• Recitačná súťaž v Hlohovci

          • V utorok 21. mája 2024 sa uskutočnila celoslovenská súťaž v prednese poézie a prózy v Hlohovci. Zúčastnila sa jej aj naša žiačka Diana Šimončičová s príspevkom od slovenskej spisovateľky Petry Hilbert Balada o srdci. Pripravovala ju a aj sprevádzala na súťaži naša p. učiteľka B. Čaputová. Obom ďakujeme za reprezentáciu školy a Spojenej škole v Hlohovci za príjemnú atmosféru a kultúrny zážitok.

          • Výsledky prijímacieho konania - 1. kolo

          • Výsledky prijímacieho konania do 1. ročníka v školskom roku 2024/2025 nájdete tu:

            Výsledky PS 2024

            Potvrdenie o nástupe Vášho dieťaťa do školy treba doručiť do 22. 05. 2024. Môžete ho priniesť aj osobne, pričom Vám poskytneme dôležité informácie k nástupu žiaka do školy (pomôcky, pracovné oblečenie, ubytovanie žiakov na školskom internáte...), a to v utorok 21.05.2024 - streda 22.05.2024 v čase 09:00 - 13:00 h.

            V prípade otázok nás kontaktujte na tel. čísle 0911/310618 (L. Krušinová)

          • Úspech našich záhradníkov

          • Vo štvrtok 16.5.2024 sme sa zúčastnili celoslovenskej súťaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore poľnohospodárska výroba – záhradníctvo, ktorá sa uskutočnila v Želovciach. So súťažiacimi žiakmi Mariánom Kainzom a Markom Hletkom cestovali majstri Michal Černuška a Monika Balogová. Ráno sme si losovali čísla a dostali inštrukcie k súťaži, ktorá začala vedomostným testom, pokračovala výsadbou do veľkého kochlíka, kde dostali žiaci jednu tuju a ostatné rastliny si mali sami vhodne zvoliť podľa druhu, estetického cítenia. Po prestávke a občerstvení zakončili žiaci súťaž aranžovaním venčeka, kde si taktiež vyberali sami materiál na aranžmán podľa vlastného vkusu a uváženia.

            Na našich žiakov môžeme byť hrdí, boli úspešní. Marko Hletko získal 1. miesto vo výsadbe do mobilných nádob a celkovo sa obaja chlapci ako družstvo umiestnili na 1. mieste v tejto celoslovenskej súťaži. Krásne odprezentovali seba, svoj vzťah k záhradníckej práci, aranžovaniu, ale aj našu školu, za čo im pekne ďakujeme. Vďaka patrí aj učiteľom a majstrom, ktorí našich reprezentantov tak dobre pripravili.

            Cestou na súťaž sme sa zastavili aj u poľnohospodára, ktorý sa venuje včelárstvu a permakultúre. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých inormácií o týchto témach, predviedol nám aj ukážku výberu plastu, ochutnali sme výborný med a domácu bazovú limonádu a pokračovali smerom do Želoviec. Po večeri previedol areálom hlavný majster Ing. Dugovič, porozprával nám o pestovaní hydropóniou vo veľkom skleníku, kde sme získali  vedomosti o takomto druhu pestovania rajčín, nahliadli sme do programu, ktorým sa spravuje celkové nastavenie skleníka – roztoky, ventilácia, tienenie, zavlažovanie... Videli sme vybudovanie Zelenej školy, ktorú tvorí dreveno-slamený altánok, prípravy na stavbu jazierka, močiara. Navštívili sme areál so zvieratami, zátišie s jazierkom s množstvom flóry a fauny. Nakoniec nám ukázal aj strojové vybavenie školy a žiaci si mohli vyskúšať diaľkovým ovládaním malý stroj, ktorý odburiňuje, kyprí a má mnoho ďalších funkcií. Súťaž ako aj celý pobyt v Želovciach sa niesol v príjemnej, priateľskej atmosfére, chlapci nadviazali nové priateľstvá a získali nové poznatky, ktoré radi prezentovali spolužiakom v odbore záhradníctvo.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž záhradníkov.

            Reportáž TV Markíza

          • Múzeum holokaustu

          • Vo štvrtok 25.4.2024 sa žiaci Spojenej školy internátnej zúčastnili exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi, kde 43 žiakov spolu s pedagógmi malo príležitosť objavovať tie najtemnejšie stránky 2. svetovej vojny. V múzeu si žiaci prešli komentovanou prehliadkou s prednáškou na tému „Deti a holokaust“. Rozprávali sa najmä o živote detí a o tom, ako sa matky o nich v tomto období starali. Videli priestory, v ktorých väzni žili a pracovali, aj ich osobné veci. Na konci si pozreli krátky film, ktorý podával svedectvo o danej dobe, ako sa Židia museli ukrývať, a ako sa niektorým podarilo toto obdobie prežiť. Žiakov táto téma veľmi zaujala, aktívne počúvali a kládli otázky. Ale tento výlet bol dôležitý aj pre školu, lebo žiaci z Dúbravskej cesty a zo Švabinského sa mohli navzájom spoznávať pri objasňovaní faktov z histórie aj našej krajiny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Múzeum holokaustu.

          • Veľtrh ZÁHRADKÁR 2024

          • Vo štvrtok 11. apríla 2024 žiaci učebných odborov záhradník a chovateľ pod vedením svojich triednych učiteľov a majstrov odbornej výchovy navštívili 24. ročník veľtrhu Záhradkár. Tento veľtrh pre potreby záhradkárov spojený so včelárskym veľtrhom a trhom ľudových umeleckých remesiel sa konal na trenčianskom letisku. Jeho súčasťou boli odborné prednášky, semináre, praktické ukážky, výborný gastro servis aj živá hudba. O výstavu bol obrovský záujem, návštevníkov bolo neúrekom. Žiakom sa exkurzia veľmi páčila,  okrem suvenírov, rôznych rastliniek, sadeníc a priesad si odniesli aj pekné zážitky a nové skúsenosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľtrh ZÁHRADKÁR 2024.

          • Trhy bez bariér

          • Dňa 26.03.2024 sa naša škola prezentovala na veľkonočných trhoch v Spojenej škole na Novohradskej ulici v Bratislave. Na predaj sme ponúkli výrobky s jarnou tematikou, ktoré vznikli v našich dielňach a bylinky zo záhrady.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Trhy bez bariér.

          • Zážitok knihárov

          • Žiaci učebného odboru knihár, ktorí vykonávajú odborný výcvik na prevádzke v tlačiarni, zažili v Slovenskej grafii aj cvičný požiarny poplach. Žiaci majú ďalšiu skúsenosť.

          • Lyžiarsky kurz

          • V termíne od 14. do 19. januára 2024 sa 25 žiakov pod vedením 6 pedagógov  zúčastnilo lyžiarskeho výcviku. Kurz prebiehal v lyžiarskom stredisku Ždiar - Strednica v Beliansky Tatrách. Ubytovaní sme boli v obci Ždiar v peknom penzióne s rodinnou atmosférou Winter & Summer resort. V deň príchodu sme sa ubytovali, žiaci dostali lyžiarsky výstroj a boli oboznámení s programom kurzu. Nasledujúci deň sme žiakov rozdelili do skupín a začali sme s lekciou lyžovania.

            Prvé dni nám počasie prialo, snehové podmienky boli veľmi dobré. Žiaci aj pedagógovia si užívali pobyt v horskom prostredí, lyžovanie ich bavilo, boli disciplinovaní a najmä nadšení z pohybu na lyžiach. Veľká pochvala patrí všetkým žiakom za snaživosť, vytrvalosť a správanie. Celkovo sme lyžovali tri dni – doobeda aj poobede. Tretí deň bol oddychový. Navštívili sme Beliansku jaskyňu, ľadové sochy na Hrebienku a na záver dňa si užili wellness v penzióne. Predposledný deň sa nám trochu zhoršilo počasie. Lyžovali sme doobeda a poobede sme sa balili. Večer bolo vyhodnotenie kurzu, kde žiaci dostali diplom za účasť a sladkú odmenu.

            Lyžiarsky výcvik väčšina žiakov zažila prvýkrát. Atmosféra medzi  pedagógmi a žiakmi bola veľmi príjemná, kurz hodnotíme ako  úspešný. Pokročilí, ale aj začiatočníci v lyžovaní sa dokázali bezpečne pohybovať po zjazdovke, bez zranení, či už vlastných alebo iných. Podľa ohlasov viacerých žiakov, odchádzali všetci zúčastnení spokojní. Dúfame, že sa kurz bude organizovať pravidelne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje