• Riaditeľské voľno

          • Vo štvrtok 17. novembra 2011 je štátny sviatok - Deň boja za slobodu a demokraciu. V tento deň sa, samozrejme, neučí ani u nás.

            blush Rozhodnutím riaditeľa Odborného učilišťa sa však žiaci neučia ani v piatok 18. novembra. blush

          • JUVÝR 2011

          • Naše Odborné učilište sa v dňoch 14. - 16. novembra 2011 prezentuje v bratislavskom Istropolise na výstave, ktorá žiackymi výrobkami a ponukou služieb reprezentuje stredné odborné školy a odborné učilištia z celého Slovenska. Spomedzi 33 vystavovateľov má náš stánok číslo 3 a pozrieť si ho môžete v čase od 9.00 do 17.00 h, v stredu len do 15.00 h.

                             

          • Slávnosť k 30. výročiu založenia OU

          • Pri príležitosti 30. výročia založenia školy sa u nás uskutočnilo slávnostné posedenie vedenia OU so zástupcami zriaďovateľa, špeciálnych škôl Bratislavského kraja a ďalších pozvaných hostí. Slávnostné príhovory predniesli prednosta KŠÚ v Bratislave Mgr. Pavol Škovránek, zástupkyňa MŠ SR Mgr. Emília Skalská, prof. MUDr. Mária Šusterová a riaditeľ OU PhDr. Miroslav Kuric.

                                             

            Slávnosť moderovala Mgr. Lenka Krušinová. Kultúrny program pripravili naši partneri zo ZUŠ na Exnárovej ulici v Bratislave a naši žiaci pod vedením Mgr. Tomáša Kollára. O občerstvenie i obsluhu sa postarali tiež naši žiaci pod vedením majstrov. Súčasťou slávnosti bola aj videoprezentácia školy a výstava fotografií študentov VŠVÚ, ktorí pod vedením Jozefa Sedláka v spoločnom projekte zachytili zaujímavé momenty zo života školy. 

          • Výstava v Apollo BC

          • Dňa 25. októbra 2011 o 9.00 h bola vo vstupnej hale Apollo Business Center I otvorená výstava prác a výrobkov klientov DSS pre deti a RS ROSA a žiakov Odborného učilišťa. Návštevníci si ju môžu pozrieť do večera 4. novembra.

                                      

            Výstavu otvorili predstaviteľky firmy Microsoft Slovakia Lucia Benkovičová a Jana Rúrová a za nás riaditeľ Miroslav Kuric. Výstavu realizujeme vďaka ponuke firiem HB Reavis Slovakia a Microsoft Slovakia. Predstavujeme na nej obrazy a keramiku, ktoré vznikli v rámci arteterapie, a výrobky učebných odborov ľudová výroba, záhradník, knihár a domáce práce a služby. Návštevníci nás môžu podporiť a získať za to dar v podobe výrobku a propagačných materiálov. Vďaka patrí všetkým, ktorí sa spolupodieľali na tejto vydarenej prezentácii školy i domova.

          • Plavecká žatva

          •                   

            Šesť zlatých a šesť strieborných medailí - taká je bilancia našich žiakov a klientov na 3. ročníku regionálnych plaveckých pretekov MP, ktoré sa uskutočnili v Bratislave dňa 19. októbra 2011. Pod vedením Mgr. Alice Hullovej a Ing. Evy Tužinskej sa na pretekoch zúčastnili Darina Krihová - PVS (3 zlaté medaily), Peter Išpold - 2.OT (2 zlaté a 1 strieborná medaila), Fedor Hotový - 3.OT (2 zlaté a 1 strieborná medaila), Elena Palčáková - 3.CK/A (1 zlatá a 2 strieborné medaily), Ján Raninec - 1.CK/A (1 zlatá a 2 strieborné medaily). Všetkým patrí vďaka za výbornú reprezentáciu školy.     

          • Súťaž opatrovateľov

          • Naši opatrovatelia Danica Marková (2.OT) a Pavol Šupálek (3.OT) pod vedením pani majsterky Ivany Povincovej sa v dňoch 18. - 19. októbra 2011 zúčastnili celoslovenskej súťaže zručnosti a odborných vedomostí v učebnom odbore opatrovateľská starostlivosť v zdravotníckych zariadeniach a v zariadeniach sociálnej starostlivosti konanej v Košiciach. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

             

          • Školské turnaje

          • Už tradične v septembri organizuje zástupca riaditeľa OU M. Hagara školské športové turnaje. Turnaj v streetbale (13. 09. 2011) vyhralo družstvo v zložení Karin Hummlerová (1.DP), René Púček (2.KR/B) a Július Vašek (2.CK/A), turnaj v nohejbale (22. 09. 2011) vyhrali Lucia Olahová a Jaro Pálik (3.ZH) a turnaj v bedmintone (29. 09. 2011) vyhrali v kategórii dievčat Michaela Bobeková (2.PR) a u chlapcov Jaro Pálik (3.ZH). Víťazom gratulujeme a pánu zástupcovi vďaka za tieto obľúbené aktivity.

          • Riaditeľské voľno

          • Vo štvrtok15. septembra 2011 je štátny a cirkevný sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. V tento deň sa, samozrejme, neučí ani u nás na Patrónke.

            blush  Rozhodnutím riaditeľa OU sa však žiaci neučia ani v piatok 16. septembra. blush     RozhodR RRRRRR

          • Vernisáž

          • V Galérii insitného umenia v Pezinku v Schaubmarovom mlyne bolo v sobotu 10. septembra slávnostné otvorenie výstavy projektu Otvorená akadémia.
             
                                         

            Od januára tohto roku žiak OU Janko Mocik a dvaja ďalší výtvarne nadaní klienti DSS a RS ROSA – Ildiko Szabadosová a Patrik Tornyai – navštevovali pravidelné stretnutia mladých umelcov a pod vedením lektorov Pala Čejku a Alexandry Tamásovej z Umenia na okraji (dlhodobý projekt Nadácie pre človeka v núdzi a prevenciu kriminality) sa zdokonalovali v rôznych výtvarných technikách.

            Na výstave uvidíte ukážky prác outsider art umenia vytváraného ľuďmi bez umeleckého vzdelania, ich výtvarná tvorba je však napriek tomu - alebo práve preto - fascinujúca, originálna a neporehliadnuteľná.

            Ďakujeme Slovenskej národnej galérii a pani Kataríne Čiernej za možnosť tvoriť a vystavovať v krásnych a dôstojných priestoroch a na predajnú výstavu vás srdečne pozývame!

          • Vzorná reprezentácia školy

          • Že sa naši žiaci nemusia stratiť ani v najprísnejších podmienkach prestížneho hotela, dokázali cukrári Patrik Bachratý a Michal Kytlica. V lete si našli brigádu v Kempinski Hotel River Park a ich vynikajúce hodnotenie vedením hotela považujeme za ukážkovú reprezentáciu nielen ich samých, ale aj celej našej školy. Patrí im a - pochopiteľne - aj ich učiteľom a majstrom naša vďaka.

            dakovny_list.doc

          • Nástup do školy

          • V pondelok 5. septembra 2011 nastúpia žiaci Odborného učilišťa do školy. cool   Čakáme ich vo zvyčajnom čase - medzi 7.45 a 8.00 h. Prváci budú na teoretickom vyučovaní, druháci a tretiaci na odbornom výcviku.

             

          • Zumba maratón

          •               

            Deň pred vysvedčením učitelia telesnej výchovy pripravili Zumba maratón pre všetkých. Okrem žiakov nášho učilišťa sa ho zúčastnili aj žiaci ŠZŠ, klienti DSS a RS ROSA a pridali sa aj zamestnanci. Akciu, ktorá bola náročná na kondíciu, zvládli napokon všetci s úsmevom na tvári.

          • Výlet do Budapešti

          •                     

            Dňa 28. júna sme sa vybrali do Budapešti. Chceli sme si pozrieť mesto,  no najviac sme sa tešili do Oceanária. Po tom, čo sme ho vzrušene celé doslova obehli, sme sa pozornejšie zadívali na život rýb. Majestátne žraloky, raje, ale aj menšie ryby rôznych druhov nám akoby poletovali nad hlavami v sklenom tuneli. Oči nám potom zamestnávali pestré farby rýb a iných vodných živočíchov. Na prechádzku mestom nám už nezostalo síl, a tak sme si centrom  historicky zaujímavého mesta prešli aspoň v pohodlí autobusu.

          • Priateľský futbalový zápas

          •            

            Na posledný pondelok školského roku sme si dohodli priateľské stretnutie s futbalistami z OU Švabinského. Za oba tímy nastúpili tie najväčšie hviezdy. Zápas bol do svojej prvej časti vzácne vyrovnaný,  ale v závere predsa len zvíťazilo skúsenejšie mužstvo z Petržalky. Tešíme sa na prisľúbenú odvetu.

          • Športový deň s Microsoftom

          • Vo štvrtok 19. mája 2011 v krásnom, horúcom slnečnom popoludní sa žiaci OU a klienti DSS a RS ROSA stretli s našimi zamestnancami a so zamestnancami firmy Microsoft, aby si zahrali futbal a súťažili v lukostreľbe, hode šípkami a v petanque.

                                         

            Vo futbale súťažilo päť družstiev - tri družstvá žiakov, družstvo zamestnancov OU a DSS a RS a družstvo Microsoftu. Turnaj vyhralo a putovný pohár získalo družstvo učňov B v zložení: Jožo Hetináč, Mišo Magula, Miro Jakubík, René Púček, Julo Vašek, Jaro Pálik, Marek Prelec, Ivan Rajčányi a Martin Grebeči. Najlepší vo všetkých disciplínach získali od firmy Microsoft tričká a ďalšie ceny. Osobitná vďaka patrí tým učiteľom a vychovávateľom, ktorí športový deň pripravili a zorganizovali. Vydarená akcia bola už štvrtým ročníkom podujatia, na ktoré sa vždy všetci tešíme.

          • Exkurzia v spoločnosti Berto

          •                     

            Dňa 11. mája zorganizovali učitelia kuchárov exkurziu do podniku na výrobu mäsových výrobkov Berto. Do Vysokej pri Morave spolu s kuchármi cestovali aj predavači. Prijali nás srdečne, dokonca nám prichystali občerstvenie zo svojich výrobkov. Cez úsek výroby nás ochotne previedol jej vedúci.  Celý proces nám od začiatku do konca ukázal a vysvetlil. Samozrejme, že sme aj napriek tomu  mali veľa otázok, ktoré  nám odborne zodpovedal. Na rozlúčku nám ešte pribalili svoje výrobky a užitočné predmety, ktoré nám návštevu u nich budú ešte dlho pripomínať. Ďakujeme.

          • Záhradníci na súťaži

          • Naši záhradníci pod vedením pani majsterky Zuzany Hanúskovej sa dňa 10. mája 2011 zúčastnili celoslovenskej súťaže zručnosti a odborných vedomostí v učebnom odbore poľnohospodárska výroba - záhradníctvo konanej v priestoroch OUI Spišský Štiavnik.

            Viktória Borsuková (2.ZH) skončila v súťaži jednotlivcov šiesta a Patrik Kozaitek (3.ZH) pätnásty. Spolu ako družstvo získali siedme miesto. Gratulujeme!

          • Výsledky prijímacích skúšok

          • V pondelok 9. mája 2011 sa v našom Odbornom učilišti uskutočnili prijímacie skúšky do 1. ročníka (9 učebných odborov) v školskom roku 2011/2012. Prijímacích skúšok sa zúčastnilo 67 žiakov, 1 žiak sa ospravedlnil. 63 žiakov bolo prijatých do 8 učebných odborov. 4 žiaci nesplnili kritériá a neboli prijatí. Pre malý záujem neotvoríme prípravný ročník a učebný odbor maliar.

            Zoznam prijatých a neprijatých uchádzačov podľa kódov nájdete tu:

            vysledky_na_web.xlsx

             

          • Prijímacie skúšky

          • V pondelok 9. mája 2011 sa v našom Odbornom učilišti uskutočnia prijímacie skúšky do 1. ročníka (9 učebných odborov) v školskom roku 2011/2012. Uchádzači o štúdium sa spolu s rodičmi, resp. so zákonnými zástupcami zhromaždia o 7.45 h v priestoroch veľkej jedálne (na vrátnici Vás usmernia). Predpokladaný záver je o 14.00 h. Výsledky prijímacích skúšok budú zverejnené do troch dní na našej web stránke a na výveske pri vchode do areálu OU a DSS a RS Rosa.

          • Rodičovské združenie

          • V piatok 6. mája 2011 sa na rodičovskom združení stretnú rodičia a zákonní zástupcovia žiakov Odborného učilišťa. O 10.00 h sa v kultúrnej miestnosti uskutoční plenárne zasadnutie, potom (cca o 11.00 h) sa rodičia stretnú s učiteľmi a majstrami v triedach. Po triednych aktívoch je možné konzultovať aj s psychológmi a sociálnou sestrou.

          • Plavecké preteky v Košiciach

          •            

            28. - 29. apríla 2011 sa 6 žiakov OU a klientov DSS pre deti a RS Rosa pod vedením Mgr. Alice Hullovej a Vladimíra Horeckého zúčastnilo Národných plaveckých pretekov špeciálnych olympiád v Košiciach. Opäť nás skvele reprezentovali - získali spolu 11 medailí. Najúspešnejšími boli Noro Vizner, Darina Krihová a Jano Kotlár, medaily však získali aj Rudo Kubiček, Angelika Hlaváčová a Elena Palčáková. Všetkým gratulujeme!

          • Veľkonočné prázdniny

          • Prázdniny začínajú vo štvrtok 21. apríla a končia v utorok 26. apríla 2011. ŠESŤ DNÍ VOĽNA yes

            Po prázdninách, v stredu 27. apríla, bude v našom rozvrhu rovnaký týždeň ako pred prázdninami, t. j. nepárny týždeň.

            Teoretické vyučovanie teda budú mať triedy: 1.CK/A, 1.MA, 1.ZH, 1.OT, 1.KR/A, 1.PR, 1.DP, 1.KN, 2.CK/A a 2.KR/A.
            Odborný výcvik budú mať zasa triedy: 1.CK/B, 1.KR/B, 2.CK/B, 2.ĽV, 2.ZH, 2.OT, 2.KR/B, 2.PR/A, 2.PR/B, 2.DP, 2.KN, 3.CK, 3.ĽV, 3.ZH, 3.OT, 3.KR, 3.PR, 3.DP a 3.KN.

          • Dopravný deň

          • V troch skupinách si 14. apríla 2011 žiaci Odborného učilišťa s príslušníčkou Policajného zboru SR prebrali dôležité zásady pohybu a správania na pozemných komunikáciach. Dúfajme, že aj takto môžeme prispieť k zníženiu nehodovosti na cestách.

          • Krížová cesta

          • V utorok 12. apríla poobede pripravila s. Bohdana so žiakmi OU a klientmi DSS pre deti a RS Rosa Krížovú cestu - pre nepriazeň počasia sa uskutočnila v jedálni. Mladí veriaci si pripomenuli veľkonočné udalosti modlitbou a krátkou meditáciou pri jednotlivých zastaveniach.

          • V Centre pre liečbu drogovo závislých

          • Žiaci nášho Odborného učilišťa navštívili v piatok 8. apríla 2011 Centrum pre liečbu drogovo závislých v Bratislave na Hraničnej ul. To, čo videli a počuli, by malo byť pre všetkých ľudí, najmä mladých, varovaním, že nie všetko treba skúsiť. Zároveň by sme všetci mali hľadieť na drogovo závislých ako na ľudí, ktorí potrebujú pomoc, a nie mávnuť rukou s tým, že si za všetko môžu sami...

          • Cukrárky štvrté

          • V celoslovenskej súťaži odborných zručností žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore cukrár, ktorá sa uskutočnila v dňoch 7. – 8. apríla 2011 v Novej Vsi nad Žitavou, sa naše družstvo v konkurencii 8 družstiev umiestnilo na štvrtom mieste, čo je výborné umiestnenie vzhľadom k tomu, že nás pod vedením Bc. Lívie Vičápyovej a Jarmily Rigovej reprezentovali ešte len prváčky Kristína Němečková a Martina Sečkárová. Osobitne boli naše žiačky ocenené za zručnosť. Gratulujeme!

            Fotky si môžete pozrieť na http://ouinvnz.edupage.org/album/

          • Futbalový turnaj

          • V utorok 5. apríla 2011 sa naše družstvo pod  vedením Mgr. Petra Čaputu zúčastnilo na futbalovom turnaji, ktory zorganizovalo Odborné učilište, Švabinského v Petržalke. V konkurencii dvoch domácich tímov a družstiev z RDM Veľké Leváre a RDM Sološnica sa nestratili ani naši reprezentanti - skončili štvrtí. Blahoželáme!

          • Stolnotenisový turnaj

          • Vo štvrtok 31. marca 2011 sa uskutočnil celoškolský stolnotenisový turnaj žiakov. Vzhľadom k počtu prihlásených (18) sa bojovalo v troch skupinách. Na 1. mieste sa umiestnil Dávid Martinec, na 2. mieste Mário Kelo (obaja 3.ZH) a tretia skončila Kristína Němečková (1.CK/B). Gratulujeme, vďaka však patrí všetkým zúčastneným a najmä pánu učiteľovi Petrovi Čaputovi, ktorý turnaj pripravil.

            Po vydarenom pingpongovom turnaji zo 17. marca, ktorého sa v šiestich kategóriach zúčastnilo vyše 30 zamestnancov Odborného učilišťa a DSS pre deti a RS Rosa, tak aj žiaci ukázali, že hrať túto náročnú ázijskú hru im nerobí problém.

          • Bezpečne na internete

          • Na podnet viacerých našich žiakov i pedagógov nám v piatok 25. marca 2011 prezentovali odborníci z firmy Microsoft dôležité zásady, ktoré treba dodržiavať pri brázdení vodami internetu, pri používaní sociálnych sietí a pod. Viac sa dozviete tu: Bezpecne_na_internete.pdf

          • Triedime odpady v rámci Recyklohier

          • Naša škola sa zapojila do školského recyklačného programu Recyklohry. Program usporadúva spoločnosť ASEKOL SK, ktorá zaisťuje zber a recykláciu elektrozariadení, ktoré už doslúžili. V rámci projektu Recyklohry bola naša škola vybavená červenou zbernou nádobou na vyradené drobné elektrozariadenia. Každý žiak môže do školy nosiť nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad starý mobil, kalkulačku, telefón, elektrohračku, drobné počítačové vybavenie, discman alebo MP3 prehrávač, ale tiež napríklad varnú kanvicu, kulmu, fén, aku skrutkovač atď.).

            Naši žiaci sa môžu zapojiť tiež do zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré bude organizátor projektu zadávať. Za nazbierané drobné elektrozariadenia a splnené úlohy získa naša škola body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas. Katalóg odmien a ďalšie informácie o projekte sú Vám k dispozícii na www.recyklohry.sk

            Rodičia, aj vy sa môžete do Recyklohier zapojiť. Ak máte doma vyradené drobné elektrospotrebiče, venujte ich svojim deťom. Zaistíte tak ich recykláciu a svojim deťom pomôžete získať body na nákup odmien.

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny sa na nás tento rok tešia od 21. do 25. februára 2011. Posledný deň pred prázdninami sme v škole  v piatok 18. februára - vyučovanie končí  o 11.00 h. Po prázdninách škola začína  v pondelok 28. februára. Nech si všetci dobre oddýchneme smiley

            V pondelok po prázdninách začne v našom rozvrhu párny týždeň.

            Teoretické vyučovanie teda budú mať triedy: 1.CK/B, 1.KR/B, 2.ZH, 2.KR/B, 2.PR/B, 2.DP, 2.KN, 3.CK, 3.ĽV a 3.OT.
            Odborný výcvik budú mať zasa triedy: 1.CK/A, 1.MA, 1.ZH, 1.OT, 1.KR/A, 1.PR, 1.DP, 1.KN, 2.CK/A, 2.CK/B, 2.ĽV, 2.OT, 2.KR/A, 2.PR/A, 3.ZH, 3.KR, 3.PR, 3.DP a 3.KN.

          • Deň otvorených dverí

          •             

            Vo štvrtok 10. februára 2011 od 10.00 do 12.00 h sa uskutočnil Deň otvorených dverí Odborného učilišťa určený výchovným poradcom, učiteľom, rodičom a žiakom ŠZŠ a ZŠ. Na programe bola prezentácia OU, jednotlivých učebných odborov, prehliadka priestorov a aj informácie o možnostiach, ktoré žiakom ponúka OU, príp. aj DSS pre deti a RS ROSA. O uplatnení našich absolventov informovali zástupca zamestnávateľov i naši dvaja bývalí žiaci. Prítomných bolo 27 žiakov 9. a 8. ročníka, 10 pedagógov a 5 rodičia. Dúfame, že stretnutie bolo pre nich užitočné a že si vybrali tú správnu školu, t. j. nás.

          • Polročné prázdniny

          • V pondelok 31. januára 2011 budú polročné prázdniny. Predĺžený víkend isto všetkým padne dobre. Pripomíname, že žiaci pravdepodobne posledný raz dostanú polročné vysvedčenia. Aj v budúcich rokoch však budú mať rodičia možnosť získať informáciu o prospechu svojich detí, ale len vo forme výpisov.

          • Riaditeľ OU vyznamenával i karhal

          • Riaditeľ OU PhDr. M. Kuric 27. a 28. 01. 2011 vyznamenal a finančne odmenil za výborný prospech s vyznamenaním rekordných 54 žiakov. Žiaľ, 12 žiakom musel udeliť riaditeľské pokarhania, dvoch z nich dokonca podmienečne vylúčiť. Dôvodom bola najmä zlá dochádzka - neospravedlnené hodiny a hrubé porušovanie školského poriadku.

          • Stužková slávnosť

          • Vo štvrtok 27. januára 2011 sa v priestoroch veľkej jedálne uskutočnila stužková slávnosť končiacich učňov - žiakov tretieho ročníka. Začala sa o 16.00 h slávnostným ceremoniálom a kultúrnym programom, ktorý žiaci nacvičili s učiteľmi. Nosnou farbou výzdoby bola tento rok červená, stoly zdobili kvetinové väzby. Naši prváci a druháci pod vedením svojich majstrov pripravili výbornú večeru, zákusky i tortu, postarali sa aj o obsluhu. Skvelý program potom prešiel do tancovania pri živej i reprodukovanej hudbe. Nechýbala tombola ani krájanie torty. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí prispeli k vydarenému priebehu tejto našej každoročnej reprezentatívnej akcie. Viac fotiek nájdete vo fotoalbume na tejto web stránke (ľavé menu). 

          • Trojkráľová posviacka

          • Vo štvrtok 13. januára sa v priestoroch OU nič zlé neudialo. Bodaj by, keď veraje všetkých dverí posvätil páter dominikán.

          • Vianočné prázdniny

          • Prázdniny začínajú vo štvrtok 23. decembra 2010 a končia 9. januára 2011. V škole sa opäť stretneme 10. januára. Všetkým našim žiakom, zamestnancom i priaznivcom prajeme požehnané Vianoce a šťastný Nový i celý nový rok.

            10. januára 2011 začne v našom rozvrhu párny týždeň.
            Teoretické vyučovanie teda budú mať triedy: 1.CK/B, 1.KR/B, 2.ZH, 2.KR/B, 2.PR/B, 2.DP, 2.KN, 3.CK, 3.ĽV a 3.OT.
            Odborný výcvik budú mať zasa triedy: 1.CK/A, 1.MA, 1.ZH, 1.OT, 1.KR/A, 1.PR, 1.DP, 1.KN, 2.CK/A, 2.CK/B, 2.ĽV, 2.OT, 2.KR/A, 2.PR/A, 3.ZH, 3.KR, 3.PR, 3.DP a 3.KN.

          • Vianočný turnaj vo futbale

          • Naše družstvo chlapcov sa 17. - 18. decembra 2010 pod vedením Mgr. Alice Hullovej a Ing. Evy Tužinskej zúčastnilo jubilejného 20. ročníka Vianočného turnaja v malom a unifikovanom futbale v Púchove. Mužstvo v zložení J. Hetináč, R. Korčák, M. Kytlica, M. Magula, J. Pálik, I. Rajčányi, P. Šipoš a J. Vašek skončilo na 3. mieste v skupine, Robo Korčák bol ocenený ako najlepší brankár v skupine.

          • Vianočné divadelné predstavenie

          • Žiaci OU a klienti DSS a RS Rosa pod režijným vedením sestry Bohdany nacvičili a vo štvrtok 16. decembra 2010 vo veľkej jedálni predstavili divadelné  stvárnenie príbehu cesty troch mladých tínedžerov, ktorí našli za pomoci iných - i napriek dobe konzumu - cestu do Betlehema. Tam objavili narodeného Krista - podstatu Vianoc. Príbeh plný dobrých skutkov, spevu a tanca zožal na záver veľký aplauz.

          • Mikuláš

          • 2. decembra 2010 DSS a RS Rosa v spolupráci s firmou Microsoft už tradične pripravili pre naše deti program a sladké odmeny. Program vo veľkej jedálni začal o 15.30 h.

          • Katarínska zábava

          • Už tradične pripravuje OU a DSS a RS Rosa 25. novembra Katarínsku zábavu s bohatým kultúrnym programom, občerstvením a dobrou hudbou. Nebolo to inak ani tento rok. Na organizácii sa podieľali majstri OV z Odborného učilišťa, vychovávatelia z DSS a samozrejme aj naši žiaci a klienti. 

          • Skrinky na obuv

          • Od začiatku decembra 2010 majú žiaci OU možnosť na teoretickom vyučovaní sa prezúvať. Na žiadosť rodičov škola z rodičovských príspevkov zakúpila jednotlivo uzamykateľné skrinky, kde si žiaci môžu uložiť zimnú obuv a pri odchode zo školy zasa prezúvky. Kľúče si žiaci môžu vyzdvihnúť u zástupcu riaditeľa E. Fila alebo u pani učiteľky S. Gergelovej.

          • Naši plavci opäť bodovali

          • 26. novembra 2010 sa 5 žiaci OU pod vedením Mgr. Alice Hullovej zúčastnili majstrovstiev SR v plávaní MP v Považskej Bystrici. Rudolf Kubiček, Peter Išpold, Darina Krihová, Fedor Hotový a Norbert Vízner získali spolu 7 zlatých, 2 strieborné a 1 bronzovú medailu. Najviac medailí získal Norbert Vízner - 4 zlaté. Tešíme sa, blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy!

                              

          • JUVÝR 2010

          • Naše Odborné učilište v dňoch 24. - 25. novembra 2010 prezentovalo v bratislavskom PKO na výstave, ktorá žiackymi výrobkami a ponukou služieb reprezentuje stredné odborné školy a odborné učilištia z celého Slovenska. Náš stánok č. 15 bol podľa hodnoverných svedectiev jeden z najkrajších. Posúďte sami:

                                 

          • Stolnotenisový turnaj

          • Trojčlenné družstvo Odborného učilišťa a DSS a RS Rosa (Michaela Bobeková, Marek Prelec a Matej Fríbert) pod vedením Mgr. Petra Čaputu sa dňa 23. novembra 2010 zúčastnilo v areáli RC Veľké Leváre kvalifikácie na stolnotenisový turnaj. Na záverečný turnaj v Šahách sme síce v konkurencii šiestich družstiev nepostúpili, ale za bojovnosť si naši reprezentanti pochvalu určite zaslúžia.

                           

          • Vianočný bazár

          • Výtvarné práce, keramiku a textil ponúkli žiaci Odborného učilišťa a klienti DSS a RS Rosa v nedeľu 21. 11. 2010 v bratislavskom PKO v rámci 20. vianočného bazáru, ktorý zorganizoval Medzinárodný klub žien (IWT) a ktorý otvorila manželka prezidenta SR pani Silvia Gašparovičová. Naše výrobky si môžete pozrieť v priloženom súbore.

            Vianocne_trhy_PKO.pdf

          • Rodičovské združenie

          • V piatok 3. decembra 2010 sa na rodičovskom združení stretnú rodičia a zákonní zástupcovia žiakov Odborného učilišťa. O 10.00 h sa v kultúrnej miestnosti uskutoční plenárne zasadnutie, potom (cca o 11.00 h) sa rodičia stretnú s učiteľmi a majstrami v triedach. Po triednych aktívoch je možné konzultovať aj so psychológmi a sociálnou sestrou.

          • Úspech v plávaní

          •       

            Sedem zlatých, šesť strieborných a jedna bronzová medaila - taká je bilancia našich žiakov na 2. ročníku regionálnych plaveckých pretekov MP, ktoré sa uskutočnili v Bratislave dňa 5. novembra 2010. Pod vedením Mgr. Alice Hullovej a Ing. Evy Tužinskej sa na pretekoch zúčastnili Norbert Vízner - 3.KR a Darina Krihová - PVS (po 3 zlaté medaily), Ján Kotlár - 3.KR (2 zlaté a 1 strieborná medaily), Peter Išpold - 1.OT (1 zlatá a 2 strieborné medaily), Fedor Hotový - 2.OT (1 zlatá medaila), Elena Palčáková - 2.CK/A (2 strieborné medaily), Tomáš Bely - 2.KR/B (1 bronzová medaila) a William Bryan Nedorost - 2.DP. Všetkým patrí vďaka za výbornú reprezentáciu školy.

                

          • Výstava v Apollo Business Centre

          •       

            V dňoch 27. 10. - 08. 11. 2010 sa vo vstupných priestoroch Apollo Business Centra I na Prievozskej ulici v Bratislave koná výstava výtvarných prác klientov DSS a RS Rosa a žiakov Odborného učilišťa. Ide o maľby, glazovanú keramiku a textil. Väčšina prác vznikla v rámci arteterapie a hipoterapie, textil vytvorili učni z odboru ľudovoumeleckej tvorby a klienti z pracovnovýchovnej skupiny. Výstava sa zrealizovala v spolupráci s firmou MIcrosoft a s finančnou a materiálnou podporou Neinvestičného fondu ROSA a firmy Exposervis.

            Táto prezentácia voľne nadväzuje na výstavu My a náš svet, ktorá sa uskutočnila vlani v Slovenskom národnom múzeu - dodnes je aktívna jej web stránka: www.nas-svet.sk.

          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok 21. októbra 2010 od 10.00 do 12.00 h sa uskutoční Deň otvorených dverí Odborného učilišťa, ktorý je určený výchovným poradcom, učiteľom, rodičom a žiakom ŠZŠ a ZŠ. Na programe bude prezentácia OU, jednotlivých učebných odborov, prehliadka priestorov a aj informácie o možnostiach, ktoré žiakom ponúka OU, príp. aj DSS a RS ROSA.

          • BEZPLATNÉ POČÍTAČOVÉ KURZY!!!

          • V našom Odbornom učilišti sa v mesiacoch október a november 2010  konajú počítačové kurzy pre začiatočníkov. Ich výuka je bezplatná. Po úspešnom absolvovaní troch modulov možnosť získania osvedčenia. Podrobnejšie informácie získate na telefónnom čísle 0911 310 620.

            Požiadavky na účastníka kurzu:
            - vzdelanie a vek nie sú dôležité
            - dôležitá je chuť pracovať na sebe
            - kurz je určený pre ľudí, ktorí sa potrebujú naučiť pracovať s počítačom, resp. zlepšiť sa v tejto oblasti z dôvodu udržania pracovného miesta alebo zvýšenia kvalifikácie
            Obsahové zameranie:
            1. modul - zloženie počítača, informácie na internete, písanie na adresu so zavináčom
            2. modul - základy práce v programoch Word, Excel, prípadne PowerPoint
            3. modul - digitálna technológia
            Kurzy realizujeme vďaka projektu UP for U v spolupráci s neziskovou organizáciou P- MAT a spoločnosťou Microsoft v rámci celosvetovej iniciatívy Unlimited Potential.
          • Rodičovské združenie

          • Vo štvrtok 30. septembra 2010 sa na rodičovskom združení stretnú rodičia a zákonní zástupcovia žiakov prvého ročníka Odborného učilišťa. O 17.00 h sa v kultúrnej miestnosti uskutoční plenárne zasadnutie, potom sa rodičia stretnú s učiteľmi a majstrami v triedach.

          • Sviatok

          • V stredu 15. septembra 2010 je štátny a cirkevný sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. V tento deň sa, pochopiteľne, neučí ani u nás na Patrónke.

          • Nástup do školy

          • Vo štvrtok 2. septembra 2010 nastúpia žiaci Odborného učilišťa do školy. Čakáme ich vo zvyčajnom čase - medzi 7.45 a 8.00 h. Prváci budú na teoretickom vyučovaní, druháci a tretiaci na odbornom výcviku.

          • Do tretice tretí...

          •       

            Záhradníci zavŕšili úspešné ťaženie našich učňov na celoslovenských súťažiach odborných zručností žiakov odborných učilíšť. Tentoraz sa o úspech  zaslúžili Karolína Kroužková a Kristián Urbanovič pod vedením pani majsterky Janoškovej.  V utorok 25. mája 2010 v Prakovciach skončili na treťom mieste.  Všetci gratulujeme!

                           

          • Prijímacie skúšky

          • V pondelok 10. mája 2010 sa v našom Odbornom učilišti uskutočnia prijímacie skúšky do 1. ročníka (9 učebných odborov) v školskom roku 2010/2011. Uchádzači o štúdium sa spolu s rodičmi, resp. so zákonnými zástupcami zhromaždia o 7.45 h v priestoroch veľkej jedálne (na vrátnici Vás usmernia). Predpokladaný záver je o 14.00 h. Výsledky prijímacích skúšok budú zverejnené do troch dní na našej web stránke a na výveske pri vchode do areálu OU a DSS a RS Rosa.

          • Rodičovské združenie

          • V piatok 30. apríla 2010 sa na rodičovskom združení stretnú rodičia a zákonní zástupcovia žiakov Odborného učilišťa. O 10.00 h sa v kultúrnej miestnosti uskutoční plenárne zasadnutie, potom (cca o 11.00 h) sa rodičia stretnú s učiteľmi a majstrami v triedach. Po triednych aktívoch je možné konzultovať aj s psychológmi a sociálnou sestrou.

          • Kuchári tretí

          • V celoslovenskej súťaži odborných zručností žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore kuchár, ktorá sa uskutočnila v dňoch 21. - 22. apríla 2010 v Kremnici,  sa naše družstvo v konkurencii 18 družstiev umiestnilo na výbornom treťom mieste. Reprezentovali nás Monika Janošková a Norbert Vízner pod Bc. Márie Miklošovej a PaedDr. Sone Gergelovej. Gratulujeme!

                                       

          • Veľkonočné prázdniny

          • Prázdniny začínajú v stredu 1. apríla 2010 a končia v utorok 6. apríla 2010. V škole sa opäť stretneme v stredu 7. apríla. 

          • Chyžné v Ladcoch

          • V medzinárodnej súťaži odborných zručností žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore domáce práce a služby, ktorá sa uskutočnila v dňoch 22. – 23. marca 2010 v Ladcoch,  sa naše družstvo umiestnilo na štvrtom mieste. Reprezentovali nás Michaela Račáková a Scarlet Heráková pod vedením pani majsterky Márie Koníkovej. Gratulujeme!

          • Úspech cukrárov

          • V celoslovenskej súťaži odborných zručností žiakov odborných učilíšť v učebnom odbore cukrár, ktorá sa uskutočnila v dňoch 17. – 18. marca 2010 v Liptovskom Mikuláši,  sa naše družstvo v konkurencii 9 družstiev umiestnilo na výbornom treťom mieste. Reprezentovali nás Jaroslava Kráľovičová a Veronika Ostrovská pod vedením Bc. Vilmy Kozánkovej a  Bc. Vlasty Palukovej. Gratulujeme!

          • Jarné prázdniny

            Jarné prázdniny sa na nás tento rok tešia od 1. do 5. marca 2010. Posledný deň pred prázdninami sme v škole  v piatok 26. februára - vyučovanie končí  o 11.00 h. Po prázdninách škola začína  v pondelok 8. marca. Nech si všetci dobre oddýchneme. 

          • Stužková slávnosť

          • Vo štvrtok 28. januára 2010 sa v priestoroch veľkej jedálne DSS a RS ROSA uskutoční stužková slávnosť končiacich učňov - žiakov tretieho ročníka. Začína sa o 16.00 h slávnostným ceremoniálom a kultúrnym programom, končí sa o 24.00 h.
          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok 21. januára 2010 od 10.00 do 12.00 h sa uskutoční Deň otvorených dverí Odborného učilišťa, ktorý je určený výchovným poradcom, učiteľom, rodičom a žiakom ŠZŠ a ZŠ. Na programe bude prezentácia OU, jednotlivých učebných odborov, prehliadka priestorov a aj informácie o možnostiach, ktoré žiakom ponúka OU, príp. aj DSS a RS ROSA.
          • Veľký úspech v plávaní

          • 21.decembra 2009 sa 6 žiaci OU pod vedením učiteľov Mgr. Alice Hullovej a Mgr. Matúša Otta zúčastnili majstrovstiev Slovenska v plávaní MP v Považskej Bystrici. Martin Babinec, Peter Išpold, Darina Krihová, Ján Kotlár a Norbert Vízner získali spolu 5 zlatých, 2 strieborné a 1 bronzovú medailu. Chlapčenská štafeta získala navyše zlato. Tešíme sa a blahoželáme za výbornú reprezentáciu školy!
          • Kam po prázdninách?

          • 11. januára 2010 začne v našom rozvrhu párny týždeň.
            Teoretické vyučovanie teda budú mať triedy: 1.CK/A, 1.ZH/A, 1.ZH/B, 1.KR/A, 1.PR/A, 1.PR/B, 2.ĽV, 2.OT, 2.KR/B, 2.DP a 2.KN.
            Odborný výcvik budú mať zasa triedy: 1.CK/B, 1.ĽV, 1.OT, 1.KR/B, 1.DP, 1.KN, 2.CK, 2.ZH, 2.KR/A a 2.PR.
            (Tretí ročník má rovnaký rozvrh v párnom i nepárnom týždni.)
          • Vianočné prázdniny

          • Slávnostné chvíle budeme môcť tento rok stráviť doma mimoriadne dlho. Prázdniny začínajú v stredu 23. decembra 2009 a končia 10. januára 2010. V škole sa opäť stretneme 11. januára. Všetkým našim žiakom, zamestnancom i priaznivcom prajeme požehnané Vianoce a šťastný Nový i celý nový rok.
          • JUVÝR 2009

          • Naše Odborné učilište sa bude v dňoch 8. - 10. decembra prezentovať v bratislavskom PKO na výstave, ktorá žiackymi výrobkami a ponukou služieb reprezentuje stredné odborné školy a odborné učilištia z celého Slovenska. Srdečne všetkých pozývame do nášho stánku č. 16.
          • Rodičovské združenie

          • V piatok 4. decembra 2009 sa na rodičovskom združení stretnú rodičia a zákonní zástupcovia žiakov Odborného učilišťa. O 10.00 h sa v kultúrnej miestnosti uskutoční plenárne zasadnutie, potom (cca o 11.00 h) sa rodičia stretnú s učiteľmi a majstrami v triedach. Po triednych aktívoch je možné konzultovať aj s psychológmi a sociálnou sestrou.
          • Riaditeľské voľno

          • Rozhodnutím riaditeľa OU sa v pondelok 16. novembra 2009, deň pred štátnym sviatkom, žiaci OU nebudú učiť a tak budú mať voľno prakticky 4 dni (sobota - utorok).
          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok 8. októbra 2009 od 10.00 do 12.00 h sa uskutoční Deň otvorených dverí Odborného učilišťa, ktorý je určený výchovným poradcom, učiteľom, rodičom a žiakom ŠZŠ a ZŠ. Na programe bude prezentácia OU, jednotlivých učebných odborov, prehliadka priestorov a aj informácie o možnostiach, ktoré žiakom ponúka OU, príp. aj DSS a RS ROSA.
          • Riaditeľské voľno

          • Rozhodnutím riaditeľa OU sa v pondelok 14. septembra 2009, deň pred štátnym a cirkevným sviatkom Sedembolestnej Panny Márie, žiaci OU nebudú učiť a tak budú mať voľno prakticky 4 dni (sobota - utorok).
          • Nástup do školy

          • Vo štvrtok 2. septembra 2010 nastúpia žiaci Odborného učilišťa do školy. Čakáme ich vo zvyčajnom čase - medzi 7.45 a 8.00 h. Prváci budú na teoretickom vyučovaní, druháci a tretiaci na odbornom výcviku. Prváci budú mať so sebou fotokópiu alebo originál vysvedčenia z 9. triedy ŠZŠ (ZŠ), občiansky preukaz, žiaci vybraných odborov aj zdravotný preukaz.

          • Záverečné skúšky

          • V dňoch 16. - 19. júna 2009 sa v našom OU konali záverečné skúšky. Teší nás, že sme v piatok poobede mohli slávnostne odovzdať výučné listy všetkým 44 tretiakom, ktorí sa zúčastnili záverečnej skúšky. Celkový počet tretiakov dopĺňajú dvaja zaučení a jeden zaškolený absolvent.
          • Prijímacie skúšky

          • Prvé kolo prijímaciích skúšok do 1. ročníka Odborného učilišťa sa uskutočnilo v pondelok 11. mája 2009.
            Z prihlásených 88 uchádzačov prijímacie skúšky absolvovalo 78 žiakov, z toho 75 žiakov bolo úspešných a 3 uchádzači neboli prijatí.
            V priečinku Prijímacie skúšky nájdete zoznam prijatých žiakov (podľa kódov).
          • Druhé kolo prijímacích skúšok

          • V druhom kole prijímacích skúšok 16. júna 2009 bolo prijatých do troch učebných odborov šesť žiakov. V priečinku Prijímacie skúšky nájdete ich zoznam (podľa kódov).
          • Záverečné skúšky

          • Záverečné skúšky žiakov 3. ročníka Odborného učilišťa sa uskutočnia v dňoch 16.- 19. júna 2009.
            Viac si môžete prečítať v priečinku Záverečné skúšky.
          • Školský poriadok

          • V nadväznosti na nový školský zákon bol v septembri 2008 prijatý nový Školský poriadok Odborného učilišťa. Môžete si ho prečítať v priečinku Dokumenty OU.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje