivovali sme množstvo kvetov, priesad aj drevín. Strávili sme spolu príjemný čas a popri tom aj načerpali nové vedomosti.

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 28. apríla 2022 sme sa opäť zúčastnili jedinečnej verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine - DŇA NARCISOV. Tento rok sa konala už 26. raz. Naši žiaci pripínali malý žltý kvietok na podporu onkologických pacientov v okolí našej školy na Patrónke, v poisťovni Generali, Štatistickom úrade SR i v Slovenskom hydrometeorologickom ústave na Kolibe. Navštívili sme aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu na Kramároch, kde si od nás narcis prevzal i samotný minister školstva Branislav Gröhling.

            Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia a sme radi, že aj my sme mohli takto pomôcť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

          • Exkurzia v Múzeu holokaustu v Seredi

          • Po dvoch rokoch pandémie sme konečne mohli vyraziť na exkurziu. Našu pozornosť upútala ponuka Múzea holokaustu v Seredi. V stredu 27. 04. 2022 si 45 žiakov a 5 pedagógov s odborným výkladom prezrelo expozície z temného obdobia našich moderných dejín. Nasledujúca prednáška na tému Deti a holokaust bola doplnená krátkym filmom o svedkoch, ktorí holokaust prežili ako deti. Exponáty s kvalifikovanými komentármi na nás hlboko zapôsobili, do Serede sa určite ešte vrátime.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Múzeu holokaustu v Seredi.

          • Prvá gynekologická prehliadka a Mužské záležitosti

          • Na konci mesiaca, 26. apríla 2022 prebehli u nás v škole opäť dva workshopy realizované BSM - klubom sexuálneho zdravia. Pre chlapcov medici zrealizovali workshop s názvom Mužské záležitosti a pre dievčatá bol workshop Moja prvá gynekologická prehliadka. Obidva preventívne programy - Prvá gynekologická prehliadka aj Mužské záležitosti sú schválené Ligou proti rakovine. Ďakujeme BSM za realizáciu workshopov v našej škole.

          • Pastva (nielen) pre oči

          • Aj takýto catering dokážu so svojimi majstrami odbornej výchovy pripraviť naši žiaci učebného odboru obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál. Len zahryznúť...

          • Festival záhrad v Boroch

          • Všetkých našich priaznivcov pozývame do nákupného centra Bory v Bratislave, kde popri iných vystavovateľoch aj naši záhradníci ponúkajú vypestované priesady byliniek, zeleniny i kvetov. Festival potrvá do nedele 24. 04. 2022 až do večerných hodín.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival záhrad v Boroch.

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny budú tento rok od 14. do 19. apríla 2022. 

            V stredu 13. 04. 2022 sa učí štandardne podľa rozvrhu, potom idú žiaci na obed a domov, resp. na internát. Školský internát opustia žiaci do 16.00 h (v prípade potreby kontaktujte zástupcu riaditeľa pre internát p. Čaputu - 0903/555886).

            Vyučovanie po prázdninách začína v stredu 20. 04. 2022.  

            Na internát môžu žiaci nastúpiť v utorok 19. 04. 2022 po 16.00 h.

        • Podporte nás 2% Vašej dane
          • Podporte nás 2% Vašej dane

          • Do konca apríla môžete poukázať 2% Vašej dane aj nášmu občianskemu združeniu Rada rodičov pri Odbornom učilišti. Všetky informácie ako aj formuláre nájdete v ľavom menu alebo tu: 2 percentá

            Venovaním 2% Vašej dane podporíte naše aktivity v škole i na internáte. Ďakujeme.

          • Plávanie na Mokrohájskej

          • Po dlhej prestávke, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu, oživujeme spoločenské, kultúrne aj športové aktivity. Chlapci zo školského internátu boli v utorok 12. 04. 2022 s p. vychovávateľom F. Černým plávať na neďalekej plavárni na Mokrohájskej a veľmi si takéto aktívne trávenie voľného času pochvaľovali.

        • Pozvánka na cyklistický výlet
          • Pozvánka na cyklistický výlet

          •  

            Školský internát pri Odbornom učilišti organizuje v utorok 10. 05. 2022 poobede cyklistický výlet k Jaroveckému ramenu. Trasa vedie po hrádzi a cykloceste a meria asi 30 km. Podmienkou účasti je vlastný bicykel (okrem žiakov z internátu), cyklistická prilba, fľaša s nápojom, počasiu primerané oblečenie, dobrá nálada a odhodlanie. Zabezpečené bude aj pohotovostné vozidlo so zdravotníkom. Štartovné vo výške 3 EUR bude použité na občerstvenie počas výletu a na guláš po skončení výletu. 

            Záujemci sa môžu prihlásiť na školskom internáte u p. vychovávateľa P. Gregora v pondelok - štvrtok v čase 13.00 - 14.30 h. Posledný termín na prihlásenie je 25. 04. 2022.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje