• Súťaž predavačov u nás

          • V stredu 31. mája 2023 sme v našej škole v Petržalke privítali 6 družstiev na celoslovenskej súťaži praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore obchodná prevádzka - príprava, predaj a skladovanie tovaru. Tri praktické úlohy a test z vedomostí preverili, čo sa žiaci v odborných učilištiach z celého Slovenska doteraz naučili. Odborná porota vyhodnotila prácu žiakov a predsedníčka hodnotiacej komisie Mgr. M. Garajová a riaditeľ usporiadajúcej školy Mgr. E. Filo ocenili najlepších - na 1. mieste žiačky zo Spojenej školy internátnej v Kysuckom Novom Meste, na 2. mieste žiačky zo Spojenej školy v Trnave a na 3. mieste naše družstvo v zložení Petra Boškovičová a Kristína Ščepánová, ktorým ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Vďaka patrí aj p. majsterke Mgr. D. Jurkovičovej a p. učiteľke Mgr. A. Domorákovej, ktoré ich na súťaž pripravili.

            Za férové hodnotenie ďakujeme hodnotiacej komisii na čele s jej predsedníčkou a za hladký priebeh súťaže organizátorom - p. zástupkyni PaedDr. S. Gergelovej, členom predmetovej komisie predavačov a ďalším pedagogickým, odborným i nepedagogickým zamestnancom školy, ktorí sa podieľali na príprave a zabezpečení súťaže, vrátane školského internátu na Dúbravskej ceste, kde dve družstvá prespali. Súťaž je financovaná ministerstvom školstva a hodnotnými cenami, surovinami a nápojmi prispeli spoločnosti DM a TESCO. Ďakujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž predavačov u nás.

          • Účelové cvičenie a MDD na Patrónke

          • V stredu 31. 05. 2023 sa doobeda v rámci vyučovania koná účelové cvičenie na Železnej studničke. 

            V tento deň v čase 13:00 - 17:00 h sme v areáli ZSS Rosa a Odborného učilišťa na Patrónke pripravili veľkolepý Deň detí s kolotočom a viacerými atrakciami. Všetkých našich žiakov z Dúbravskej i zo Švabinského, ako aj našich absolventov srdečne pozývame.

            V poobedných hodinách na Dni detí za žiakov školského internátu a ZSS Rosa zodpovedajú vychovávatelia a za dochádzajúcich žiakov zodpovedajú rodičia.

          • Digitálny žiak

          • Ministerstvo investícií v spolupráci s Digitálnou koalíciou – Národnou koalíciou pre digitálne zručnosti a povolania SR spustilo národný projekt „Digitálny príspevok pre žiakov SR (Digitálny žiak)“, v rámci ktorého dostanú vybrané skupiny žiakov jednorazový príspevok 350 eur na nákup notebooku alebo tabletu s klávesnicou. Týka sa to všetkých našich súčasných žiakov 1. ročníka a z ostaných ročníkov niektorých vybraných žiakov. Viac informácií nájdete tu: List_rodicom.docx

            V našej škole sa uskutočnia informačné stretnutia pre rodičov našich žiakov:

            Dúbravská cesta – 5. júna o 14:00 h v PC miestnosti – na vrátnici vás usmernia

            Švabinského – 6. júna o 14:00 h v PC miestnosti – na vrátnici vás usmernia

            Všetkých rodičov prvákov a ďalších oprávnených žiadateľov srdečne pozývame. Bola by škoda takúto ponuku nevyužiť!

            V prípade ďalších otázok môžete kontaktovať osobu poverenú koordináciou projektu – Mgr. Janu Sekerešovú (0911/860 481).

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 20. apríla 2023 - tak ako každý rok - sa naša škola zúčastnila Dňa narcisov - zbierky na pomoc onkologicky chorým ľuďom. Skupiny žiakov spolu s pedagógmi boli vytvorené v obidvoch objektoch našej školy, na Švabinského aj na Dúbravskej. Celkovo sa zúčastnilo päť skupín. Pohybovali sa v mestskej časti Petržalka, v hydrometeorologickom ústave na Kolibe a na Dúbravskej ceste vrátane poisťovne Generali. Akcia sa žiakom veľmi páčila a na účet Ligy proti rakovine vyzbierali 1992,49 eur. Poďakovanie patrí žiakom a aj pedagógom, ktorí sa akcie zúčastnili. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

          • Exkurzia DP v DoubleTree

          • Žiaci 2. a 3. ročníka učebného odboru služby a domáce práce sa zúčastnili exkurzie v  DoubleTree by Hilton Hotel Bratislava. Celou exkurziou nás sprevádzala room division manažérka pani Zuzana Ganoczy. Žiakom okrem prehliadky izieb, reštaurácie, skladových priestorov, práčovne a wellness vysvetlila, v čom spočíva práca chyžnej v tomto luxusnom hoteli. Žiaci mali potom možnosť stretnúť sa aj s chyžnou, ktorá je tu zamestnaná a takpovediac v priamom prenose vidieť, čo všetko obnáša jej práca. Na rozlúčku sme dostali teplý čokoládový cookies. Bola to nezabudnuteľná skúsenosť a veľké poďakovanie patrí pani Zuzke, ktorá sa s veľkou láskou a trpezlivosťou venovala našim žiakom. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia DP v DoubleTree.

        • Riaditeľské voľno - 12. máj 2023
          • Riaditeľské voľno - 12. máj 2023

          • Riaditeľ školy udelil v piatok 12. 05. 2023 všetkým žiakom školy z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno.

            V tento deň nebude v prevádzke ani školský internát, žiaci opustia internát vo štvrtok 11. 05. 2023 do 15.00 h.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Prijímacie konanie - 4. máj 2023

          • Uchádzači o štúdium, ktorí si podali prihlášku v prvom termíne na našu školu, sa zúčastnia prijímacieho konania vo štvrtok 4. mája 2023. Registrácia uchádzačov o štúdium je o 08.00 h podľa učebných odborov - na Dúbravskej ceste (prípravný ročník a učebné odbory CK, ĽV, ZH, DP, KN) alebo na Švabinského ul. (praktická škola  a učebné odbory ST, MU, MA, KR, PR, PM). Pri registrácii sa overí totožnosť uchádzača a uchádzač už bez rodiča prejde na miesto konania podľa učebného odboru. Na prijímacie konanie do odborného učilišťa si uchádzač prinesie preukaz totožnosti, modré negumovateľné pero, pravítko a ceruzku. Ukončenie prijímacieho konania predpokladáme o 12.00 h. Uchádzači boli pozvaní. 

            V prípade, že sa uchádzač pre osobitné závažné problémy, najmä zdravotné nemôže dostaviť na prijímacie konanie, predloží jeho zákonný zástupca/plnoletý uchádzač žiadosť o vykonanie prijímacieho konania v náhradnom termíne doloženú lekárskym potvrdením. Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň prijímacieho konania.

            Uchádzači o štúdium, ktorí si podali prihlášku v druhom termíne na našu školu, sa zúčastnia prijímacieho konania v utorok 9. mája 2023 o 08.00 h.

            Riaditeľ zverejní na webovom sídle školy a na výveske školy (pri vstupe do areálu) zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania dňa 19. 05. 2023 v čase od 0:00 do 23:59 h. Skôr ho nemôžeme zverejniť. Vo výsledkoch budú žiaci uvádzaní pod svojím kódom (nie menom). 

            Viac informácií nájdete tu: https://oudubba.edupage.org/a/prijimanie-na-studium

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje