• Ukončenie školského roka

          • Milí žiaci, rodičia a zákonní zástupcovia.

            V piatok 30. júna oficiálne ukončíme tento školský rok odovzdaním vysvedčení. Po odovzdaní vysvedčení o 9:00 pôjdu žiaci domov. Obedy majú všetci žiaci odhlásené.

            Žiaci ubytovaní v školskom internáte ukončia ubytovanie najneskôr do 13:00.

            Prajeme všetkým pekné prázdniny a tešíme sa na stretnutie v novom školskom roku.

          • Súťaž cukrárov - Hlohovec

          • V utorok 13. 6. 2023 sa uskutočnila celoštátna súťaž praktických zručností a odborných vedomostí žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore cukrárska výroba a gastronomické služby. Cieľom súťaže bolo vyvolať hlbší a systematickejší záujem žiakov o učebný odbor, vytvoriť podmienky pre rozvoj vedomostí a zručností žiakov a upevňovať v nich zmysel pre zodpovednosť a estetické cítenie. Hostiteľom bola Spojená škola internátna v Hlohovci. 

            Súťažné družstvo sprevádzal pedagóg. Súťaž hodnotila porota zložená z predsedu a dvoch členov, ktorí boli menovaní ministerstvom školstva. Súťaž sa skladala z teoretickej a praktickej časti. Teoretickú časť (30 minút) tvoril  vedomostný test, ktorý bol zostavený z 20 otázok. Praktická časť (180 minút) pozostávala zo zhotovenia torty v tvare motýľa podľa danej predlohy. Skladala sa z dvoch častí, ktoré sú potiahnuté maslovým krémom. Na torte sú ručne vymodelované motýlie krídla, telo a hlava motýľa z modelovacej hmoty. 

            Našu školu v Hlohovci reprezentovala Viktória Houdeková (3.KR+OT) a Emanuel Magát (1.CK), sprevádzala ich p. učiteľka Mgr. Vilma Kozánková. Hoci sa neumiestnili na stupňoch víťazov, naši súťažiaci urobili peknú prácu. Za vzornú reprezentáciu školy im všetkým patrí vďaka.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž cukrárov - Hlohovec.

        • Koniec krúžkov
          • Koniec krúžkov

          • Z organizačných dôvodov sa v tomto školskom roku činnosť krúžkov na našej škole ukončí 16. 06. 2023. Posledné dva týždne krúžky teda nebudú. Zato nás však čakajú koncoročné výlety...

        • Informácia pre tretiakov
          • Informácia pre tretiakov

          • V pondelok 12. 06. 2023 sa uskutočnia skúšky pre zaučených a zaškolených žiakov 3. ročníka. Poobede zasadne pedagogická rada. V utorok 13. 06. 2023 majú žiaci 3. ročníka posledný deň vyučovanie v škole podľa rozvrhu, zaučení a zaškolení žiaci po tomto termíne už nechodia do školy.

            V dňoch 19. - 21. 06. 2023 sa uskutočnia záverečné skúškyPred začiatkom konania záverečnej skúšky sa žiaci tri po sebe nasledujúce vyučovacie dni (14. - 16. 06. 2023) nezúčastňujú na vyučovaní. Tieto dni sú určené na prípravu žiakov na záverečnú skúšku. Nahlásení žiaci sa môžu pripravovať na skúšky aj v škole.

            Slávnostné odovzdanie výučných listov, vysvedčení o záverečnej skúške, osvedčení o zaučení a zaškolení, ako aj výročných vysvedčení za posledný ročník štúdia sa uskutoční vo štvrtok 22. 06. 2023 o 09.00 h vo veľkej jedálni na Dúbravskej ceste, a to aj pre absolventov zo Švabinského.

          • Arborétum Mlyňany

          • Vo štvrtok 18. 5. 2023 sa žiaci našej školy pod vedením Ing. E. Kopáčovej zúčastnili odbornej exkurzie v Arboréte Mlyňany. Ide o najvýznamnejšie dendrologické zariadenie na Slovensku, v ktorého zbierkach sa nachádza viac ako 2300 druhov drevín so Stredomoria, Ameriky, Afriky a Ázie. V súčasnosti je arborétum vedeckým pracoviskom SAV. Jeho dominantou je aj kaštieľ zakladateľa parku grófa Ambrózy-Migazziho. V parku sme obdivovali aj práve rozkvitnuté rododendrony, ázijské plochy s krásnymi jazierkami a severoamerickú flóru s typickým sekvojovcom mamutím. Zrelaxovali sme, nadýchali sa sviežeho čerstvého vzduchu a spoznali opäť niečo nové.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Arborétum Mlyňany.

          • Účelové cvičenie

          • V stredu 31. mája 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili účelového cvičenia na Železnej studničke. Žiaci mali na začiatku úvodnú inštruktáž, kde boli informovaní o cieli a priebehu cvičenia. Boli poučení o jednotlivých stanovištiach, ktoré musia absolvovať. Stanovištia mali pripravené študenti zo Strednej odbornej školy pedagogickej, ktorí vykonávajú na našej škole súvislú prax. Každé stanovište (prírodovedné, zdravotné a dopravné) malo veľmi zaujímavé aktivity, ktoré sa žiakom veľmi páčili. Všetci absolvovali náučný chodník, ktorý začína na Partizánskej lúke pod Červeným mostom. Žiaci, ktorí absolvovali všetky stanovištia, mohli voľný čas využiť športovými aktivitami na ihriskách, kde mali k dispozícii športové potreby rôzneho druhu. Účelové cvičenie sa ukončilo záverečným stretnutím, kde sme vyhodnotili jeho priebeh a splnenie cieľov. Za veľmi dobré považujeme aj to, že sa mohli v krásnom parkovom prostredí stretnúť a pozhovárať žiaci i pedagógovia z Dúbravskej a zo Švabinského. Všetkým zúčastneným, žiakom, pedagógom i praktikantom patrí veľká vďaka za príjemnú atmosféru účelového cvičenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

          • MDD na Patrónke

          • V stredu 31. mája 2023 poobede - v predvečer Dňa detí sme v spolupráci so ZSS Rosa v krásnom areáli na Patrónke - tak ako každý rok - pripravili pre našich žiakov a absolventov mnoho pochúťok a pekných vecí, ktoré ponúkali pedagógovia našich učebných odborov: cukrári, knihári a ľudovoumelecká tvorba, služby a domáce práce, záhradníci aj prípravný ročník. Nemohol, samozrejme, chýbať veľký kolotoč a nafukovací hrad, hudba a tanec, jazda na veľkých motorkách... Súťaže a atrakcie pripravili nielen naši pedagógovia zo školy a internátu, ale aj študenti SOŠ pedagogickej, ktorí u nás vykonávajú súvislú prax. Deň detí je tiež príležitosťou na stretnutie s bývalými žiakmi i zamestnancami. Vydarenej veľkolepej akcii tentoraz žičilo aj počasie. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD na Patrónke.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje