• Burza oblečenia

          • Vo štvrtok 30. 03. 2023 sme pre žiakov školy usporiadali Burzu šatstva. Ďakujeme pani Valike Arthur a všetkým zamestnancom a priateľom školy, ktorí prispeli na zbierku šatstva, hračiek, bižutérie, kabeliek...  Žiaci si vyberali pre seba oblečenie, obuv, niečo pre radosť a tiež drobnosti pre svojich blízkych. Veci, ktoré zostali, sme odovzdali ďalej na charitu a niektoré sme si nechali, aby sme ich zrecyklovali v dielňach a vytvorili z nich rôzne výrobky. 

            Burzu organizačne zabezpečili majsterky a žiaci z učebných odborov opatrovateľ a služby a domáce práce, za čo im ďakujeme.

          • Ocenení pedagógovia

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil v utorok 28. marca 2023 Regionálny úrad školskej správy v Bratislave vybraných pedagogických a odborných zamestnancov škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Z našej školy si v Zichyho paláci z rúk riaditeľky úradu Mgr. Bc. Miriam Valašikovej prevzala ocenenie za dlhoročnú obetavú prácu majsterka odbornej výchovy v učebnom odbore opatrovateľ p. Kvetoslava Varjúová a tiež riaditeľ školy Mgr. Eduard Filo. Vďaku za svoju často nedocenenú prácu pre školu si však nepochybne zaslúžia aj mnohí ďalší, vlastne všetci naši pedagogickí, odborní i nepedagogickí zamestnanci. Ďakujeme...

          • Druhé miesto opatrovateliek

          • Vo štvrtok 23. marca 2023 sa v Novej Vsi nad Žitavou konala celoštátna súťaž praktických zručností a odborných vedomostí žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Súťažilo 10 družstiev v teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť pozostávala z písomného testu, v praktickej časti súťažiaci museli zvládnuť dezinfekciu prázdnej manipulačnej postele po odchode klienta, prípravu klienta pred umývaním vlasov na posteli a prebaľovanie a oblečenie novorodenca. Našu školu na súťaži reprezentovali Nikoleta Laurinyeczová a Zuzana Ághová a pod vedením p. majsterky Kvetoslavy Vajúovej sa umiestnili na výbornom 2. miesteObom dievčatám i pedagógom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž opatrovateľov.

          • Externé testovanie

          • V dňoch 21. a 22. marca 2023 sa na Základnej škole v Plaveckom Štvrtku uskutočnilo prvé externé testovanie na účel získania nižšieho stredného vzdelania pre Bratislavský kraj. Po niekoľkomesačnej príprave sa ho zúčastnili 4 naši žiaci a 3 absolventi. Viacerí z nich využili možnosť pripravovať sa aj na pôde školy pod vedením lektorov, ktorým týmto ďakujeme. A ďakujeme aj zamestnancom RÚŠS v Bratislave a hostiteľskej ZŠ, ktorí testovaným vytvorili výborné podmienky a pozitívnu klímu. Výsledky by mali byť známe do mesiaca.

            Prípravu na takéto testovanie škola pripravuje aj v budúcom roku, výber žiakov sa uskutoční pravdepodobne v apríli (budeme včas informovať). Záujemci sa môžu prihlásiť u školskej poradkyne J. Sekerešovej.

          • Čudo v divadle Colorato

          • V sobotu 19. marca 2023 o 17.00 h v divadle Teatro Colorato na Františkánskom námestí v centre Bratislavy odohral divadelný súbor Dúhadlo autorské predstavenie pod názvom ČUDO. Túto krátku performanciu zloženú z dramatických cvičení o strachu z inakosti, ale i jeho prijatí nacvičili v réžii L. Kralovičovej a E. Forgáča a predstavili pri príležitosti Dňa Downovho syndrómu, ktorý si každoročne pripomíname 21. marca. Takmer polovicu mladých hercov pritom tvoria naši žiaci. Luciu Pokryvkovú, Dorotu Vlčkovú, Elu Grebečiovú, Mareka Vargu, Andreja Petríka, Denysa Hrotsa, Šimona Jakuša doplnia od septembra pravdepodobne aj ďalšie dve účinkujúce. Tešíme sa peknému predstaveniu a najmä vytrvalému úsiliu jeho tvorcov, veď súbor vznikol už v roku 2006 a toto je už jeho ôsma nacvičená hra. A viacerí naši žiaci boli pri tom od začiatku.

        • Platby za obedy
          • Platby za obedy

          • Prosíme rodičov obedujúcich žiakov, aby pri platbách prevodom do poznámky pre príjemcu vždy uviedli meno a priezvisko žiaka. Platby, ktoré k nám prídu bez týchto údajov zostávajú nepriradené, pretože okrem čísla účtu nemáme o platiteľovi žiadne iné údaje.

            Všetkým rodičom odporúčame, aby platby uhrádzali v aplikácii EduPage, kde sa platba automaticky spáruje.

            Ďakujeme.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje